aspekt
Fanka BB :)
Dobry poziom. Trzeba też brać pod uwagę, że badanie nie musi wykryc najwyższego poziomu. Miałam w okolicy terminu spodziewanej miesiączki poziom 17 i cała ciążę przeszłam bez ani jednej tabletki. W innej ciąży w takiej sytuacji miałam plamienia i brałam duphaston. Tez poroniłam ciążę pierwsza (progesteronu wtedy nie badałam). Wklejam link do norm. Wielu lekarzy uważa, że te normy są przesadzone (za wysokie)Dziewczyny kochane podpowiedzcie mi czy progesteron na poziomie 22,2 ng/ ml na samym początku ciąży (3tydzien) jest ok? To moja druga ciąża, pierwsza poroniłam. Lekarka kazała brać duphaston od pozytywnego testu i tak też robię
Poziom progesteronu w ciąży - normy (progesterone levels) - Naprotechnologia Wrocław
Poniższy wykres przedstawia prawidłowy poziom progesteronu – hormonu odpowiedzialnego m.in. za prawidłowy rozwój dziecka w ciąży i jej utrzymanie ciąży. Wskazane jest przebadanie poziomu tegoż hormonu (badanie krwi). Przed planowaniem poczęcia dziecka poziom progesteronu bada się 7-go dnia po...
naprotechnologia.wroclaw.pl