Staram się tak robić by mówić do niego z prawej strony, stawać z tej strony i układać go by interesujące go rzeczy np światełko widzial ze strony prawej. Na razie daje to średnie rezultaty bo mały bardzo się denerwuje i mimo wszystko układa głowę w drugą stronę.
reklama
Hejka, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do grona szczęśliwych mam.
Dziewczyny-jedna z Was pytała o łapanie moczu synka. Mogę pomóc w tej kwestii, gdyż mam już z tym spore doświadczenie. Ja łapałam mocz synka i to już nie raz;-) mamy problem z infekcją w moczu. Zależy jakie badanie masz zrobić- czy mocz badanie ogólne, czy posiew. Daj znać to się więcej rozpiszę na ten temat. Dodam,że myślałam, że to będzie bardziej skomlikowane;-)
Dziewczyny-jedna z Was pytała o łapanie moczu synka. Mogę pomóc w tej kwestii, gdyż mam już z tym spore doświadczenie. Ja łapałam mocz synka i to już nie raz;-) mamy problem z infekcją w moczu. Zależy jakie badanie masz zrobić- czy mocz badanie ogólne, czy posiew. Daj znać to się więcej rozpiszę na ten temat. Dodam,że myślałam, że to będzie bardziej skomlikowane;-)
Charlois
Fanka BB :)
Hej,ja miałam kiedyś taki problem z Julą,przychodziła do nas fizjoterapeutka i faktycznie ćwiczyła to układanie z prawej strony,trzymanie na rękach tak aby główka była na prawej,układanie na kolanach w pozycji na brzuszku,główka na prawej stronie i najważniejsze to robiła Julce ze skręconego kocyka taką jakby blokadę i jak ją kładłam do łóżeczka to to blokowało jej odwrócenie główki na lewo i po jakimś miesiącu było już ok.Staram się tak robić by mówić do niego z prawej strony, stawać z tej strony i układać go by interesujące go rzeczy np światełko widzial ze strony prawej. Na razie daje to średnie rezultaty bo mały bardzo się denerwuje i mimo wszystko układa głowę w drugą stronę.
Witaj anusia, to ja pytałam o pobranie moczu- badanie ogólne. Jak to zrobić zwłaszcza rano bo wieczorem paręrazy mnie obsikał
Jeśli chodzi o badanie ogólne to podobno można kupić ten woreczek i przyczepić na narządach i czekasz aż woreczek Ci się zapełni, wcześniej oczywiście musisz umyć pupkę dokładnie i jeśli by dostała się tam kupka, to oczywiście badanie Ci nie wyjdzie.
Ja zawsze łapię mocz synka do jałowego pojemniczka, i robię to tak: z rana tak koło 7 jak mały wstaje, to go karmię tak do syta, potem szybko lecę go wykąpać (oczywiście tylko pupcię myję), w międzyczasie nagrzewam pokój, a potem kładę go sobie na łózko na podkładzie na golaska i czekam z pojemnikiem w ręku.Ważne jest to, byś nie dotykała ciała dziecka tym pojemnikiem, poza tym nie możesz tego pjemnika otworzyć wcześniej(otwierasz go dopiero gdy łapiesz) i ostatnia rzecz - to , to byś nie łapała pierwszego strumienia-dopiero ten następny (jeśli robisz posiew moczu).
Ten mocz łapany do pojemniczka jest bardziej sterylny - bez żadnych bakterii skórnych, więc myślę że wrato się z nim pomęczyć Po paru razach można dojść do perfekcji hehhe:-)
Pozdrawiam i życzę powodzenia w łapaniu
P.S. Mnie też już nie raz przy tym pobieraniu obsikał hehhe;-)
pesca co do główki to moja przyjaciółka stosowała patent z cukrem u swojego malucha i mówi że sie sprawdziło
mam pytanie do Was- czy miejsce po tym pierwszym szczepieniu jakie dzieci miały w szpitalu na ramieniu u waszych dzieci też jest zaczerwienione?bo właśnie to zauważyłam i nie wiem czy tak było czy sie zrobiło i musze iść do lekarza?wygląda jak po zdrapanym strupie.
mam pytanie do Was- czy miejsce po tym pierwszym szczepieniu jakie dzieci miały w szpitalu na ramieniu u waszych dzieci też jest zaczerwienione?bo właśnie to zauważyłam i nie wiem czy tak było czy sie zrobiło i musze iść do lekarza?wygląda jak po zdrapanym strupie.
vinga89
mamusia syneczków
u nas to miejsce zaczęło ropieć jak mały miał 4 tygodnie. podobno to normalne (tak mi mówiła pielęgniarka) i dobrze że tak się robi bo organizm się wtedy uodparnia. teraz synek ma tylko czerwony placyk i chyba wszystko się zagoiło
Charlois
Hej my dzisiaj na szczepieniu byliśmy,masakra,Mały bardzo płakał i ja też :-(
A wagowo to bardzo ładnie -urodzeniowa 3145 a dzisiaj 5600w niecałe 2 miesiące,wzrost 58cm:-)
A wagowo to bardzo ładnie -urodzeniowa 3145 a dzisiaj 5600w niecałe 2 miesiące,wzrost 58cm:-)
klaczek2004
Moja mała też układa główke na prawo, podkładam jej zwinięty ręcznik, ale w nocy i tak jak się kręci, to odwraca się znów na prawo. Niestety ortopeda który robił usg bioderek, zalecił rehabilitację.
reklama
debi- u nas na rączce jest trochę grubsza, czerwona plamka średnicy jakiś 3mm- cały czas wygląda tak samo, tzn. od wyjścia ze szpitala
Dzisiaj zauważyłam na sisiorku u Antka jakieś małe krosteczki, lekko zaczerwienione- uczulenie? Tylko w tym miejscu
Dzisiaj zauważyłam na sisiorku u Antka jakieś małe krosteczki, lekko zaczerwienione- uczulenie? Tylko w tym miejscu
Podziel się: