reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciązy

reklama
A ja dziś ujrzałam wagę 65kg :zawstydzona/y: upsss....przypomnę że startowałam z 58kg przy 163cm.

Wstawię po świętach zdjęcia brzuszka, bo nas już widać :-D

dziewczyny, u mnie 7kg na plusie:szok: jak tak dalej pojdzie to bedzie ciezko zrzucic.. w sumie to nie przejmuje sie tym a wrecz ciesze ze wkoncu nie jestem na diecie imoge jesc ile che ;)

mala di patrzac na twoj suwaczek to juz nie 5ty, kilka dni temu zaczelas 6ty miesiac;)

no właśnie ja już w tym się gubię.... bo w internecie wszedzie piszą ze albo od połowy 22 albo od 23 jest 6miesiąc, ale jednoczesnie np w mojej ksiazce 3 trymestr zaczyna sie w 26tyg, a przeciez 6 miesiac to wlasnie poczatek 3 trymestru :-p nie wiem juz czego sie trzymać, i według czego liczyć

Ja w sumie juz nie wiem jak to liczyc... szukalam w necie i na kilku str pisza kilka roznych sposobow.. wczesniej liczylam w ten sposob ze miesiac przypuszczalnie ma 4 tygodnie wiec tydz ciazy dzielilam na 4... tak ze teraz wychodzi konic 5 m-ca:-)

ja też po swojemu dzielę tygodnie na 4 i odejmuję te dwa pierwsze kiedy jeszcze nie jesteśmy w ciąży a już sie liczą. Mi wychodzi wtedy, że po 23 tyg jest 6 miesiąc i mniej więcej się zgadza. Są dokładne tabele ale ich z głowy nie zamiętam a tak ma na szybko odpowiedź. Czyli u mnie pierwszy tydzień 6 miesiąca ;-) Przy takim liczeniu zostają mi bonusowe 2 tygodnie ale to olewam :-D

Agnes a Ty masz skończony 5 miesiąc a jesteś w 6 oczywiście tak mniej więcej :))

A waga po świętach spadła :cool2: autentycznie w tej ciąży im więcej jem tym mniej ważę :szok: Czyli dalej +1 a było już + 1,5. Właśnie robię test na obciążenie glukozą i po godzinie już miałam za duży cukier czekam jeszcze na wynik po dwóch ale na stówę mam cukrzycę czyli dietka i mam nadzieję brak wzrostu wagi w związku z tym ;-)

Ostatnia edycja:
:-D Na moich obliczeniach wypada koniec 5 m-ca, a od 24 tyg bedzie 6 m-ac;) ale pewnie Ty kakakarolina masz racje, masz wieksze doswiadczenie w tych obliczeniach skoro juz 2 raz bedziesz mama;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oj ja tez bym chciala zeby waga nie byla dla mnie taka zlosliwa a cos ostatnio zaczynam sie czuc pomalu jak wieloryb ale cuz takie uroki ciazy:-) trzymam kciuki za dobre wyniki;D Ja robilam dzis morfologie ciekawe czy hemoglobina sie poprawila...

tam jest napisane o roznych obliczeniach w zaleznosci od dlugosci cyklu, a wiec ja i tak dokladnie sobie nie oblicze , bo moje @ byly nie regularne:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry