reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

@Aga10_2018 co do dawki acardu to miałam tak, że w trakcie starań miałam brać mniejsza, już nie pamiętam czy to było 75 czy 100mg. Ale od pozytywnego testu od razu przejście na dawkę 150mg

reklama
Acard lekarz kazał mi brać na noc. Wcześniej brałam po jedzeniu, tak jak napisane jest na ulotce i zazwyczaj była to pora poobiednia. Natomiast ta dawka 150mg ścinała mnie z nog, serce waliło. A jak przeszłam na noc to od razu lepiej. Nie czuję żadnych skutków ubocznych.
Heparynę wstrzykuje przed południem, po witaminach. Wcześniej jak miałam złamana nogę to też musiałam wstrzykiwać heparynę, więc można powiedzieć, że miałam już jakieś doświadczenie. Nie jest to bolesne, czujesz tylko lekkie uklucie i mały dyskomfort przy wpuszczaniu leku. Ale nie jest to ból. Jedna bardzo duża wada to przy zastrzykach w brzuch raczej trzeba sobie odpuścić sesje brzuszkowa, bo robią się siniaki...

Apropo witamin trochę już czytałam, że zależnie od wyników ale jak wyjdą nieprawidłowosci trzeba brać aktywny kwas foliowy b6 , b12 ?
Ciążowa sesja brzuszkowa to ostatnie czego pragnę. Ja pragnę zrobić tysiące zdjęć Rodzenstwu. Jak już będą we dwoje na ziemskim swiecie.
Dziękuję Ci . Podniosłas mnie na duchu !

Apropo witamin trochę już czytałam, że zależnie od wyników ale jak wyjdą nieprawidłowosci trzeba brać aktywny kwas foliowy b6 , b12 ?
Ciążowa sesja brzuszkowa to ostatnie czego pragnę. Ja pragnę zrobić tysiące zdjęć Rodzenstwu. Jak już będą we dwoje na ziemskim swiecie.
Aga, bylam u tej lekarki, co Ci wspominałam, chyba na innym wątku. Mam trombofilię. Mutację geny mthr też. Za niskie białko S. Dostałam jeszcze skierowanie na inne badania. Mam też spotkać się online z dietetykiem, który ustawi mi dietę pod kątem tych trudności. Potem jak już będzie zielone światło do starań dostanę leki.
Daj znać jak będziesz mieć swoje wyniki.

Aga, bylam u tej lekarki, co Ci wspominałam, chyba na innym wątku. Mam trombofilię. Mutację geny mthr też. Za niskie białko S. Dostałam jeszcze skierowanie na inne badania. Mam też spotkać się online z dietetykiem, który ustawi mi dietę pod kątem tych trudności. Potem jak już będzie zielone światło do starań dostanę leki.
Daj znać jak będziesz mieć swoje wyniki.

A widzisz dobrze, że zrobiłaś badania. Teraz wiesz z czym walczysz i jak to zrobić.
Ja badanie Mam albo w poniedziałek - środa.
Jest napisane na stronie, że wyniki są od 7 do 10 dni . Dam znać co mi wyszło.
Trzymam kciuki za Ciebie !
Zdaje się, że jesteś już na prostej .
Teraz tylko na spokojnie . Pomalutku i przyjemnie się starać jak już będzie można :-)

Wcześniej brałam Pregne Plus. Teraz gin kazał mi przejść na Prenatal Uno, bo dawka kwasu foliowego jest dwa razy większa i ma lepiej przyswajalne foliany niż Pregna.

A widzisz dobrze, że zrobiłaś badania. Teraz wiesz z czym walczysz i jak to zrobić.
Ja badanie Mam albo w poniedziałek - środa.
Jest napisane na stronie, że wyniki są od 7 do 10 dni . Dam znać co mi wyszło.
Trzymam kciuki za Ciebie !
Zdaje się, że jesteś już na prostej .
Teraz tylko na spokojnie . Pomalutku i przyjemnie się starać jak już będzie można :-)
Ja na trombofilie czekałam 14 dni. W diagnostyce.
Mam nadzieję, że się uda i będę jeszcze tulić mojego maluszka... poczułam ulgę po tej wizycie z racji opieki lekarki, ale i ból bo najprawdopodobniej to było zdrowe dziecko, tylko moja choroba stanęła mu na drodze ;-(
Czekamy na wieści od Ciebie:)

Ja na trombofilie czekałam 14 dni. W diagnostyce.
Mam nadzieję, że się uda i będę jeszcze tulić mojego maluszka... poczułam ulgę po tej wizycie z racji opieki lekarki, ale i ból bo najprawdopodobniej to było zdrowe dziecko, tylko moja choroba stanęła mu na drodze ;-(
Czekamy na wieści od Ciebie:)

Nie wolno Ci się za to obwiniać.
Nie wiedziałaś.
Jan Papież II powiedział, że nienarodzone Dzieci nie odchodzą. One zmieniają tylko datę przyjścia na ziemski świat.
Za nic się nie obwiniaj.
Patrz w przyszłość .
Ona da Ci Maluszka i ten słodki uśmiech.
Czarne myśli zabiorą uśmiech Tobie i będzie ciężko walczyć o te dwa uśmiechy.
To nie jest Twoja wina.

To trudne do przyswojenia.
Bo ból po stracie jest i będzie i tego się nigdy nie zapomni.

Nie wolno Ci się za to obwiniać.
Nie wiedziałaś.
Jan Papież II powiedział, że nienarodzone Dzieci nie odchodzą. One zmieniają tylko datę przyjścia na ziemski świat.
Za nic się nie obwiniaj.
Patrz w przyszłość .
Ona da Ci Maluszka i ten słodki uśmiech.
Czarne myśli zabiorą uśmiech Tobie i będzie ciężko walczyć o te dwa uśmiechy.
To nie jest Twoja wina.

To trudne do przyswojenia.
Bo ból po stracie jest i będzie i tego się nigdy nie zapomni.
Dziękuję za te słowa :*

Ja acard już biorę 150 w czasie starań. Nic mi po nim nie jest. Heparyne od owulacji biorę. ( Mam zespół antyfosfolipidowy).

Dziś byłam na USG w 12 dc pęcherzyk ładny 24mm lada chwila pęknie, lekarz radził się wziąć do roboty [emoji23] Endometrium 6,5 mm ale ja nigdy nie miałam za dużego a jakos w ciążę zachodziłam. Może jeszcze trochę podrośnie ?

reklama
Wcześniej brałam Pregne Plus. Teraz gin kazał mi przejść na Prenatal Uno, bo dawka kwasu foliowego jest dwa razy większa i ma lepiej przyswajalne foliany niż Pregna.

O właśnie tak o tym czytałam że o te foliany idzie . A czy później zamienia się z Prenatal Uno na Prenatal Duo ?
Bo czytałam że te duo od 13 tygodnia ?
Jejku taka jestem przejęta że już bym chciała wszystko wiedzieć co zrobić jak być gotowa .

Do góry