reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Dzięki za miłe słowa ❤. Będzie dobrze ❤.

Ech ta wczorajsza lekarka taka mimoza była. Dzwoniłam do rejestracji i dziś jej nie ma, jutro będzie, to będę dzwonić i niech dopisze. Kurczę choć raz człowiek może skorzystać, to jeszcze chcą go ograbić. Mam nadzieję, że nie będzie robić problemów.

Obowiązkiem lekarza jest wystawić poprawne zwolnienie i zadbać o to aby dotarło do zakładu pracy. Powiedz, że ma Ci poprawić i już.
Z tymi lekarzami to cyrki są, ja pracuje w kadrach i co rusz problemy z tymi zwolnieniami.

reklama
Obowiązkiem lekarza jest wystawić poprawne zwolnienie i zadbać o to aby dotarło do zakładu pracy. Powiedz, że ma Ci poprawić i już.
Z tymi lekarzami to cyrki są, ja pracuje w kadrach i co rusz problemy z tymi zwolnieniami.
Wiem, wiem, jak były te papierowe, to zawsze sprawdzałam, bo często coś brakowało. Jak kiedyś nie sprawdziłam, to potem z kadr cofnęli i leciałam jeszcze raz, to potem zawsze sprawdzałam. A to brakowało numeru domu a to czegoś tam.
Teraz to jest zwolnienie widmo i człowiek nie wie co tam jest.

Dziewczyny wczoraj po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy, że nie będzie robić żadnych dodatkowych badań.
Ja byłam zdecydowana na NIFTY, ale mój mąż stwierdził, że co nam ta wiedza da. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na coś dla dziecka czy dla syna, któremu teraz remontujemy pokój. Jestem dobrej myśli. Musi być dobrze ❤️.

@Aga10_2018 kochana przemyśl dobrze decyzję. Wiem, że Ci ciężko, ale może ten następny raz będzie szczęśliwy. A ciążę z synem miałaś na lekach?

@MalyGosc kochana powiedz mi czy zwolnieniu ciążowym masz zawsze kod B? Wczoraj była jakaś inna i dziś weszłam na PUE i patrzę mam kod A, ciśnienie mi podniosło, czemu mam być stratna. W necie czytam, ale to jakoś tak opisane, że nie wiem o co chodzi do końca.

Droga. Ciąże z Synem mialam na acardzie 75 od 14 tygodnia. Po teście pappa z krwi wyszły mi słabe przepływy maciczne.
Acard odstawiłam w 36 tygodniu.

Cieszę się, że z Mężem podjeliscie najlepszą dla Was decyzje :)
Jak się czujesz ?

Droga. Ciąże z Synem mialam na acardzie 75 od 14 tygodnia. Po teście pappa z krwi wyszły mi słabe przepływy maciczne.
Acard odstawiłam w 36 tygodniu.

Cieszę się, że z Mężem podjeliscie najlepszą dla Was decyzje :)
Jak się czujesz ?
To na pewno jeszcze Wam się uda. Trzymam kciuki ✊.
Dzięki, czuję się dobrze. Głowa jedynie mi dokucza co jakiś czas a tak poza tym jest ok.

Bardzo mi przykro :( To nie jest teraz dobry moment, żeby podejmować decyzję, ale spirala hormonalna to też ryzyko zakrzepicy a miedziana to już działa hmmm... specyficznie. Dużo siły dla Ciebie! Może trzeba równolegle do dr Paśnika: Link do: Jarosław Paśnik

Bardzo Ci dziękuję za kontakt 8-)
Teraz nie mam woli walki ale zerkne na tego lekarza jak już zakasam rękawy do boju. I z nadzieją wejde w kolejny etap.
Musze dac sobie czas na podniesienie się.
Teraz sprzątam mieszkanie i strych.
Wszystko lśni. Okna pomyte. To mnie uspokaja.

Edit:

O tym myślę. O niehormonalnej władce na 5 lat.
Ale nie wiem co zrobie za kilka miesiecy i jaką metode lekarz wybierze dla mnie najlepszą...

Ostatnia edycja:
Teraz nie mam woli walki ale zerkne na tego lekarza jak już zakasam rękawy do boju. I z nadzieją wejde w kolejny etap.

Edit:

Ale nie wiem co zrobie za kilka miesiecy i jaką metode lekarz wybierze dla mnie najlepszą...

Edit:

Dr Paśnik rzadko przyjmuje w Warszawie, więc trzeba polować na terminy a on jest specem od immunologii.

Rączka do góry. Jest już w niebie.
Pa moje Dziecko.
Na chwile.
Mama tu posiedzi na Ziemi.

20200929_153832.jpg

reklama
Do góry