reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Ja wczoraj zaliczyłam wreszcie tę odwołaną przez covid w marcu wizytę kontrolną u mojej ginki. Po poronieniu nie ma ponoć żadnego śladu, macica jak u nastolatki - poza blizną po cc :p , jajniki pracują, owulacja z lewego za mną, endometrium 12,7mm. Dowiedziałam się, że nie jestem za stara na ciążę 😅
Ale pogadałam z moją lekarką szczerze i powiedziałam jej to co czuję, że nie jestem gotowa. Kazała mi odczekać, zabezpieczać się na razie, w ogóle o dzidziusiach nie myśleć, ale za 3 miesiące przyjść na wizytę 😂 ciekawe co ona knuje :p

reklama
Widzę, że Twój humorek jest znacznie lepszy niż przed kilkoma dniami :) I bardzo się z tego cieszę :) Jakie skutki uboczne ma olejek z oregano? :p
Powodzenia na czwartkowej wizycie ✊ Wyeliminuj wreszcie tę nadżerkę :)
Olejek z oregano nie, antybiotyk ma skutki uboczne. A ponieważ coś tam działa to moja pani doktor powiedziała że zrobimy dłuższą mięsięc, ną kuracje 🙄. Więc posiew za 6 tygodni 😪.
A co do gina to na razie konsultacja, nawet badań mnie nie będzie bo w tym gabinecie nie będzie miał jak. Zobaczymy co mi powie na temat biopsji, bardzo prawdopodobne że będę musiała się do niego przejechać do gabinetu w innym mieście.
Humorek lepszy ale doleczek też potrafi złapac jeszcze.

Olejek z oregano nie, antybiotyk ma skutki uboczne. A ponieważ coś tam działa to moja pani doktor powiedziała że zrobimy dłuższą mięsięc, ną kuracje 🙄. Więc posiew za 6 tygodni 😪.
A co do gina to na razie konsultacja, nawet badań mnie nie będzie bo w tym gabinecie nie będzie miał jak. Zobaczymy co mi powie na temat biopsji, bardzo prawdopodobne że będę musiała się do niego przejechać do gabinetu w innym mieście.
Humorek lepszy ale doleczek też potrafi złapac jeszcze.

A daleko masz do tego drugiego miasta? Myślę, że koszty nie są ważne, jeśli efekt będzie zadowalający, bo pożądany jest bardzo - to wiemy obie :)
Może to i dobrze, że lekarka idzie za ciosem i chce wydłużyć kurację, żeby wyeliminować tego dziada co się u Ciebie zasiedział, raz na zawsze! 6 tygodni zleci szybko, zanim się obejrzysz będziesz szła na posiew!

A daleko masz do tego drugiego miasta? Myślę, że koszty nie są ważne, jeśli efekt będzie zadowalający, bo pożądany jest bardzo - to wiemy obie :)
Może to i dobrze, że lekarka idzie za ciosem i chce wydłużyć kurację, żeby wyeliminować tego dziada co się u Ciebie zasiedział, raz na zawsze! 6 tygodni zleci szybko, zanim się obejrzysz będziesz szła na posiew!
No jasne, najlepiej iść za ciosem jeżeli jest szansa się pozbyć. Tym bardziej że każdy pobyt w szpitalu naraża na inne super dziady.
60 km mam, jakieś 40 minut max samochodem bo akurat wyjazd jest w mojej części miasta i prosta droga krajówką. Paliwo teraz tanie, mogę jeździć 😎.

Witam się i ja, choć widzę, że Dziewczyny już Cię u nas pięknie powitały. Przykro mi, że dołączasz do nas w takich samych smutnych okolicznościach, ale z Twoich postów wnioskuję, że woli walki Ci nie brakuje, a to teraz najważniejsze! Czuję, że następnym razem los wynagrodzi Ci to wszystko przez co musiałaś już przejść :)

Życzę Ci samych dobrych decyzji, niech się spełnią wszelkie marzenia 🍀🌞👍

Ale poświętowaliście! Syn i mąż w jednym dniu, do tego sen z takim pozytywnym przesłaniem, to musi oznaczać coś dobrego! ;-) ;)
Odważyłaś się zrobić sobie jeżyka na głowie???? Szacun Kobieto!!! Co na to Twój mąż? Pewnie się porządnie zdziwił? Poznał Cię w ogóle? ;)

Twój gin ma 35 lat???? :szok: a ma żonę? :rofl:

No to do roboty! :-) :) Bałamuć męża i czekamy na dobre wieści :-) :)
Mężowi bardziej podobam się w blokach co powiedział mi po roku jeżyka:-D mi też bloków brakowało choć uwielbiam krótkie włosy. Najgorzej było jak mi odrastaly... same zobaczcie na poprawę humoru;-p

Załączniki

• IMG_20180311_181327.jpg
    IMG_20180311_181327.jpg
    166,8 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_20181220_080704_916.jpg
    IMG_20181220_080704_916.jpg
    192,8 KB · Wyświetleń: 42
Mężowi bardziej podobam się w blokach co powiedział mi po roku jeżyka:-D mi też bloków brakowało choć uwielbiam krótkie włosy. Najgorzej było jak mi odrastaly... same zobaczcie na poprawę humoru;-p
Kręcone włosy są super!
Moja siostra ma piękne drobne loczki, tak zawsze jej zazdrościłam... U mnie jeszcze temu kręcone pod spodem, proste na wierzchu i weź tu człowieku bądź mądry. A później za dużo chyba zmian hormonalnych w organizmie i teraz wszystkie proste jak drut.
Zdecydowanie lepiej Ci w tych niesfornych loczkach! 💞

Kręcone włosy są super!
Moja siostra ma piękne drobne loczki, tak zawsze jej zazdrościłam... U mnie jeszcze temu kręcone pod spodem, proste na wierzchu i weź tu człowieku bądź mądry. A później za dużo chyba zmian hormonalnych w organizmie i teraz wszystkie proste jak drut.
Zdecydowanie lepiej Ci w tych niesfornych loczkach! 💞
Mojej mamie włosy po pierwszym.porodzie zrobiły się proste zupełnie i bardzo ciemne... podobno

Fajne loczki, jakie miałaś świetne afro.
A jak są dłuższe to kręcą się tak samo?

Ja nie mam ani prostych, ani kręconych. Ot takie fale, czasem jakaś sprężynka się zakręci, a do tego wysokoporowate i dużo ich jest. Żaden fryzjer nie jest mnie w stanie dobrze ostrzyć i teraz zapuszczam.

reklama
Ja wczoraj zaliczyłam wreszcie tę odwołaną przez covid w marcu wizytę kontrolną u mojej ginki. Po poronieniu nie ma ponoć żadnego śladu, macica jak u nastolatki - poza blizną po cc :p , jajniki pracują, owulacja z lewego za mną, endometrium 12,7mm. Dowiedziałam się, że nie jestem za stara na ciążę 😅
Ale pogadałam z moją lekarką szczerze i powiedziałam jej to co czuję, że nie jestem gotowa. Kazała mi odczekać, zabezpieczać się na razie, w ogóle o dzidziusiach nie myśleć, ale za 3 miesiące przyjść na wizytę 😂 ciekawe co ona knuje :p
Super teraz tylko działać już nic nie stoi na przeszkodzie powodzenia trzymam kciuki😘

Do góry