reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciązy

No ja usilnie staram się dojść chociaż do wagi sprzed ciąży czyli do 50 kg, ale na ostatniej wizycie ważyłam 48:( i tak lepiej niż 46. Dalej mdłości wieczorne i apetytu większego brak...Moja koleżanka przez wymioty schudła w pierwszym trymestrze 10 kg i dopiero miesiąc przed porodem doszła do wagi sprzed ciąży, czyli wyszła na 0. Mnie to martwi, cieszyłabym się Waszymi plus dwa, plus trzy kg:-)

reklama
hej dziewczyny:) ja zaczynałam z wagą 65, potem przy mdłościach schudłam do 63 a teraz jest 64 i zobaczymy co bedzie dalej..., nie mam zielonego pojęcia jak się organizm zachowa, mam tylko nadzieje ze dzidziuś bedzie zdrowy:)

A u mnie jak na razie minus 3 od zajścia w ciążę. Trochę mnie to martwi ale lekarz powiedział że spokojnie jeszcze nadrobię nie tylko 3kg. I że to normalne przy mdłościach.
Z jednej strony to fajnie bo może nie będzie bardzo dużo do zrzucenia a z drugiej to martwię się o maluszka aby mu niczego nie brakowało.

mi mdlosci zdarzaly sie tylko w pierwszych tyg a teraz bardzo sporadycznie. apetyt mam wielki i mimo iz wiem ze to dobrze bo dzidzi nic nie zabraknie to jednak martwie sie troche o swoj wyglad gdzyz jestem niska i obawiam sie wygladu,,kulki'';:-D

Jako, że wagi w domu nie posiadam musiałam czekać na dzisiejszą wizytę u lekarza by sie dowiedzieć ile mi przybyło. Jestem zadowolona- oby tak dalej. od początku ciąży przytyłam 1 kg (17 tydzień) :-). Ważę 52

Jejku, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę, bo super wagę macie:-) Mi od początku ciąży przybyło jakieś 2,9 kg lub 3,9 kg i ważę już 57,9 kg:-( A apetyt mi dopisuje, zwłaszcza wieczorami:-( Ciekawe, co to będzie dalej...już się boję...

doti12 a może coś z Twoją wagą nie tak;-)
ja sie troche martwie bo 16 tydzien sie zaczal a ja ani kg nie przytylam,mimo ze wcinam nie tylko za dwoch ale i za czterech:no:

reklama
Co do tycia w ciąży, to chyba nie ma reguły.. jedne jedzą baaardzo dużo i waga stoi w miejscu, inne ledwo co i tyją..ja przed ciąża miałam 54, teraz mam już 59kg. Jem w sumie tak jak mam ochotę- nie jest to jakoś dużo, ale i nie mało.. nie odmawiam sobie też słodyczy, ale nigdy z nich nie umiałam zrezygnować. Ważne, abu ciąża przebiegała prawidłowo, aby nie mieć zatrucia ciążowego ani nic innego niepokojącego! A kilogramami zbędnymi będę się martwiła po porodzie! :)

Do góry