reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Właśnie jestem po wizycie. Widać pęcherzyk, na razie malutki. Powiedziała, że tu ma słabszy aparat, to ciężko coś więcej określić, ale jest pęcherzyk i na dzień dzisiejszy wszystko wygląda ok. Ciąża na pewno jest dużo młodsza, ale to na pewno, bo jak pisałam wcześniej 36 DC test wyszedł negatywny i dopiero w 40 dc wyszedł pozytywny.
W czwartek idę do niej na wizytę na NFZ, to mam wziąć wszystkie wyniki i rozważy heparynę. Oby dała, będę czuła się spokojniejsza.
Dzięki dziewczyny za kciuki ❤️

reklama
Właśnie jestem po wizycie. Widać pęcherzyk, na razie malutki. Powiedziała, że tu ma słabszy aparat, to ciężko coś więcej określić, ale jest pęcherzyk i na dzień dzisiejszy wszystko wygląda ok. Ciąża na pewno jest dużo młodsza, ale to na pewno, bo jak pisałam wcześniej 36 DC test wyszedł negatywny i dopiero w 40 dc wyszedł pozytywny.
W czwartek idę do niej na wizytę na NFZ, to mam wziąć wszystkie wyniki i rozważy heparynę. Oby dała, będę czuła się spokojniejsza.
Dzięki dziewczyny za kciuki ❤
Będzie dobrze, zobaczysz! :)
Trzymam bardzo, bardzo, bardzo mocno kciuki :*

Dzięki dziewczyny za kciuki ❤

Warto było ze zniecierpliwieniem czekać na takie wiadomości :-) :) Oby już do końca były takie pozytywne 🌞
O której masz wizytę w czwartek? :)

Dziewczyny co lepsze duphaston czy luteina dopochwowa?
Powiedziałam wczoraj gin, że progesteron może spadł i powiedziałam, że mam w domu luteinę dopochwową, to powiedziała, żeby brać 2x1.
Teraz sobie przypomniałam, że po luteinie czułam dyskomfort, lekkie swędzenie i teraz się boję, żeby nie dostać infekcji.
Tak z medycznego punktu widzenia co jest lepsze?

O ile się nie mylę w Duphastpon jest 10 mg substancji czynnej a w luteinie 100. Więc chyba luteina jest lepsza. Ale może ktoś jeszcze się wypowie.

reklama
Dziewczyny co lepsze duphaston czy luteina dopochwowa?
Powiedziałam wczoraj gin, że progesteron może spadł i powiedziałam, że mam w domu luteinę dopochwową, to powiedziała, żeby brać 2x1.
Teraz sobie przypomniałam, że po luteinie czułam dyskomfort, lekkie swędzenie i teraz się boję, żeby nie dostać infekcji.
Tak z medycznego punktu widzenia co jest lepsze?
Ja spotkałam z dwojakimi opiniami. Jedni przepisują tylko luteinę, bo naturalna. Inni duphaston, bo ponoc działa Lepiej od luteiny. Dlatego tez wskazywana jest mniejsza dawka ale z silniejszym działaniem niż luteina. A jeszcze inni zalecają i to i to w dawkach podzielonych. Zależy chyba od podejścia lekarza.
Ja po dwóch poronieniach dostałam dawke 2x1 duphastonu podczas starań i 3x1 w ciąży. W ciąży dawke 3x1 brałam do 17tc, później przez następne 10 dni dawke 2x1, a jutro ostatni dzień dawki 1x1 i duphaston odstawiam 🙄
A ja jutro tez wizyta na połówkowym usg. No ciekawe ciekawe co tam nam pan lekarz powie....

Do góry