reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Ale super wieści grat
Moje Drogie :)
Byłam dzisiaj w labo, żeby zbadać tarczycę i machnęłam przy okazji betę.
Powiem, że nie było ludzi, pustki, ale Panie nawet nie były jakoś specjalnie zabezpieczone. Rękawiczki jedynie. a tak to na spokojnie. Sądziłam, że zaraz będą mierzyć 3x temperaturę i inne cuda.
No ale, właśnie dostałam wyniki.
Beta 299 mIU/ml (jutro, pojutrze powinnam dostać @, gdyby nie ciąża), więc uznaje to za dobrze rokująca betę jak na 4tc. Choć nadal myślę, że czy oby ona nie jest czasem za wysoka... Sprawdzę jeszcze przyrost w piątek.
TSH 3,77, więc też przydałoby się zbic do tych 2,50. Natomiast nie uważam, że wynik jest bardzo wysoki... Hmmm..., więc tak. Chyba jak na razie jest dobrze :)
Ale tak sobie jeszcze myślę, że te widełki bety to są jakieś popierzone. Te moje 299 może być zarówno odpowiednie dla 4tc, jak i dla 5tc, i 6tc. I weź tu człowieku bądź mądry
Ale super wieści gratuluję z całego serca .Może będą bliźniaki 😍 A tsh troszkę wysokie pewnie dawkę Ci zwiększy i będzie ok .Teraz dużo spokoju i odpoczynku ❤ Czekam na same dobre wiadomosci 😁

reklama
Ale super wieści grat
Ale super wieści gratuluję z całego serca .Może będą bliźniaki 😍 A tsh troszkę wysokie pewnie dawkę Ci zwiększy i będzie ok .Teraz dużo spokoju i odpoczynku ❤ Czekam na same dobre wiadomosci 😁

Bliźniaki to istne szaleństwo, Stary by oszalał z dumy, język by mu odpadł od chwalenia się :p
Dom wariatów gwarantowany. Już się konsultowałam z endokrynologiem, zwiększył dawkę do 100mg (wcześniej brałam 75mg) i kontrola za 2tyg
Te siedzenie w domu jedynie mnie męczy, bo ileż można...

Dobre wyniki. Trochę tsh, a kiedy wizyta?
Takie widelki bo liczy się.przyrost. :) jest dobrze:)))

Endo za 2 tygodnie kontrola po zwiększeniu dawko do 100mg, a gin 24.04, czyli.... za 9 dni! O masz, myślałam, że to odleglejsza data :p

Moje Drogie :)
Byłam dzisiaj w labo, żeby zbadać tarczycę i machnęłam przy okazji betę.
Powiem, że nie było ludzi, pustki, ale Panie nawet nie były jakoś specjalnie zabezpieczone. Rękawiczki jedynie. a tak to na spokojnie. Sądziłam, że zaraz będą mierzyć 3x temperaturę i inne cuda.
No ale, właśnie dostałam wyniki.
Beta 299 mIU/ml (jutro, pojutrze powinnam dostać @, gdyby nie ciąża), więc uznaje to za dobrze rokująca betę jak na 4tc. Choć nadal myślę, że czy oby ona nie jest czasem za wysoka... Sprawdzę jeszcze przyrost w piątek.
TSH 3,77, więc też przydałoby się zbic do tych 2,50. Natomiast nie uważam, że wynik jest bardzo wysoki... Hmmm..., więc tak. Chyba jak na razie jest dobrze :)
Ale tak sobie jeszcze myślę, że te widełki bety to są jakieś popierzone. Te moje 299 może być zarówno odpowiednie dla 4tc, jak i dla 5tc, i 6tc. I weź tu człowieku bądź mądry

Szalejesz Kobieto! Pandemia pełną gębą a Ty nie dość, że w ciąży to jeszcze tyle spraw jednego dnia załatwiłaś! 😃 Beta nie jest za wysoka, daj spokój i nie szukaj dziury w całym 🤪 Tak jak planujesz - sprawdź tylko przyrost w piątek i przygotuj męża, żeby zaczął przemowę układać i kasę na podwójną wyprawkę szykować 😆🤣 no i psychiatrę dla Ciebie bo oszalejesz przy dwójce małych pędraków 😂 (żarcik) :p

Szalejesz Kobieto! Pandemia pełną gębą a Ty nie dość, że w ciąży to jeszcze tyle spraw jednego dnia załatwiłaś! 😃 Beta nie jest za wysoka, daj spokój i nie szukaj dziury w całym 🤪 Tak jak planujesz - sprawdź tylko przyrost w piątek i przygotuj męża, żeby zaczął przemowę układać i kasę na podwójną wyprawkę szykować 😆🤣 no i psychiatrę dla Ciebie bo oszalejesz przy dwójce małych pędraków 😂 (żarcik) :p
Kochana, sama kazałaś znaleźć mo zajęcie ;) No to siedzę na telefonie, załatwiam. Od razu dzień szybciej mija :)

Dziewczyny, zalamalam się. Dziś minister zdrowia powiedział, że epidemia potrwa 1,5 roku... czas leci, młodsza nie jestem, mąż w pandemii starać się nie chcę, rozumiem jego obawy, i co teraz...;(

Dziewczyny, zalamalam się. Dziś minister zdrowia powiedział, że epidemia potrwa 1,5 roku... czas leci, młodsza nie jestem, mąż w pandemii starać się nie chcę, rozumiem jego obawy, i co teraz...;(
Już tak dokładnie nie śledzę wystąpień jak na początku epidemii, ale wydaje mi się, ze chodziło mu o całkowite wyzerowanie przypadków ludzi chorujących na świecie. Mam taka bynajmniej nadzieje, bo nie wyobrażam sobie do 2022 siedzieć w domu na pupsku. Co więcej uważam, ze jeszcze ze 3 mce i będziemy żyć już w miarę normalnie. Polska jedynie musi zaczął odnotowywać tendencje spadkowa zachorowań.
A nie oszukujmy się. To ze się to cholerstwo tak rozniosło to wina ludzi. Jeszcze jak nie wiedzieli to ok, nie do opanowania. Ale po tym jak jak byli świadomi zagrożenia to nic sobie z niego nie robili. No i mamy.
Duzo osób psioczy, ze nasz kraj ukrywa dane, nie robi testów, bo ich nie ma, a tu nie tedy droga.
Co do starań... Może porozmawiaj z mężem, ze to nie jest koniec świata, ze będziesz siedzieć w domu 24h/D a jego regularnie i dokładnie będziesz dezynfekować Pp każdym powrocie do domu :)
My siedzimy od 11.03 w domu, ciagle. Jeździliśmy jeszcze na zakupy, ale podejrzewam, ze teraz to już będzie sam Stary jeździł. Ja jeździłam w odwiedziny do rodziców, ale u nich w mieście nie odnotowano żadnego przypadku, burmistrz zadbał, żeby każda rodzina otrzymała zapas maseczek i rękawiczek. Wiec uznałam, ze są na bezpiecznym terenie. Jesli poszuka się racjonalnych argumentów, to ciąża w tym czasie nie jest jakimś zagrożeniem :)

Nie martw się tym my też mieliśmy się wstrzymać, ale ja też młoda nie jestem czas ucieka Więc zaczynamy działać po pierwszej @ 😁 co ma być to bedzie😍 Od ostatniego poronienia staraliśmy się rok .Nie ma co czekać 😉

Nie martw się tym my też mieliśmy się wstrzymać, ale ja też młoda nie jestem czas ucieka Więc zaczynamy działać po pierwszej @ 😁 co ma być to bedzie😍 Od ostatniego poronienia staraliśmy się rok .Nie ma co czekać 😉
Popieram :)

Tym bardziej, naprawdę, opieka medyczna dba o kobiety w ciąży.
Do gina chodzę prywatnie i kazał mi przychodzić do kliniki przyszpitalnej, bo tam są zastosowane większe środki bezpieczeństwa. Z endo jesteśmy na teleporadach. Dzwoni do mnie, daje instrukcje, wystawia skierowania. Do endo chodzę z pakietu medycznego z pracy do LuxMedu. Tam dla kobiet w ciąży są uruchomione specjalne punkty pobrań. Nikogo innego oprócz ciężarnych nie przyjmują. Umawiasz się na godzinę, pomiędzy pobraniami jest odpowiednia przerwa.
Jesli naprawdę będzie się zachowywać ostrożność to nic nam nie grozi :)

Popieram :)

Tym bardziej, naprawdę, opieka medyczna dba o kobiety w ciąży.
Do gina chodzę prywatnie i kazał mi przychodzić do kliniki przyszpitalnej, bo tam są zastosowane większe środki bezpieczeństwa. Z endo jesteśmy na teleporadach. Dzwoni do mnie, daje instrukcje, wystawia skierowania. Do endo chodzę z pakietu medycznego z pracy do LuxMedu. Tam dla kobiet w ciąży są uruchomione specjalne punkty pobrań. Nikogo innego oprócz ciężarnych nie przyjmują. Umawiasz się na godzinę, pomiędzy pobraniami jest odpowiednia przerwa.
Jesli naprawdę będzie się zachowywać ostrożność to nic nam nie grozi :)
Ja mam w medicover, ale nie jestem zadowolona wiecznie problem mam z nimi niestety zazdroszcze że masz w lux medzie słyszałam, że lepsza opieką i podchodzą poważnie do pacjenta . Ogólnie i tak chodziłam prywatnie do gin Więc płaciłem za wszystko to i teraz bez znaczenia😉

reklama
Do góry