reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spadek wagi w ciąży.

liajuxx

Początkująca w BB
Hej dziewczyny :)
Obecnie jestem w 16 tc. Moja waga przed ciążą pozostawiała wiele do życzenia 😂, ważyłam ok. 76-77kg na 164cm.
W ciąży zaczęłam tą wagę gubić, obecnie jest to zrzucenie 6 kg. Rozumiałam to w 1 trymestrze, mdłości, nie chciało się tak jeść, dużo zapachów mnie odrzucało.
Aktualnie jest to drugi trymestr, apetyt wrócił, natomiast waga jak stoi w miejscu tak stoi 70/71 kg.
Trochę zaniepokojona zapytałam ginekologa, czy to normalne, czy mały rośnie (będzie zdrowy chłopiec :) ), powiedział, że wszystko w najlepszym porządku i że czasami tak się zdarza. 9 mam kolejną wizytę, jestem ciekawa czy choć 0,5 kg przytyłam..
Miała któraś z was taką sytuację? Chudłyście do któregoś momentu w ciąży? Boję się, że schudnę a później przytyję tyle, że ciężko będzie mi się z tej wagi zredukować po ciąży...
Pozdrawiam was :)

reklama
Hej dziewczyny :)
Obecnie jestem w 16 tc. Moja waga przed ciążą pozostawiała wiele do życzenia 😂, ważyłam ok. 76-77kg na 164cm.
W ciąży zaczęłam tą wagę gubić, obecnie jest to zrzucenie 6 kg. Rozumiałam to w 1 trymestrze, mdłości, nie chciało się tak jeść, dużo zapachów mnie odrzucało.
Aktualnie jest to drugi trymestr, apetyt wrócił, natomiast waga jak stoi w miejscu tak stoi 70/71 kg.
Trochę zaniepokojona zapytałam ginekologa, czy to normalne, czy mały rośnie (będzie zdrowy chłopiec :) ), powiedział, że wszystko w najlepszym porządku i że czasami tak się zdarza. 9 mam kolejną wizytę, jestem ciekawa czy choć 0,5 kg przytyłam..
Miała któraś z was taką sytuację? Chudłyście do któregoś momentu w ciąży? Boję się, że schudnę a później przytyję tyle, że ciężko będzie mi się z tej wagi zredukować po ciąży...
Pozdrawiam was :)
Hej. Ja obecnie jestem 29 tydz i do tej pory nie przytyłam jeszcze nic. Nawet waga leci w dół. Jestem. Na diecie bo mam cukrzycę ciążową. Dzisiaj lekarka powiedziała mi że jest moja waga stoi lub spada to nie mam się tym przejmować bo dziecko wyciąga ze mnie i dopóki mały przybiera na wadze to jest dobrze. A ja ze względu że nie jestem chudzielcem to nie muszę przytyć wogole. Ale też się boję że jak urodzę to kg wrócą podwójnie.

reklama