reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

w maju poroniłam, dwa miesiące odczekaliśmy i teraz w sierpniu jak widać zaszłam w ciążę ale znowu jest źle..
muszę zmienić lekarza na takiego który będzie się znał na leczeniu niepłodności..

Powiem Ci ze przy drugim poronieniu czułam ogromną złość. Nie wiem skąd sie wzięła ale bylam zła. Nawet nie smutna ani zrozpaczona.
Zła.
Po ludzku.
Poszlam do szpitala bo to juz 9 tc i nie chcieli mnie wypuscic zebym sama w domu krwawiła i ...zaczelam sie nad soba uzalac.
Na sali mialam Matke ktora poronila
7 krotnie a w domu ani jednego Dziecka.
Nabralam pokory.
Do sytuacji.
Zrozumialam ze to paradoksalnie nie chodzi wcale o mnie i o to jaka wielce biedna jestem.
Chcialabym zeby Franek mial rodzeństwo.
Lekarz mnie o to zapytal. O co Pani chce walczyc
Ma Pani Syna.
O rodzenstwo.
No to walczymy.
Chce móc Franiowi kiedyś powiedzieć. Mama z Tatą zrobili wszystko zebys mial Brata/Siostre.
Pomyśl co Tobie da siły.
Może myśl sluchaj moje Dziecko.
Matka z Ojcem zrobili wszystko zeby patrzeć na Twoj uśmiech.

reklama
czuję się kiepsko, na zmianę jestem zła na to co mnie spotkało a potem płaczę.
Tak to moje pierwsze dwa poronienia.
Jestem z Łodzi, wszyscy tu polecają doktora Malinowskiego ale z tego co wiem to tanio nie jest....
Też poroniłam w maju a wcześniej w październiku.
To Twoje dwa pierwsze poronienia ?
Najwazniejsze byc w dobrych rękach lekarza i byc dobrze zdiagnozowaną.
Z jakiego miasta albo części Polski jestes ? Moze ktoś mógłby Ci polecić specjaliste dla Ciebie ?
Jak się czujesz ?

Dziewczyny wiecie coś na temat kontroli z ZUS-u na L4 ciążowym? Tak się zastanawiam czy rzeczywiście kontrolują.. 🤔. Wiadomo ja jakoś specjalnie łazić nie będę, ale jakieś zakupy, zaprowadzenie czy odebranie dziecka że szkoły itp. Nie chciałabym potem chodzić po ZUS-ach i się tłumaczyć.
@MalyGosc miałaś kontrolę?

czuję się kiepsko, na zmianę jestem zła na to co mnie spotkało a potem płaczę.
Tak to moje pierwsze dwa poronienia.
Jestem z Łodzi, wszyscy tu polecają doktora Malinowskiego ale z tego co wiem to tanio nie jest....

Rozumiem. Ja za wizytę w zeszłym tygodniu zapłaciłam 420 zl.
Plus jeszcze leki
Plus jeszcze beta HCG jedno u nas 60 zl

Takze wiem jak to boli po kieszeni
A jak jeszcze sie nie udaje to tym bardziej :/

Znam pare ktora in vitro się starała.
Kilka rzeczy sprzedali zeby byly na to pieniądze....

Tyle ze wlasnie Dziecko jest bezcenne

Dziewczyny wiecie coś na temat kontroli z ZUS-u na L4 ciążowym? Tak się zastanawiam czy rzeczywiście kontrolują.. 🤔. Wiadomo ja jakoś specjalnie łazić nie będę, ale jakieś zakupy, zaprowadzenie czy odebranie dziecka że szkoły itp. Nie chciałabym potem chodzić po ZUS-ach i się tłumaczyć.
Nieeee, często wyjeżdżamy, ale jeszcze żadna kontrola mi się nie trafiła. Ja mam wpisana „2”, czyli, ze mogę chodzić, wiec zawsze jakieś wytłumaczenie, ze do lekarza czy do apteki musiałam pójść...

Kobiety w ciąży, będące na zwolnieniu lekarskim, mogą mieć wystawione dwa rodzaje zwolnień: takie, na którym chora musi leżeć (z kodem 1) i drugie, tzw: „chodzone” (z kodem 2), na którym kobieta może wychodzić z domu. Wg mnie ZUS sam od siebie rzadko kontroluje zwolnienia z kodem B, częściej dzieje się tak na skutek wniosku pracodawcy, któremu np. ktoś doniósł, że wrzuciłaś na FB zdjęcia z pobytu na Karaibach ;)

Z resztą, nawet gdyby jakimś cudem Cię skontrolowali i nie zastali w domu to zawsze się wybronisz przedstawiając choćby jakikolwiek paragon ze sklepu, z apteki czy receptę wystawioną przez lekarza, w dniu wizyty :)

Kobiety w ciąży, będące na zwolnieniu lekarskim, mogą mieć wystawione dwa rodzaje zwolnień: takie, na którym chora musi leżeć (z kodem 1) i drugie, tzw: „chodzone” (z kodem 2), na którym kobieta może wychodzić z domu. Wg mnie ZUS sam od siebie rzadko kontroluje zwolnienia z kodem B, częściej dzieje się tak na skutek wniosku pracodawcy, któremu np. ktoś doniósł, że wrzuciłaś na FB zdjęcia z pobytu na Karaibach ;)

Z resztą, nawet gdyby jakimś cudem Cię skontrolowali i nie zastali w domu to zawsze się wybronisz przedstawiając choćby jakikolwiek paragon ze sklepu, z apteki czy receptę wystawioną przez lekarza, w dniu wizyty :)
Haha na Karaiby się nie wybieram 😁😁😁.

reklama
Do góry