reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga,zdrowie i rozwój naszych pociech

Musimy spróbować tej pasty. U mnie Olaf też przyjmuje czasami pozycję do raczkowania, ale nóżki mu się trochę rozjeżdżają. Za to pełza po całym mieszkaniu i dziś zrobił mamie wielką niespodziankę i pierwszy raz wstał :szok: No po prostu byłam w szoku.

reklama
Ja zwazylam wczoraj Nikole u tesciowej. Rowniutkie 10kg. Wzrost to jakies 73cm bo ubranka na 74 sa na styk. Jedna faldka na rekach mniej ;-)

A my 9,5 kg, mierzona 2 miesiące temu - 75 cm, ale ubranka od dawna na 80, a body na 86. No i córcia z dużą stópką mi się trafiła:-D

My już od jakiegoś miesiąca 86 nosimy- na chrzest 12 maja już miał 86 to prawie 2 miesiące:szok: Stopę kłaczek mój Antek też ma olbrzymią 21/22 wkładamy ale przyznam że baaaardzo rzadko zakładamy obuwie:zawstydzona/y:

moja mloda to 'raczknie' kilka 'krokow' ale jak tylko zauwazy ze patzre to klapie i tyle.

dzus wstawala sobie do 'chodzika-pchacza' a potem obracala sie i bez trzymanki stoi- lekko oparta tylkiem - a matka /czyli ja/przawie zawal :-) :-) a dziecko brawo sobie bije :-) ehh

to ja myslala ze mloda ma duza stope - a w sumie ma 19 :-) :-) --tez mniej wiecej bo buty zadko kiedy nosi - chyba tylko jak w chodziku po osiedlu smiga:-) :-)
my miesiac temu mialysmy 76-77cm, teraz nie sprawdzalam jeszcze. wagowo w koncu dzis na wadze dumne 8 kilo :-) :-)

Ostatnia edycja:
Moja z wagą kompletnie przystopowała - ma 8kg. Ubranka nosi rozmiar 80. Butów nie ma i kupię dopiero jak zacznie dobrze codzić ;)

Moja również waży 8 kg, a wzrost ok. 75 cm, rozmiar buta 18. Ubranka nosi na 74, chociaż np. krótkie spodenki na 68 są lepsze bo nie zsuwają się z pupki. Asia jest drobniutka i bardzo aktywna. Odkąd pamiętam machała wszystkim w szalonym tempie ;) Raczkuje od 2 m-cy, a 2 tyg. temu zaczęła stać całkiem sama po kilka sekund, teraz ustoi już ok. 10 sek. Uwielbia wszelkiego rodzaju obrazy, zachwyca się nimi piejąc przy tym jak mały kogucik ;)

reklama
Ale rosną maluszki szybko :-) Olaf waży teraz 9kg a ubranka nosi 80/86 to wszystko zależy od firmy bo różnie z tymi rozmiarami. Olafowi właśnie wychodzi 7 ząbek i strasznie marudzi od kilku dni. Ząbek już praktycznie widać i mam nadzieję, że szybko się przebije. Łobuz odkąd nauczył się wstawać to nic innego nie chce robić. Cały czas tylko się podnosi przy meblach i wspina na kanapę, a jak już nie może dać rady to jest wrzask.... masakra

Do góry