reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

@Zabulinka_86 mnie pies zawsze rano budzi jak stary w robocie wiec wstałam i zaczęłam robić żeby mieć z głowy 🤪

@aga.i.nieszka tak u nas ruskie i z kapustą i uszka też z kapustą a teściowa robi to samo a uszka z samymi grzybami. 😉

O której zazwyczaj piesio robi Wam pobudkę? i o której wychodzicie z nim na spacerek po raz ostatni przed spankiem?

reklama
O której zazwyczaj piesio robi Wam pobudkę? i o której wychodzicie z nim na spacerek po raz ostatni przed spankiem?

Rano to 5-6 🤦‍♀️ w tygodniu nie ma z tym problemu, bo oboje wstajemy do pracy w wolne dni czasem przetrzymamy ją do 7 czaaasem 8. Głównie chodzi o jedzenie, bo ona ma dzielone inaczej by zjadla wszystko co by było 🤷‍♀️ a wieczorem to różnie między 18 a 20 ostatni spacer i jej spokojnie wystarcza. 😉

Ja robię tylko to tj. uszka i dwa rodzaje pierogów i może jakiś sernik machnę 🤪 resztę robi moja mama i do teściowej też jedziemy więc już się nie przemęczam.
A mówiłam, że kocham gotować 😁🤪😍

No mówiłaś, mówiłaś :) Podziwiam Cię, bo na to trzeba sporo czasu :)
Jeszcze rybę po grecku której u nas nigdy nie było i zupe grzybową [emoji2]
Ja też nie znam ryby po grecku. A najlepsze jest to, że mam znajomych Greków i oni też nie wiedzą co to ryba po grecku :-D

Mój w tygodniu do 8 czeka jak ja się szykuje do pracy a wieczorem niemąż chodzi ok 22 albo później nawet. A w weekend potrafi spać pies do 9 i daje się wyspać [emoji2]

Rano to 5-6 🤦‍♀️ w tygodniu nie ma z tym problemu, bo oboje wstajemy do pracy w wolne dni czasem przetrzymamy ją do 7 czaaasem 8. Głównie chodzi o jedzenie, bo ona ma dzielone inaczej by zjadla wszystko co by było 🤷‍♀️ a wieczorem to różnie między 18 a 20 ostatni spacer i jej spokojnie wystarcza. 😉

Szczerze? Ja ją rozumiem 😃 Ukochana Pancia przyrządza takie pysznosci to slinka sama cieknie i ciagle chce sie jeść! 😃
Przypomnij prosze, czy Ty masz sznaucerka? Ta cudna mordunia z awatara to ona?? 🤩

Mój w tygodniu do 8 czeka jak ja się szykuje do pracy a wieczorem niemąż chodzi ok 22 albo później nawet. A w weekend potrafi spać pies do 9 i daje się wyspać [emoji2]
Grzeczny, tresowany 😃👍 wie, ze weekend to weekend i trzeba sie wyspać! 😃
Szkoda, ze moj syn ostatnio o tym zapomniał i wstaje w weekendy 7:00 a w tygodniu o tej samej godzinie dobudzic sie go nie da 😱

Załączniki

• IMG_20201224_095131.jpg
    IMG_20201224_095131.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 60
Brzmi pysznie, dzięki :) Może zrobię w przerwie między świętami a nowym rokiem :) Ziemniaki i marchewka są ugotowane, tak? Jakie proporcje? :)

Jak tam Twoja glukoza? Masz wyniki?
Tak marchewki, ziemniaki i jajka ugotowane. Ja wszystkiego daje na oko. Ze 3 większe ziemniaki, 3-4 marchewki i ze 3 jajka. Wszystko zależy od tego jak kto lubi.

Tak mam wyniki glukozy. Na czczo miałam 91,7 i tak się zastanawiam czy gin się przyczepi, bo cukrzyca ciążowa niby od 92, ale w sumie się zmieściłam 😀. Po 1h i po 2h ok.
Ja i tak dla spokoju mierzę sobie codziennie na czczo i mam bardzo dobre wyniki, po posiłkach raz na jakiś czas i też są ok. W poniedziałek mam wizytę zobaczymy co powie na to moja gin.

reklama
Do góry