Do empatycznego lekarza prywatnie raczej nie trafiłaś :/
Powiedział Ci dlaczego masz nie zachodzić w ciążę? Bo to jakiś absurd! Oczywiście mógł to ubrać w ładniejsze słowa, typu, że rekomenduje zaczekać ileś tam, ale że trzeba chodzić na kontrole, bo może sytuacja nie będzie wymagała czekania niewiadomo ile miesięcy. Takie rzucenie zakazu zachodzenia w ciążę jest nielogiczne bez podania argumentów. a chyba właśnie po to chodzimy do lekarzy, żeby się dowiedzieć dlaczego.
Ja zrobiłam dosyć szybko badania, po 2 tyg od poronienia poszłam na kontrolę i tam od mojego gina dostałam kompletną instrukcję co robić w razie zajścia w ciążę. Moje wyniki nie wyszły jakoś źle. Podejrzenie problemów z krzepliwością krwi, ale też nie jakoś wielką.
Najgorsze jest oczekiwanie na wyniki. Wszystkie takie niezwiązane z genetyką to są szybko, ale sama genetyka to od 2 tyg w górę, a kariotyp do 35 dni roboczych!
Moja rada, nie chodź więcej do tego lekarza, tym bardziej prywatnie.
Ale pamiętaj, że o ile Twoja macica już się zagoiła po zabiegu to możecie normalnie się kochac z mężem! Nie ograniczajcie się! Tylko pamiętajcie o zabezpieczeniu