reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Ooo to mocno skoczyło. Ja aż tak nie miałam. Miałam też USG tarczycy, które wyszło ok, FT3 i FT 4 wychodzi w normie, anty-TPO i anty-TG też wyszło ok. W drugiej poronionej ciąży poszłam do innego gina, bo był blisko domu i miał USG w gabinecie. Zrobiłam TSH przy pierwszej necie i miałam 3,88 to szybko się zarejestrowałam i na drugi dzień miałam wizytę a on do mnie, że przecież w normie 😱. Kolejne badałam po ok. 2 tygodniach i było już coś ok. 2. Tak mnie ten gin zszokował i nie chodzę do niego. Wróciłam do tej co teraz chodzę. No mama nadzieję, że już jest. Jak wtedy byłam w poniedziałek, to miało jej nie być do końca tygodnia. Teraz mam wizytę za niecałe 2 tygodnie w poniedziałek.
Jejku Ty już tak daleko. Ja teraz dopiero USG połówkowe, ale to jeszcze trochę. Teraz mi leci 16 tydzień. Chcę iść ok 20 tygodnia.
Minęło tak szybko, ze nawet się nie zorientowałam. Ale to trochę jak w szkole z klasówka :D Nie uczę się dzisiaj, bo mam jeszcze czas, jeszcze zdążę a tu nagle zaskoczenie :D
Ale u Ciebie tak samo. Jeszcze niedawno gadałyśmy jak martwiłas się luteina a tu proszę :) już połówkowe :) a po połówkowych to już trzeba się szykować powoli ;P
A co do wysokości TSH to każdy lekarz chyba ma inne zdanie. Mój mówi, ze do zajścia w ciąże poniżej 2.00, w ciąży do maks 2.5. Inny mówi, ze 2.5 przed ciąża jest spoko, a lekarze z UK nie obniżają TSH jeśli jest do 3.5 🤷🏻‍♀️

reklama
Minęło tak szybko, ze nawet się nie zorientowałam. Ale to trochę jak w szkole z klasówka :D Nie uczę się dzisiaj, bo mam jeszcze czas, jeszcze zdążę a tu nagle zaskoczenie :D
Ale u Ciebie tak samo. Jeszcze niedawno gadałyśmy jak martwiłas się luteina a tu proszę :) już połówkowe :) a po połówkowych to już trzeba się szykować powoli ;P
A co do wysokości TSH to każdy lekarz chyba ma inne zdanie. Mój mówi, ze do zajścia w ciąże poniżej 2.00, w ciąży do maks 2.5. Inny mówi, ze 2.5 przed ciąża jest spoko, a lekarze z UK nie obniżają TSH jeśli jest do 3.5 🤷🏻‍♀️
Ale jednak jak się czyta w necie i myślę, że większość lekarzy to w ciąży max 2,5 a tu 3,88 i on do mnie, że przecież w normie, że niema laboratorium do 4 z hakiem 😱. Ogólnie już od tego mi się nie podobał, jeszcze po drodze kilka innych rzeczy, do tego jego podejście do pacjenta mi się nie podobało. Szkoda gadać.
No to fakt, czas leci strasznie, dopiero test robiłam a tu już 7 tydzień w domu siedzę 😁.

Oj to sporo jeszcze do wyboru. Jeszcze trochę czasu zostało, to wybierzecie w końcu to jedyne ☺
Jakoś nie możemy zdecydować się na te jedyne. Stwierdziliśmy ze podpytam rodziny, co oni na to.
Mi po głowie chodził jeszcze Leopold :D ale Stary kategorycznie się nie zgodził. Jemu zaś podoba się Gustaw, ale duży Gustaw zawsze i dla wszystkich zostanie Guciem

Bardzo dobra wiadomość! :) Wizytę mamy tego samego dnia, więc będę trzymać kciuki i koniecznie daj znać :)
Neoparinu się nie bój, tez na nim jestem od samego początku ciąży. Może sposób podania jest mało komfortowy i później te nieestetyczne siniaki się pojawiają, ale to wszystko dla dobra naszych Maluchów :)
Zobaczysz, wszystko będzie dobrze :*
O super więc wizytujemy razem 😁 Ja mam na 14 boję się strasznie bo to jest ten najgorszy etap i z tyłu głowy mam ten strach. Trzymajcie kciuki 🙏

Hmmm, myślę, że wszystko jest możliwe. Jeśli to Maluszek to super 🥰 Nic tylko się cieszyć. A jeśli to jelita - to i tak lepiej myśleć, że to dzidzia - bo to jest mega przyjemne uczucie :-) :)

Twój synek czeka na siostrę czy braciszka? :)

Świetne wieści! Gratulacje :-) :)👍
Nie nakręcaj się, nie rozmyślaj za dużo. Postaraj się nie stresować i cieszyć każdym kolejnym dniem :)
No i koniecznie raportuj jak tam podglądanie maluszka 15/10 :)
Trzymam kciuki!
Dam Wam znać 😗 boję się panicznie 😬 Całą noc nie spałam ,ale to chyba tak juz jest jak tracisz ciążę to przy każdej następnej jest stach i lęk. Trzymajcie kciuki..

reklama
Do góry