MalyGosc
Fanka BB :)
Na NFZ po drugim poronieniu możesz zrobić niektóre badania. Nie wszystkie refundują od razu. Wiem, ze na 100% zrobisz na NFZ kariotyp swój i partnera. I chyba trombofilie i zespół antyfosfolipidowy. Ale trzeba mieć skierowaniaMyślę,ze na skierowanie od ginekologa to chyba nie ma co liczyć. Na NFZ to przysługuje bodajże po 3 poronieniu? Tak mi mój lekarz powiedział, a prywatnie można zbadać się wszystko co chce bez skierowania, ja robiłam wszystkie badania prywatnie i to wszystkie te, które sama wynlazłam.
@Stelle Ty potrzebujesz troszkę więcej spokoju
Ja z początku podeszłam bardzo optymistycznie do wizyt i skierowań. Pomyślałam, ze skoro mieszkam w Warszawie i jest tu nawet sporo poradni genetycznych to do któreś muszę się dostać na wizytę. Nic bardziej mylnego Wszędzie terminy od 6mcy w górę, w niektórych nawet 12mcy. Hematolog i reumatolog to samo. Wiec sobie darowalam. Wtedy tez myślałam, ze skierowanie muszę mieć od lekarza z danej specjalizacji, żeby wykonać badanie a później pójść na konsultacje. W sumie przełożyłam czas na pieniądze i wolałam zrobić badania prywatnie. Po miesiącu od poronienia miałam wszystkie wyniki i byłam po konsultacji