reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Jolu ja tez zawsze bylam szczuplutka i kazdy kilogram mnie zalamywal (ten pod koniec ciąży bo na poczatku to ja sie cieszylam ze wszystkiego) ale uwierz mi trzeba sie cieszyc tym ze wszytsko jest ok...bo jak sie pojawia inne problemy to kilogramy to bedzie akurat jak nie najmneijszy to zaden problem...glowa do gory i daj sobie spokoj z waga.

reklama
Hello. Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, ale ja mam taki problem, że jem aby choć trochę załagodzić moje mdłości. Jestem na początku 9 tygodnia i mdłości są gigantyczne i trwają okrągłą dobę. Oczywiście staram się jeść tylko konkretne rzeczy /głównie kwaśne/. Proszę powiedzcie mi czy to dobry sposób i czy dobrze robię. Acha, zapomniałam dodać, że pomimo mdłości apetyt pozostał na poziomie umiarkowanym.

Hello. Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, ale ja mam taki problem, że jem aby choć trochę załagodzić moje mdłości. Jestem na początku 9 tygodnia i mdłości są gigantyczne i trwają okrągłą dobę. Oczywiście staram się jeść tylko konkretne rzeczy /głównie kwaśne/. Proszę powiedzcie mi czy to dobry sposób i czy dobrze robię. Acha, zapomniałam dodać, że pomimo mdłości apetyt pozostał na poziomie umiarkowanym.
Anyzka ja tez mialam przez pierwsze 3 miesiace mdlosci na okraglo najlepiej postarac sie normalnie jesc a w miedzyczasie jesc np. sucharki.A jeszcze jest jeden sposob teraz sa dobre tabletki w aptekach przeciw mdloscia dla ciezarnych.I sie nie zalamuj bo te mdlosci tylko na poczatku:)

Jolu ja tez zawsze bylam szczuplutka i kazdy kilogram mnie zalamywal (ten pod koniec ciąży bo na poczatku to ja sie cieszylam ze wszystkiego) ale uwierz mi trzeba sie cieszyc tym ze wszytsko jest ok...bo jak sie pojawia inne problemy to kilogramy to bedzie akurat jak nie najmneijszy to zaden problem...glowa do gory i daj sobie spokoj z waga.
Emilka:) Fajniuchne imie:) Tak chcialam wlasnie nazwac swoje dziecko, jesli bedzie to dziewczynka:)

my sie jeszcze nie mozemy zdecydowac, raczej napewno to bedzie dziewczynka wiec mamy do wyboru Emilka i Oliwka...
w sumie bardziej mi sie podoba Emilka tylko ze ja mam psa ktory sie zwie Milka :-) hihi
ostatnio ją wołam Miluś zeby jakos zmienic i nawet juz reaguje:tak:

Ja dzisiaj znowu na wage sie odwazylam :szok: i juz waze 67,2kg:no:a do porodu zostalo jeszcze 4 miesiace:no:jestem zalamana jak ja to zgubie:wściekła/y:

Ja dzisiaj znowu na wage sie odwazylam :szok: i juz waze 67,2kg:no:a do porodu zostalo jeszcze 4 miesiace:no:jestem zalamana jak ja to zgubie:wściekła/y:

Zgubisz zgubisz :tak::tak::tak::tak: nawet nie zuważysz kiedy :-D...ja przytyłam 25 kg a dzień po porodzie nie miałam już 12 kg...pozostałe 13kg zginęło nie wiem nawet kiedy w ciągu 3 miesięcy

Przed ciążą ważyłam 50kg a teraz (rok po porodzie) 47kg

Dziewczyny jestescie kochane :tak:takie slowa otuchy naprawde sie przydaja :-)mam tylko nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy :tak:

reklama
Dzięki Jolanta84. Napisz mi proszę jak się nazywają te tabletki, bo jak zapytałam o coś takiego w aptece to Pani mnie najpierw wyśmiała, a po zastanowieniu powiedziała, że w sklepie zielarskim czy jakimś tam mogę sobie kupić homeopatyczne. Mój lekarz też powiedział, ze nie ma tabletek na mdłości, które nie byłyby jednocześnie szkodliwe dla dziecka.

Do góry