reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Jutro ide do lekarza to zapytam sie o dokladna nazwe;-)Nie wiem czy w Polsce sa takie tabletki:sorry:obecnie mieszkam w Niemczech no i nie pomyslalam ze moze ich w Polsce nie byc:zawstydzona/y:obiecuje ze jutro napisze dokladna nazwe;-)a ta kobieta w aptece bardzo nieprofesjonalnie sie zachowala:wściekła/y:i bardzo mi przykro z tego powodu:no:

reklama
Co do tych tabletek na mdłości, to słyszałam, że są u nas (w Polsce) jakieś imbirowe do ssania, zmniejszające mdłości, a nawet likwidujące...niestety, kiedy byłam w potrzebie, to nigdzie takich nie znalazłam, ale może warto o nie tez popytać :)
No i dzięki dziewczyny za te wszystkie "pozytywne" słowa na temat dodatkowych kilogramów:) kamień z serca, chociaż sama się nimi zbytnio nie przejmuje, to mój lekarz, aż za bardzo się czepia co jest dla mnie wręcz krępujące :zawstydzona/y:

Dzięki Jolanta84. Napisz mi proszę jak się nazywają te tabletki, bo jak zapytałam o coś takiego w aptece to Pani mnie najpierw wyśmiała, a po zastanowieniu powiedziała, że w sklepie zielarskim czy jakimś tam mogę sobie kupić homeopatyczne. Mój lekarz też powiedział, ze nie ma tabletek na mdłości, które nie byłyby jednocześnie szkodliwe dla dziecka.
Bylam dzisiaj u lekarza:))wlasnie tez mi mowil ze te tabletki imbirowe sa ale wybacz nie zapisalam sobie nazwy i zapomnialam:(( A co do mojej wagi to tak jak myslalam:(waze za duzo:((teraz musze byc na diecie a o slodyczach moge zapomniec nawet w malych ilosciach:((No ale napewno na dobre mi to wyjdzie:))Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!!

Dzięki za dobre chęci. Będę pytać o imbirowe, ale nie wiem czy ten imbir mi pomoże. Mam herbatkę imbirową i raczej mi nie pomaga. Pozostaje mi czekać i mieć nadzieję, ze mdłości same ustąpią wraz z końcem I trymestru /to jeszcze 4 tygodnie/.

Moja waga wyjsciowa to 55 kg. W dzien porodu wazylam 63 kg. Jadlam sporo, wlasciwie na wszystko co mialam ochote. Zbieglo sie to z koncem studiow, praca magisterska i moja nowa praca. Moze dlatego nie przytylam az tak duzo. Urodzilam w 36 tygodniu synka, ktory wazyl 3300. Po porodzie waga spadla mi o jakies 3 kg - tylko!!! Bylam w szoku ze tak malo - przeciez waga synka plus wody. Do swojej pierwotnej wagi wrocilam po ponad roku.

u mnie waga wyjściowa wynosiła 60 kg przy 170 cm wzrostu. Teraz w 23 tygodniu ciąży mam 12 kg+ i nawet nie wiem gdzie mi to poszło:) Poza tym wcale nie mam zamiaru się przejmować tymi dodatkowymi kilogramami bo chcąc zajść w ciążę liczyłam się z tym ze może mi przybyć tu i ówdzie:) Resztą będę się przejmować później, jak przyjdzie na to czas:)

Poza tym wcale nie mam zamiaru się przejmować tymi dodatkowymi kilogramami bo chcąc zajść w ciążę liczyłam się z tym ze może mi przybyć tu i ówdzie:) Resztą będę się przejmować później, jak przyjdzie na to czas:)
a że potem będzie jeszcze mniej czasu niż przed.....:-) :-D
zresztą chyba jak się człowiek nie przejmuje to kilogramy potrafią znikać same:tak:

a ja wole się poprzejmować a potem być mile zaskoczona jak nie będzie tak źle jak myślałam:)
no i wiecie co miałam powody do przejmowania bo teraz lekarz zalecił mi dietę bo za szybko przytyłam i mogę mieć przez to zagrożenie cukrzycy ciążowej wiec jest powód żeby się przejmować.Jestem w 22 tygodniu ciazy, a waga podrosla z 57 na 67 pomimo to ze zwracalam uwage na to co jem:(

reklama
Do góry