reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Z tej ciąży już nic nie będzie, lekarze nie dawali szans od początku. Na dobre zakończenie nie liczę...
Wizytę u lekarza mam na piątek umówiona.

reklama
z obliczen wychodzi 5 tydzien ale było widać sam pęcherzyk.
Mozliwe ze pozniej doszło do zapłodnienia.
Albo biochemiczna.
Mam przyjść 5 i się okaze
Dostalam clexane. Duphaston. Acard mam dalej przyjmowac.

Głowa do góry, cyc do przodu - w 5tc zazwyczaj widać sam pęcherzyk 🌞
Ważne, żeby był kształtny i ładnie rósł :)
Będzie dobrze ✊ Kiedy masz kolejną wizytę?

Dzisiaj 4 dpo, czekam na testowanie [emoji6]
Ten cykl był na stymulacji, dzisiaj na usg potwierdzona owulacja. W poprzednim cyklu naturalnym zrobiła mi się torbiel ciałka żółtego ale szybko się wchłonęła.
Z badań porobiłam trombofilie, zespół antyfosfolipidowy i inne zalecane po poronieniach i nic z nich póki co nie wynika dlatego próbujemy drugi raz.

Trzymam kciuki, żeby testowanie wyszło pozytywne ✊✊
Fajnie, że jesteś pod stałą opieką lekarza, powodzenia 🍀:-) :)

Dziś dostałam brązowego plamienia. Chyba jutro rano pojadę na IP. Tym razem pewnie mnie przyjmą i zrobią zabieg.

Jak się trzymasz? Czekasz jednak do piątku, żeby iść do swojego lekarza?

dziewczyny martwię się , jestem po poronieniu w maju.
Teraz biorę duphaston i robiłam bete żeby sprawdzić czy mam go odstawiać czy nie a tu beta 69. po 48h 176 więc chyba ok ale cały czas mam delikatne plamienie..
boje się że skończy się tak samo jak ostatnio [emoji25]
ktoś ma pomysł skąd te plamienia?

A może to plamienie implantacyjne? ;)
Który to tydzień według ostatniej @?

Z tej ciąży już nic nie będzie, lekarze nie dawali szans od początku. Na dobre zakończenie nie liczę...
Wizytę u lekarza mam na piątek umówiona.
Cały czas myślę o Tobie. Jaką decyzję podjęłaś? Myślę, że lepiej być pod kontrolą. U mnie pierwsze poronienie w domu skończyło się niezbyt fajnie. Daj znać.

Głowa do góry, cyc do przodu - w 5tc zazwyczaj widać sam pęcherzyk 🌞
Ważne, żeby był kształtny i ładnie rósł :)
Będzie dobrze ✊ Kiedy masz kolejną wizytę?

Trzymam kciuki, żeby testowanie wyszło pozytywne ✊✊
Fajnie, że jesteś pod stałą opieką lekarza, powodzenia 🍀:-) :)

Jak się trzymasz? Czekasz jednak do piątku, żeby iść do swojego lekarza?

A może to plamienie implantacyjne? ;)
Który to tydzień według ostatniej @?

Kolejna wizyte mam 5 wrzesnia w sobote.
3,9 mm na 1,8 mm był okraglutki ale podobno jak na 5 tc za mały.
Wiec powiedziala ze jej to wyglada na biochemie albo ze wcześniejsza ciąża.
Mam zbadac bete i chyba poniedzialek. Środa pojde i bede znala przyrost.
Ja sie w ogole teraz nie nastawialam na ciążę :/ i nie mysle niestety pozytywnie jak od lekarza tak slyszysz ... ale stwierdziła ze mam brac duphaston i clexane bo a noz wszystko bedzie dobrze.
Kazala sie nie przejmowac 🙉😁

Ostatnia edycja:
Nie pojechałam na IP. Plamienie mam nadal.
Bije się z myślami czy jechać czy czekać aż się zacznie...i obejść się bez szpitala.
Boję się zabiegu, boję się ronic w domu.
Sytuacja bez wyjścia.
Facet twierdzi że mam jechać i że mnie jutro zawiezie.

A moze uda sie oczyscic tabletkami ?
Ale zaraz zaraz czy na usg jest cos nie tak ?
Nie widać zarodka akcji serduszka ?
Ktory masz tc
Przepraszam jesli nIe doczytalam

Jak już uwidoczniła pecherzyk to nie biochem. A wiesz kiedy miałaś owulacje??
Kolejna wizyte mam 5 wrzesnia w sobote.
3,9 mm na 1,8 mm był okraglutki ale podobno jak na 5 tc za mały.
Wiec powiedziala ze jej to wyglada na biochemie albo ze wcześniejsza ciąża.
Mam zbadac bete i chyba poniedzialek. Środa pojde i bede znala przyrost.
Ja sie w ogole teraz nie nastawialam na ciążę :/ i nie mysle niestety pozytywnie jak od lekarza tak slyszysz ... ale stwierdziła ze mam brac duphaston i clexane bo a noz wszystko bedzie dobrze.
Kazala sie nie przejmowac [emoji86][emoji16]

Jak już uwidoczniła pecherzyk to nie biochem. A wiesz kiedy miałaś owulacje??

Oj Aga nie wiem wlasnie.
Bo okres 1 po poronieniu - 16 maja poronilam. Tzn tabletki .. a pozniej 1 okres po dostałam 24 czerwca. Nastepny 21 lipca czyli cykl 27 dni .
Nawet nie pamiętam kiedysmy sie kochali bo wlasnie odpuscilismy. Nie kupowalam tez paskow owulacyjnych jak po 1 poronieniu.
Wiem ze na pewno 8 sierpnia byly Przytulanki i pamiętam ze nawet mialam ochote :p na agroturystyce bylimy haha.

Moze wtedy.
A widzisz. A bylam u Pani profesor doktor nadzwyczajnej habilitowanej i powiedziała cos takiego. Ze biochemia moze....

8 sierpnia to 19 dc z tego co widziałam więc spokojnie ciąża może być młodsza o tydzień. Będzie dobrze! Wiem że to łatwo powiedzieć. Sama mam stracha. Dzisiaj mi się śniło że dwie kreski na teście miałam [emoji849]
Oj Aga nie wiem wlasnie.
Bo okres 1 po poronieniu - 16 maja poronilam. Tzn tabletki .. a pozniej 1 okres po dostałam 24 czerwca. Nastepny 21 lipca czyli cykl 27 dni .
Nawet nie pamiętam kiedysmy sie kochali bo wlasnie odpuscilismy. Nie kupowalam tez paskow owulacyjnych jak po 1 poronieniu.
Wiem ze na pewno 8 sierpnia byly Przytulanki i pamiętam ze nawet mialam ochote [emoji14] na agroturystyce bylimy haha.

Moze wtedy.
A widzisz. A bylam u Pani profesor doktor nadzwyczajnej habilitowanej i powiedziała cos takiego. Ze biochemia moze....

reklama
8 sierpnia to 19 dc z tego co widziałam więc spokojnie ciąża może być młodsza o tydzień. Będzie dobrze! Wiem że to łatwo powiedzieć. Sama mam stracha. Dzisiaj mi się śniło że dwie kreski na teście miałam [emoji849]

Będzie dobrze Aguś. Jestem przekonana ze bedzie Mama :) uda się zobaczysz ! Czego bardzo Ci z calego serca życzę 💌
Latwo powiedziec. Ale wiem, ze się doczekasz.

Do góry