reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
ja tez mam takanadzieję :) a juz 17 do przodu a tutaj jeszcz troszke mi zostało wiec pewnie do dwudziestki dolecę...

W czasie ciazy przytylam 9 kg. Po porodzie wlasciwie na dniach wrocilam do wagi sprzed ciazy czyli 50 kg. Karmie tylko piersia i po miesiacu stopniowo przytylam 5 kg i na tym stanelo. Moze organizm matki karmiacej czasem woli sie zabezpieczyc? Mnie to cieszy :)

Ja przytylam 11 kilo a jestem w 28 tygodniu. Napewno do 20 kilo dobije. Narazie najwiecej mi przybylo w szostym miesiacu az 6 kilo.

Ja przytyłam w tej ciąży dokładnie 14kg (jak na razie ;)) A jest to już końcówka- 38 tydzień. Z tym, że na początku schudłam 3kg z powodu ciągłych wymiotów. Teraz ważę 60kg i mam nadzieję, że po porodzie szybko to zrzucę. Tęsknię już za płaskim brzuszkiem i za możliwością wyspania się w każdej pozycji a nie tylko na boku. ;)

reklama
Ja przybralam 12kg i do wagi sprzed ciaza wrocilam po tygodniu. Obecnie (3msc po) mam kilo w plecy w stosunku do wagi sprzed ciazy. Karmie piersia wiec ten szybki powrot do swojej wagi tez temu zawdzieczam.

Do góry