reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Na początku drugiej ciąży, do mniej więcej 20 tygodnia, schudłam łącznie 7 kg, teraz jestem w 28 tygodniu i już te 7 kg mi przybyło :tak:
No ale wcześniej byłam w ciąży, ważyłam o 20 kg za dużo, z czego schudłam 10, zatem teraz waże prawie tyle samo co pod koniec pierwszej ciąży.

reklama
witajcie
jestem w 31 tygodniu i teraz tylko chudnę już prawie 6 kilo i nadal waga mi spada. Jestem blada nic mi się nie chce. Nawet moja przyszła teściowa powiedziała że zmarniałam. Nie wiem co mam robić zaczęłam nawet więcej warzyw jeść. :-(

Cześć dziewczyny jak tak was czytam to czym jest moje 2kg przez pierwsze 3 msc .tartowałam z wagą 73 kg przy wzroście 173 teraz ważę 81 i 2 kg już schudłam ale ja jestem na diecie cukrzycowej więc to co innego .
Jeżeli lekarze nie powiedzieli że jest coś nie tak i z dzidziami jest wszystko ok to najważniejsze.Życzę nam wszystkim aby maluszki urodziły się zdrowiutkie.:-)

Ja pierwszą ciąże zaczynałam z wagą63 przy wzroście 173 i tak naprawde to nie wiem ile przytyłam do samego końca jakieś15 kg. Teraz zaczynałam z wagą 73 i na plusie jest 8 kg jestem w 31 tyg ale dodatkowo jestem na diecie cukrzycowej więc 2 kg już schudłam .Powiem wam żę jak karmiłam Nikusia to wyglądałm o wiele lepiej a jak przestałam po 10 msc to od razu przytyłam no masakra ,oby tym raze było lepiej i obym wróciła chociarz do 65 kg.

A ja kobietki przez cala ciaze przytylam 25 kilo ale wcale sie tym nie przejmuje Najwazniejsze zeby moj skarb byl zdrowy a zbedne kilogramy mam zamiar szybko zrzucic po porodzie:-p
glitterfy070546T826D30.gif

hej...

ja sie wczoraj zalamalam... w pewnym momencie bylam bez przerwy glodna... jak nie zjadlam to robilo mi sie slabo i musialam cos zjesc... teraz wydaje mi sie ze nie jej za duzo a przytylam od poczatku ciazy ok. 8 kg... jestem w polowie ciazy a w ciagu sostatnich 3 tygodni przytylam prawie 3 kg... jak tak dalej pojdzie to mam do przytycia jeszcze 22 kg!
z jednej strony 8 kg w polowie ciazy jest ok, ale te 22 kg do konca juz niekoniecznie...:-/

Piszę, żeby dodać otuchy tym, którym trochę więcej kilogramów przybyło i martwią się o wygląd po ciązy.
Sama czytalam takie wątki bedąc w ciąży i obiecywałam sobie, że skoro inne dziewczyny dały radę to i ja dam.
W ciąży miałam wiele problemów zdrowotnych, większość czssu przeleżałam i do porodu szlam z 30 kg więcej :szok:
Po porodzie miałam już 10 kg mniej. Od początku postanowiłam tryzmać rozsądną dietę: gotowane warzywa, ryż i gotowany kurczak. Ale waga powolutku spadała, a ja byłam słaba.
Zbawieniem była dla mnie dieta Montignac, na której jedząc smacznie i zdrowo (i ile sie chce) schudłam kolejne 18 kg. Do tego steper i A6W i latanie za bobasem :)
Nie załamujcie się wagą, trochę pracy i na pewno będziecie atrakcyjnymi mamusiami!

Mi przybylo w ciazy 17kg co bylo dla mnie szokiem bo wszystko poszlo mi w piersi i w brzuch (mialam gigantyczny). Tydzien po porodzie juz bylo 10kg mniej a teraz (po 7 mies.) juz waze tyle ile przed ciaza czyli 53kg. Zadnych rozstepow nawet nie mam od takiego przytycia i nie karmilam piersia.

Ja przytyłam w ciąży 16kg, a teraz - po 4 miesiącach mam 4kg mniej niż przed ciążą. Karmię piersią, więc diety odpadają. Ćwiczyć mi się nie chce - ale kilogramy lecą bez wysiłku.
Nie martwcie się. Do tych 20kg to można przytyć spokojnie :tak:

reklama
Do góry