reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Hej, hej.
A więc jednak jestem w ciąży. W niedzielę zacznę 6 tydzień, więc póki co 5t 5 dni.
TSH, T3,T4, HCG sprawdzone. Wszystko w normie. Mam czekać do 8 tygodnia i zgłosić się do lekarza na wywiad. Zapisałam się prywatnie na USG pod pod koniec 7 tygodnia.
Mam jednak obawy po styczniowym poronieniu. Co jakiś czas boli mnie brzuch jak przed miesiączką lub tak jak w trakcie. Śluz ok, bez krwi, żadnych skurczy, ale jednak się martwię trochę..

Ostatnia edycja:
Hej, hej.
A więc jednak jestem w ciąży. W niedzielę zacznę 6 tydzień, więc póki co 5t 5 dni.
TSH, T3,T4, HCG sprawdzone. Wszystko w normie. Mam czekać do 8 tygodnia i zgłosić się do lekarza na wywiad. Zapisałam się prywatnie na USG pod pod koniec 7 tygodnia.
Mam jednak obawy po styczniowym poronieniu. Co jakiś czas boli mnie brzuch jak przed miesiączką lub tak jak w trakcie. Śluz ok, bez krwi, żadnych skurczy, ale jednak się martwię trochę..
Gratulacje kochana ❤️. Wszystko będzie dobrze, musisz być dobrej myśli. Niestety my kobiety po stratach będziemy się stresować w kolejnej/kolejnych ciążach, to jest nieuniknione. Kobieta, która nie przeżyła straty nie jest w stanie tego zrozumieć. My tutaj wszystkie wiemy jak to jest i śmiało pisz, żal się.

Gratulacje kochana ❤. Wszystko będzie dobrze, musisz być dobrej myśli. Niestety my kobiety po stratach będziemy się stresować w kolejnej/kolejnych ciążach, to jest nieuniknione. Kobieta, która nie przeżyła straty nie jest w stanie tego zrozumieć. My tutaj wszystkie wiemy jak to jest i śmiało pisz, żal się.

Dziękuję Wam bardzo za możliwość rozmowy, wyżalenia się. ❤️ Nie każdy rozumie obawy i moje negatywno-neutralne nastawienie. Wiele znajomych dookoła jest w ciąży. Każdy chwali się od samego początku, mówi o tym, planuje.. ja milczę. Duszę w sobie, bo boje się.. że będzie jak ostatnio. Widziałam to współczucie, łzy bliskich.

Dziękuję Wam bardzo za możliwość rozmowy, wyżalenia się. ❤️ Nie każdy rozumie obawy i moje negatywno-neutralne nastawienie. Wiele znajomych dookoła jest w ciąży. Każdy chwali się od samego początku, mówi o tym, planuje.. ja milczę. Duszę w sobie, bo boje się.. że będzie jak ostatnio. Widziałam to współczucie, łzy bliskich.
Ja też nie mówię. U mało kto wie. W pracy wiedzą wszyscy, bo jestem na zwolnieniu i musiały nastąpić zmiany, więc wszyscy się dowiedzieli. Wiedziała tylko kierowniczka i ona powiedziała reszcie, jak już byłam na zwolnieniu.
Trzymam to dla siebie ❤️

reklama
Ja też nie mówię. U mało kto wie. W pracy wiedzą wszyscy, bo jestem na zwolnieniu i musiały nastąpić zmiany, więc wszyscy się dowiedzieli. Wiedziała tylko kierowniczka i ona powiedziała reszcie, jak już byłam na zwolnieniu.
Trzymam to dla siebie ❤
Wieczny strach 🤦 człowiek zaczyna podchodzić do wszystkiego zupełnie inaczej. Długo już na zwolnieniu jesteś? Jak się czujesz? Możesz wyłączyć ten strach w głowie będąc w domu?

Do góry