reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Super przyrost ❤️. Już zakaz robienia bety. Teraz tylko odpoczywać! Do lekarza kiedy idziesz?

Płacze ze szczęścia.
Myślę, ze tylko Mama po stracie wie co ja teraz czuje.
I co będę czuła do końca ciąży.
Teraz mam wizytę 5 wrzesnia w sobotę.
Lekarz mnie wcisnęła do siebie widząc moją kartę i wyniki.
Pomału promyczek nadziei, ze jeszcze dane mi będzie być Mama 😊

Płacze ze szczęścia.
Myślę, ze tylko Mama po stracie wie co ja teraz czuje.
I co będę czuła do końca ciąży.
Teraz mam wizytę 5 wrzesnia w sobotę.
Lekarz mnie wcisnęła do siebie widząc moją kartę i wyniki.
Pomału promyczek nadziei, ze jeszcze dane mi będzie być Mama 😊
To fakt, tylko kobiety po stracie/ stratach wiedzą jak to jest.
Niepokój będzie nam towarzyszył do końca, ale trzeba być dobrej myśli ❤️.

To fakt, tylko kobiety po stracie/ stratach wiedzą jak to jest.
Niepokój będzie nam towarzyszył do końca, ale trzeba być dobrej myśli ❤️.

Moze jestem chora w głowę ale 1 stracona ciąża - termin mialam na 30 kwietnia tego roku.
Teraz mam termin na około 27 kwietnia.
Myślę , że Dziecko do mnie wróciło.
Bo niestety u mnie na duży plus strata była spowodowana trombofilia.
Ta myśl mnie na początku dobijała Choc bardzo starałam się nie winić.....

Moze jestem chora w głowę ale 1 stracona ciąża - termin mialam na 30 kwietnia tego roku.
Teraz mam termin na około 27 kwietnia.
Myślę , że Dziecko do mnie wróciło.
Bo niestety u mnie na duży plus strata była spowodowana trombofilia.
Ta myśl mnie na początku dobijała Choc bardzo starałam się nie winić.....
U mnie teraz też daty są symboliczne. Teraz dowiedziałam się o ciąży w dniu wyznaczonego terminu poprzedniej ciąży. Teraz termin z OM mam na 23.03 a z USG 6.04. a pierwszą ciążę poroniłam 27.03., więc też te daty dużo mi mówią a do tego teraz pierwszy dzień ostatniej miesiączki to dzień urodzin mojego syna ❤️.
Nie ma co się winić, myślę, że tu żadna z nas niczego nie była winna. Heparynę bierzesz?

U mnie teraz też daty są symboliczne. Teraz dowiedziałam się o ciąży w dniu wyznaczonego terminu poprzedniej ciąży. Teraz termin z OM mam na 23.03 a z USG 6.04. a pierwszą ciążę poroniłam 27.03., więc też te daty dużo mi mówią a do tego teraz pierwszy dzień ostatniej miesiączki to dzień urodzin mojego syna ❤️.
Nie ma co się winić, myślę, że tu żadna z nas niczego nie była winna. Heparynę bierzesz?

Super, że się udało :)
Jestes na marcowych Mamach ?

Tak biorę heparyne.
Właśnie czy jak któraś z kolezanek się wkłuwa to przemywa najpierw miejsce ?
Jesli tak to spirytusem ?
Biore heparyne 40
Acard na noc 75
Duphaston dwa razy lykam rano i wieczorem no i oczywiście witaminy.

Super, że się udało :)
Jestes na marcowych Mamach ?

Tak biorę heparyne.
Właśnie czy jak któraś z kolezanek się wkłuwa to przemywa najpierw miejsce ?
Jesli tak to spirytusem ?
Biore heparyne 40
Acard na noc 75
Duphaston dwa razy lykam rano i wieczorem no i oczywiście witaminy.
Nie, ja nie przemywamy. Ja zazwyczaj zastrzyk robię po prysznicu.
Nie jeszcze nie jestem na żadnej grupie tego typu, bo po dwóch poronieniach nie chciałam się znów rozczarować.

Nie, ja nie przemywamy. Ja zazwyczaj zastrzyk robię po prysznicu.
Nie jeszcze nie jestem na żadnej grupie tego typu, bo po dwóch poronieniach nie chciałam się znów rozczarować.

Mam dokładnie to samo.
Nie potrafię być gdzieś na grupie.
Do tego Pani lekarz mi odpisała ze beta HCG przyrasta prawidłowo JAK NA RAZIE.
i może jestem przewrazliwiona ale naprawde Kobiecie ktora stracila ciążę pisanie jak na razie jest ZBYTECZNE....
heh

reklama
Jestem po wizycie. Już oficjalnie od jutra jestem na zwolnieniu ciążowym ❤. Wyniki te, które robi się na początku ciąży wszystkie wyszły ok. Za 3 tygodnie muszę zrobić obciążenie glukozą😳😱, ale jak mus to mus i za 3,5 tygodnia mam USG I trymestru.
Wczoraj wieczorem jeszcze syna zaczął boleć ząb, nic nie pomagało, pół nocy przepłakał aż w końcu dałam mu kawałek tabletki metanolu i w końcu coś pomogło. Dzwonię dziś do naszego gabinetu a pani dziecko z bólem zęba chciała zarejestrować na koniec tygodnia...😱 Byłam tak zła, chodzę tam z synem od małego a tu takie coś. Podała mi nr do poradni dla dzieci przy szpitalu. Udało się zarejestrować, ale mąż musiał się wyrwać z pracy, bo godzina pokrywała się z moją wizytą. Zdziwiona byłam, że przy szpitalu a to prywatnie było i do tego 50 zł opłaty covidowej 😳. Już nie wiedzą gdzie zdzierać z człowieka....

To oficjalne gratulacje, nie obijaj się za bardzo i nie zjadaj wszystkiego z lodówki, zostaw coś dla chłopaków :rofl: :-) :) - żarcik oczywiście ;)

Co do dentysty - to masakra! Ja chodzę do swojej prywatnie od ponad 20lat, w czasie pandemii na szczęście nie zmieniła cen.

Synek odsapnął? Wizyta przyniosła mu wreszcie ulgę, jak mniemam, a to najważniejsze, że już się nie męczy 💓

Dziewczyny jest wynik.
Sobota bthcg 1351
Dzisiaj bthcg 2706

Chyba jest póki co dobrze i przysięgam więcej bety nie robic.
Amen.

Trzymam za słowo :)
Przyrost superowy, od dziś koniec zamartwiania :-) :)
Bardzo się cieszę i oczywiście gratuluję 💓

Do góry