reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży w 16 tygodniu

Carina2018

Zaciekawiona BB
Witajcie, martwi mnie trochę jedna rzecz, jestem w 16 tc a moja waga stoi w miejscu, nie wymiotowałam w pierwszym trymestrze ciąży, odżywiam się normalnie nie czuję jakiegoś strasznego głodu, dwa dni temu miałam wizytę u lekarza, ale też nie skomentował mojej wagi, że jest bez zmian z dzidziusiem na chwilę obecną jest wszystko dobrze, brak nieprawidłowości, podzielcie się swoim doświadczeniem proszę czy któraś z Was dziewczyny też tak miała, będę wdzięczna za odpowiedzi :)

reklama
Witajcie, martwi mnie trochę jedna rzecz, jestem w 16 tc a moja waga stoi w miejscu, nie wymiotowałam w pierwszym trymestrze ciąży, odżywiam się normalnie nie czuję jakiegoś strasznego głodu, dwa dni temu miałam wizytę u lekarza, ale też nie skomentował mojej wagi, że jest bez zmian z dzidziusiem na chwilę obecną jest wszystko dobrze, brak nieprawidłowości, podzielcie się swoim doświadczeniem proszę czy któraś z Was dziewczyny też tak miała, będę wdzięczna za odpowiedzi :)
Nic tylko sie cieszyc ;) zalezy wszystko od organizmu ;) ja nie wymiotowalam nie jadlam wiecej a puchlam na przyklad. Zachcianek nie mialam zadnych poza tym ze po prostu niektorych rzeczy jesc bie moglam bo zwyczajnie mnie mulilo. Dobrze bylo mi po budyniu :p ince sucharkach i gorzkiej czekoladzie :p
Noe ma sie co sugerować innymi. Kazda ciaza inna i kazdy organizm zupelnie onny wiec jesli na usg wszysyko ok lekarz twierdzi ze ok to mysle ze nie ma sie co martwić ;))

Nie masz się co martwić. Ja miałam co prawda słaby aptetyt w 1 trymestrze, ale też dużo nie wymiotowałam. Brak zachcianek i objadania się robi swoje :) aktualnie 30tc i mam jeszcze -1kg w zapasie niż przed ciążą ;)
Najważniejsze że maleństwo rośnie prawidłowo. A z braku tycia tylko się cieszyć :)

Też jestem w 16 tygodniu, od początku przytyłam 4kg, także też nie jakoś wiele. Trzeba się cieszyć, później nie zostaną nam nadmierne kilogramy :-) :) jak lekarz nic nie mówi, zawsze go można zapytać

Ja też jestem w 16 tc i narazie nic nie przytyłam. W pierwszej ciąży pierwsze pół roku tyłam kilo na miesiąc i bardzo pilnowałam to co jem. A teraz nie mam na nic apetytu. Dzidzia rośnie zdrowo a ginekolog nic nie mówi. Sama się tylko dziwię, że taka różnica. :)

No to super, tylko pozazdroscic. Ja do 14 tyg schudlam 8 kg. Potem przybieralam 1-2 kg miesiecznie. Dopiero pod koniec 7 miesiaca zaczelam przybierac na wadze.... i to za bardzo. Takze ciesz sie teraz bo potem i tak nadrobisz kg, heheheh

Hej Carina! Nie masz się czym martwić ;)
Ja w 1 ciąży przytyłam 6kg: teraz jestem w 18 tygodniu i waga stoi. A na początku ciąży schudłam. U mnie ginekolog i położna tez nie komentują wagi. Jeszcze napewno wzrośnie. :wink:
Także tak jak piszą dziewczyny: nic tylko się cieszyć ! ;) o ile dzidzia rośnie i na badaniach wszystko jest okej to nie masz się absolutnie czym przejmowac :-) :)

Nie masz się co martwić, ja na początku ciąży ze względu na chorobę (antybiotyk i te sprawy) schudłam 4kg i do końca ciąży tego nie nadgoniłam, po porodzie mam - 11kg od wagi początkowej w 2tyg po porodzie (nie odchudzałam się, ale też nie szalałam z zachciankami bo ich nie było) . Pilnuj swoich wyników i czy maluszek dobrze przybiera na wadze.

reklama
Nie martw się waga. Każda ciaza jest inna, jedne tyją, drugie stoją waga w miejscu. Najważniejsze, ze twoje dziecko rozwija się prawidłowo :)
Znam dziewczyny, które tyły po 2-4 kg a rodziły duże i zdrowe dzieci :)
Spokojnie, możesz odbić się waga w końcówce ciazy. Ale najważniejsze żebyście rośli zdrowo ;)

Do góry