WANDA ciesze sie ze niejestem sama bo jak czytalam ze kobietki wazace 50-60 kg marwtia sie ze przytyly kilka kg to az mi glupio bylo bo ja jak zaszlam w ciaze wazylam 58 kg( to bylo w liceum) przy wzroscie 164cm a teraz staramy sie o 2 a ja waze 83 kg dzis po sniadaniu 86i ciagle jestem glodna wiec moze sie udalo bo ostatnio to niechcialo mi sie jesc a w 1 ciazy przytylam 27 kg wiec sporo a teraz troche sie martwie czy lekarz mnie nieochrzani ze ztaka waga zaszlam w ciaze ale jestem dobrej mysli bede tu wchodzic codziennie i sprawdzac co napisalyscie pozdrawiam was kobietki
reklama
Wanda1609
Zaciekawiona BB
Kurka, wiem że jest niezdrowa, ale na szczęście nie jadam jej aż tak dużo i często
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
a propo watrobki wiem, ze dozwolona jest bardzo mala ilosc i to baaaaardzo rzadko...
ja tam nie jem, bo ogolnie kocham watrobke z cebuleczka - wrecz szaleje za nia - i trudno by bylo mi sobie odmowic patrzac na nia....
na bank by mnie prosila bym zrobila jeszcze kesa....
to ja kochane przy wzroscie 164cm wazylam 42kg (niedowaga kilkunastu kilo) mimo ze pochlanialam jedzenie :-)...
po swietach wazylam 50kg, pozniej sie okazalo ze musze przejsc na drastyczna diete ---> mam chory zoladek i jelita - i teraz waze 48 i pol kilo ... chcialabym przytyc, bo cale zycie jak wieszak wygladam ... a nigdzie mi nie idzie procz bebzolcia :-(!!!
ja tam nie jem, bo ogolnie kocham watrobke z cebuleczka - wrecz szaleje za nia - i trudno by bylo mi sobie odmowic patrzac na nia....
na bank by mnie prosila bym zrobila jeszcze kesa....
to ja kochane przy wzroscie 164cm wazylam 42kg (niedowaga kilkunastu kilo) mimo ze pochlanialam jedzenie :-)...
po swietach wazylam 50kg, pozniej sie okazalo ze musze przejsc na drastyczna diete ---> mam chory zoladek i jelita - i teraz waze 48 i pol kilo ... chcialabym przytyc, bo cale zycie jak wieszak wygladam ... a nigdzie mi nie idzie procz bebzolcia :-(!!!
anne
Fanka BB :)
Spokojnie,tylko staraj się już nie tyć narazie i jak zajdziesz to jedz normalnie,ale zdrowo,wiesz,słodycze,tłuste potrawy odrzuć i się ruszaj-np.spacerujJa w obecną ciązę zaszłam to ważylam 75kg przy wzroście 165,czyli przynajmniej 10-12kg nadwagi,bo normalnie to ważyłam kiedyś od 58-65kg,przytyło mi się w ciągu ostatnich dwóch lat-choc bardzo tego nie było widać wizualnie,nie wiem ile ważę dziś akurat-jutro mam wizyte u lek.ale ostatnio ważyłam 79kg ,czyli do8-ego miesiąca ciąży waga wzrosła 4kg tylko,zaznaczam,że dziecko rozwija się prawidłowo i tydzień temu ważyło na usg około 2kg,brzuszek mam dużypoprostu na początku ciąży naturalnie ze mnie "schodziło"-bez żadnego odchudzania.Całą ciążę dużo spacerowałam,tzn.codziennie pod wieczór szłam na spacer,od kilku dni nie byłam-ale już dzisiaj sie wybieram na taki wolniejszy,delikatny spacerekZobaczymy jutro ile ważę ja ,a ile już dzieciątko.A myślę,czy sobie dziś nie kupić w końcu wagi do domu,bo nie mam.WANDA ciesze sie ze niejestem sama bo jak czytalam ze kobietki wazace 50-60 kg marwtia sie ze przytyly kilka kg to az mi glupio bylo bo ja jak zaszlam w ciaze wazylam 58 kg( to bylo w liceum) przy wzroscie 164cm a teraz staramy sie o 2 a ja waze 83 kg dzis po sniadaniu 86i ciagle jestem glodna wiec moze sie udalo bo ostatnio to niechcialo mi sie jesc a w 1 ciazy przytylam 27 kg wiec sporo a teraz troche sie martwie czy lekarz mnie nieochrzani ze ztaka waga zaszlam w ciaze ale jestem dobrej mysli bede tu wchodzic codziennie i sprawdzac co napisalyscie pozdrawiam was kobietki
Ja w 4-5 miesiącu to tyłam prawie 1kg na tydzień. Co trzy tyg na kontrole i za każdym razem 3-4 kg więcej Teraz juz mi się zatrzymało. Już 3 wizyta jak się waga nie zwiększa. Ale bądź co bądź to magic 100 się przekroczyło Pocieszam się tylko, że przy maim 176wzrostu to jakoś proporcjonalnie się wszystko rozłożyło i nie wyglądam jak jakieś monstrum. Mam tylko nadzieję, że uda mi się wrócić do moich 65kg sprzed 3lat. Mąż zbyt dobrze gotuje a ja lubie z nim jeść... Jemy i rozmawiamy i nie czuję, że już powinno mi wystarczyć teraz ten stop na wadze to wynik braku męża pod ręką
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
raheb to pozycz meza jak wroci
Wręcz przeciwnie piję dużo wody mineralnej, soków np: Caprio -pomarańczowy, a tak obiad jem normalnie, ziemniaki, zawsze sałatka, filet z kury, gotowany lub smażony, gulasz, leczo, dużo owoców, gruszki, winogrona, klementynki. Jogurty, mleko, ser biały, chuda szynka, ryba panga, mintaj w warzywach.Do chlebusia wezmę pomidorka, ogórka, czy szynkę która musi być naprawdę chuda i smaczna.
Przyrost wagi każdej z nas jest indywidualny, każda ciąża jest inna, jak każdy organizm itp.
ok ale soki czesto są słodzone, ziemniaki, smażone mięso, winogrona, jasny chleb są np kompletnie wykluczone w diecie dla cukrzyków jako zawierające zbyt dużo cukru lub węglowodanów, a więc nie są tak zdrowe jakby się nam wydawało...
masz rację że każda z nas jest inna, a przyrost wagi indywidualny
ja przytyłam już prawie 22 kg, a nie jem np słodyczy (od dziecka nie lubię ale za to fast food się zdarzał, zwłaszcza najbardziej zdradliwy - frytki) byłoby ok, ale mam też za wysoki poziom cukru we krwi, więc już fajnie nie jest
staram się kontrolować, ale i tak lecą mi kg, jednak się nie przejmuję - męzuś nadal zachwycony, maluszek zdrowo się rozwija, a więc najważniejsze
będziemy zrzucać po ciązy, w czasie karmienia, i na pewno niejedna z nas nawet będzie chudsza niż przed ciążą
Ja mam ten sam problem, jestem w 16 tyg ciąży i prawie nic nie przytyłam... A jem normalnie, nie żalując sobie zwlaszcza słodyczy. Przed ciążą byłam szczupła i nie wiem czy ma to jakiś wpływ. Trochę sie martwie, czy to normalne bo zwykle się mowi że kobieta w ciązy dośc dużo przybiera na wadze. Moja znajoma jest w 5 m-cu i przytyła juz prawie 10 kg a ja zaraz bede miala 5 m-ac i jak na razie dodatkowych kg nie widac. Czy tak niektore kobiety maja???
sandra24 ty się w ogóle nie przejmuj tym, że nie przybierasz na wadze, po pierwsze to niebawem zapewne przybeda ci dodatkowe kilogramy a po drugie dziecko napewno rośnie, narazie jeszcze powoli i niewiele, macica i cała reszta też się powiększa, ale waga stoi w miejscu jak sądzę dlatego że wszystkie składniki niezbędne do budowy jego ciałka są teraz pobierane właśnie przez dziecko z tego co jesz a dodatkowo częściowo również spalane przez ciebie dlatego bilans = 0. Głowa do góry, wszystko jest okMoja znajoma jest w 5 m-cu i przytyła juz prawie 10 kg a ja zaraz bede miala 5 m-ac i jak na razie dodatkowych kg nie widac. Czy tak niektore kobiety maja???
reklama
Witam ..
Ja odliczam już dni do porodu, przez całą ciąże przytyłam tylko 10kg czyli bardzo mało.. Majka jest zdrowiutka i wszystko jest ok.. Nie przejmuj się tym że nie przybierasz na wadze w swoim czasie wszystko przyjdzie, każda z nas tyje różnie w ciąży jedne dużo drugie mniej.. Grunt to robić badania i sprawdzać czy z maleństwem jest wszystko dobrze, jesli lekarz nie widzi problemu to go nie ma.. Nie stresuj się niepotrzebnie, bo to potem może wpłynąć na maleństwo a ono jest najważniejsze .
Ja odliczam już dni do porodu, przez całą ciąże przytyłam tylko 10kg czyli bardzo mało.. Majka jest zdrowiutka i wszystko jest ok.. Nie przejmuj się tym że nie przybierasz na wadze w swoim czasie wszystko przyjdzie, każda z nas tyje różnie w ciąży jedne dużo drugie mniej.. Grunt to robić badania i sprawdzać czy z maleństwem jest wszystko dobrze, jesli lekarz nie widzi problemu to go nie ma.. Nie stresuj się niepotrzebnie, bo to potem może wpłynąć na maleństwo a ono jest najważniejsze .
Podziel się: