reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Nie nie, nie robiłam. I na razie na pewno nie robię. Mam taki paniczny strach co by tam mogło wyjść 🙈 a to podobno też nie zawsze jest wyrok... Możesz mi przypomnieć jaka u Ciebie była historia? Jeden raz poroniłaś? Właśnie widzę że jest już wątek staraczki na drugą połowę roku. Mam lekturę do nadrobienia 😁

Tak jedno. U mnie od początku ciąża młodsza o 2 tygodnie przy regularnych cyklach,ale serduszko się pojawiło się była nadzieja niestety przestało bić i skończyło się zabiegiem w 9 tygodniu.
Też robiłam mnóstwo badań i wyszły mi mutacje, suplementuje się i Acard biorę, reszta wyników ok. Nie robiłam kariotypów i nie badałam zarodka (brak siły).
Ja jestem 2 miesiące po i już trochę spokojniejsza jestem, lekarz mówił, że po 2 cyklach możemy próbować,ale ze względu na wysoką homocysteinę musimy przełożyć o miesiąc jestem umówiona do dietetyka na skontrolowanie tej suplementacji ;)

reklama
Tak jedno. U mnie od początku ciąża młodsza o 2 tygodnie przy regularnych cyklach,ale serduszko się pojawiło się była nadzieja niestety przestało bić i skończyło się zabiegiem w 9 tygodniu.
Też robiłam mnóstwo badań i wyszły mi mutacje, suplementuje się i Acard biorę, reszta wyników ok. Nie robiłam kariotypów i nie badałam zarodka (brak siły).
Ja jestem 2 miesiące po i już trochę spokojniejsza jestem, lekarz mówił, że po 2 cyklach możemy próbować,ale ze względu na wysoką homocysteinę musimy przełożyć o miesiąc jestem umówiona do dietetyka na skontrolowanie tej suplementacji ;)
Eh, ja w ogóle nie mam tutaj pamięci do osób 🤦‍♀️ skaczę po różnych wątkach mimo że pisze teraz tylko w dwóch, kojarzę nicki ale nie umiem ogarnąć kto z czym miał problem itd 🙄 ale postaram się już chociaż Ciebie zapamiętać 😁

To nie walcz o to z ginekologiem tylko po prostu stosuj.
Ale ja naprawdę musiałabym mieć jakieś trzepanie mózgu [emoji849] bo też już mi przebiegła myśl że skoro to mogła nie być wina mutacji to może jednak mamy wadliwe kariotypy [emoji2356]
Ale dostałam zalecenie żeby brać acard 75g w cyklu starań od owulacji. Czuje że będzie walka o to z ginekologiem [emoji849]

Według mnie powinniście się postarać :) Sama bardzo szybko zaszłam w ciążę i w 9tc niestety poroniłam.. Serduszko przestało bić. To był najgorszy dzień w moim życiu.. Dodatkowo przeszłam to sama w domu... Było mi barszo ciężko ale lekarka powiedziała że jeśli chcemy dziecka to mamy postarać się jak najszybciej zajść w kolejną ciąże bo to będzie dobre na naszą psychikę no i że przy pierwszej cięży często są poronienia i żebyśmy się nie przejmowali. Po poronieniu zaszłam w ciążę po 3 miesiącach i teraz jestem już mamusia 9 miesięcznego urwisa :)
Także starajcie się zdecydowanie! ❤

Cieszę się, że Wasza historia ma takie piękne zakończenie 🥰
Dziękuję za wiadomość i dobre słowo 🍀
ZDrówka i radości dla całej Waszej Rodzinki ☀

No to Cioteczki, bedzie chłopak ❤
Co prawda narazie 20cm tego chłopaka, ale siusiak na swoim miejscu :D

Chłopcy są najcudowniejsi 🥰
Zacznijcie rozmyślać nad imieniem dla Łobuziaka 🥰

Cześć dziewczyny.
Wszystko jest okej udało się szybko zajść nawet sie nie spodziewałam że tak szybko sie uda. Miałam jedną miesiączke i po tej miesiączke była ouwalacja no i sie udało.
Jestem po wizycie u lekarza wszystko jest ok.
Wychodzi na 6tyg 2d. Termin wychodzi mi 3marca. Mam nadzieję że wytrzymam do końca i nie będę przechodzić poronienia kolejny raz.
Miłego dnia wam życzę[emoji16]

Cześć dziewczyny.
Wszystko jest okej udało się szybko zajść nawet sie nie spodziewałam że tak szybko sie uda. Miałam jedną miesiączke i po tej miesiączke była ouwalacja no i sie udało.
Wychodzi na 6tyg 2d. Termin wychodzi mi 3marca. Mam nadzieję że wytrzymam do końca i nie będę przechodzić poronienia kolejny raz.
Jejku, ale cudowna wiadomość 😍 było już serduszko? ☺
A ile poronień masz za sobą? Lekarz wprowadził Ci jakieś leki? Przepraszam ale ciężko mi idzie kojarzenie kto ma jaką historię 🤷‍♀️

Dostałam luteine dopochwowo Ale nie wiem czy nie mam na nią alergii... Mam poronienie 1 za sobą.
Był tylko pecherzyk zolciowy nie było jeszcze serduszka. Ale mam nadzieję że już się pojawi jak będę na wizycie kolejnej 28.07
Jejku, ale cudowna wiadomość [emoji7] było już serduszko? [emoji5]
A ile poronień masz za sobą? Lekarz wprowadził Ci jakieś leki? Przepraszam ale ciężko mi idzie kojarzenie kto ma jaką historię [emoji2368]

Cześć dziewczyny.

Świetna wiadomość! 🤩 Gratuluję serdecznie i trzymam kciuki za serduszko 👍🥰
Dbaj o siebie i się nie przemęczaj :)

reklama
Cześć dziewczyny.
Niestety nie mam dobrych wieści.
W zeszłym tygodniu w środę robiłam bete i wynosiła 50. Dziś plamieniw/krwawienie. Według om 6 tydzień, boję się że to ciąża pozamaciczna. Miałam mieć wizytę 22 ale przyspieszę na ten tydzień.
Już nie jestem dobrej myśli skoro od początku zaczyna się coś złego dziać.

Do góry