reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Dziewczyny jak jest z jazdą na rowerze w ciąży? Można czy nie? Naczytałam się trochę w necie, że lepiej zrezygnować. Kilka dni przed pozytywnym testem kupiłam nowy rower i tak się trochę obawiam.

Każdy na własną odpowiedzialność powinien zadecydować. Ogólnie chodzi o ryzyko upadku i poronienia poza tym rower nie szkodzi.
Dziewczyny jak jest z jazdą na rowerze w ciąży? Można czy nie? Naczytałam się trochę w necie, że lepiej zrezygnować. Kilka dni przed pozytywnym testem kupiłam nowy rower i tak się trochę obawiam.

Dokładanie tak jak napisała @aga.i.nieszka :) Jeśli czujesz się na rowerze pewnie i nie zmierzasz uprawiać jazdy wyczynowej 🤪 to myślę, że możesz jeździć bez przeszkód :)

A u mnie chyba znowu nic dobrego się nie zapowiada..
22.08-beta 69
24.08 - beta 176
28.08- beta 291

dlaczego mnie to spotyka, jestem załamana[emoji25]

Nie załamuj się, tylko nie rób już więcej bety bo czasem potrafi solidnie namieszać.... Postaraj się doczekać w miarę spokojnie do usg, początkowo beta urosła Ci książkowo, a wynik z 28 jest teoretycznie nie ważny.... bo w przypadku hormonu beta hCG ważne jest to, kiedy mierzy się jego poziom. U kobiet w ciąży wzrasta on dwukrotnie co drugi dzień.

Trzymam kciuki za Was :)

Czyli co początek 5 tygodnia ? Czy w ciąży biochemicznej możliwe sa takie wartości ?

Zobacz załącznik 1169522

:-) :) Embriolodzy twierdzą, że faza biochemiczna jest bardzo wczesnym etapem ciąży, wykrywalnym jedynie za pomocą badania biochemicznego krwi. Jeśli wykonanie testu wskaże na przyrost bety do min. 1000, rozwój zarodka wkracza w fazę ciąży klinicznej, którą można uwidocznić w trakcie badania usg i wtedy już o biochemie nie ma mowy :) Także możesz być spokojna :-) :)

Ja bardzo kochalam rower ale na czas ciąży 1 przerwalam. Ze się zapomne. Przycisne i ... a rower mam taki ze idzie latwo przycisnąć.
Ale każdy wewnętrznie musi znac siebie.
Jak wiesz ze będziesz jechala spokojnie i po plaskim terenie to czemu nie pojezdzic ?
Ja uwielbialam chodzic na spinning. Czyli jazda na sali z trenerem. I trenerka kiedys w dość wysokiej ciąży prowadzila zajęcia

Nie załamuj się, tylko nie rób już więcej bety bo czasem potrafi solidnie namieszać.... Postaraj się doczekać w miarę spokojnie do usg, początkowo beta urosła Ci książkowo, a wynik z 28 jest teoretycznie nie ważny.... bo w przypadku hormonu beta hCG ważne jest to, kiedy mierzy się jego poziom. U kobiet w ciąży wzrasta on dwukrotnie co drugi dzień.

Trzymam kciuki za Was :)

:-) :) Embriolodzy twierdzą, że faza biochemiczna jest bardzo wczesnym etapem ciąży, wykrywalnym jedynie za pomocą badania biochemicznego krwi. Jeśli wykonanie testu wskaże na przyrost bety do min. 1000, rozwój zarodka wkracza w fazę ciąży klinicznej, którą można uwidocznić w trakcie badania usg i wtedy już o biochemie nie ma mowy :) Także możesz być spokojna :-) :)

Dziękuję Ci Wielka Mi :D
Jeszcze tylko powtórzę zobaczę jak przyrasta ...

reklama
Jestem po wizycie. Już oficjalnie od jutra jestem na zwolnieniu ciążowym ❤️. Wyniki te, które robi się na początku ciąży wszystkie wyszły ok. Za 3 tygodnie muszę zrobić obciążenie glukozą😳😱, ale jak mus to mus i za 3,5 tygodnia mam USG I trymestru.
Wczoraj wieczorem jeszcze syna zaczął boleć ząb, nic nie pomagało, pół nocy przepłakał aż w końcu dałam mu kawałek tabletki metanolu i w końcu coś pomogło. Dzwonię dziś do naszego gabinetu a pani dziecko z bólem zęba chciała zarejestrować na koniec tygodnia...😱 Byłam tak zła, chodzę tam z synem od małego a tu takie coś. Podała mi nr do poradni dla dzieci przy szpitalu. Udało się zarejestrować, ale mąż musiał się wyrwać z pracy, bo godzina pokrywała się z moją wizytą. Zdziwiona byłam, że przy szpitalu a to prywatnie było i do tego 50 zł opłaty covidowej 😳. Już nie wiedzą gdzie zdzierać z człowieka....

Do góry