reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja w 21 tc waze 63,5 kg - przytylam ok. 3,5 kg.
Ginka stwierdzila, ze bardzo by sie cieszyla jakbym przytyla ok 15-17 kg.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :-Dja dziś poszłam do ginekologa ale niestety będzie dopiero jutro ,jednak położna zmierzyła mi ciśnienie 120/70 i zważyła żeby jutro było szybciej i ku mojemu zdziwieniu przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 400gr a jadłam normalnie a ogólnie od pierwszego ważenia mam ciągle jeszcze na minusie 2,6kg bo na początku schudłam(mam spory zapas kg haha:zawstydzona/y:) , pewnie dzięki temu jeszcze wchodze w ubrania sprzed ciąży choć brzuch już oczywiście troche widać:-)
Ale usg mam dopiero 25 czerwca 3d/4d już nie moge się doczekać:tak:

cześć dziewczyny, pozdrawiam wszystkie serdecznie. Ja wagę wyjściową miałam 68kg przy wzoście171cm. Teraz jestem w 21 tygodniu i ważę 70kg.Zastanawiam się czy to tak dalej fajnie pójdzie czy potem będe tyć szybciej.

ja wczoraj poszłam do sklepu ciążowego kupić sobie spodnie a sprzedawczyni pomagałam mi wyborze spodni i powiedziala że jak na 5mieśąc to zaduży mam ten brzuch:szok:a nie pomyślała że kobiety w ciąży też tak mają że tyją a plus do tego dziecko rośnie przecież
Takie uwago to powinna zostawić dla siebie.
Wiecie mnie takie uwagi denerwują albo mówią, że masz za mały brzuch albo że za duży:eek::eek:

Kinguś to przytyłyśmy podobnie... w sumie jak widze Twoje zdjęcia brzuszka to tez masz taki zgrabny, malutki;-):tak::-)
Teraz już się trochę powiększył, kolejne zdjęcie w 23tc;-);-)

Arlena, nie przejmuj się głupim babskiem - każda kobieta w ciąży wygląda inaczej - ona chyba najlepiej powinna to wiedzieć, skoro pracuje w takim sklepie...

Dentico ja słyszałam że kobiety z 'zapasem' ;-) tyją mniej podczas ciąży niż te bez zapasu, więc nie masz się czym martwić i tylko się ciesz :tak::tak::tak:

A ja przekroczyłam w końcu 60-tkę :happy: 61kg ważę już:-D jestem 6kg na plusie.

arlena - To ja się udzielalam jeszcze niedawno na MM, po czym jak wrzucilam zdjecie swojego brzucha, jedna kobita zaczela mi wciskac, ze to niemozliwe zebym miala taki brzuch w 23tc... do tego potem jeszcze rzucila glupia aluzja, ze albo ktos jest wiarygodny, albo nie :angry: To dopiero mile, zeby tak powiedziala kobieta ktora sama jest w ciazy, i do tego urodzila przed jakimis 4 miesiacami. Jednak gdybym uslyszala cos takiego w twarz, nie powstrzymalabym sie zeby cos powiedziec tej babce w sklepie.

Wielkosc brzucha to sprawa bardzo indywidualna. Zalezy od proporcji ciezarnej itd... niewiem jak mozna tak komus powiedziec.

Ostatnia edycja:
reklama
arlena - To ja się udzielalam jeszcze niedawno na MM, po czym jak wrzucilam zdjecie swojego brzucha, jedna kobita zaczela mi wciskac, ze to niemozliwe zebym miala taki brzuch w 23tc... do tego potem jeszcze rzucila glupia aluzja, ze albo ktos jest wiarygodny, albo nie :angry: To dopiero mile, zeby tak powiedziala kobieta ktora sama jest w ciazy, i do tego urodzila przed jakimis 4 miesiacami. Jednak gdybym uslyszala cos takiego w twarz, nie powstrzymalabym sie zeby cos powiedziec tej babce w sklepie.

Wielkosc brzucha to sprawa bardzo indywidualna. Zalezy od proporcji ciezarnej itd... niewiem jak mozna tak komus powiedziec.

Wiesz co Ty się w ogóle nie przejmuj!!! ja mam taki brzuch, jak Ty- postaram się zrobić zdjęcie i wrzucucić. Przytyłam już 12 kg..... W pierwszej ciązy przyryłam 36.... I schudłam potem :) W tej wcale dużo nie jem, ruszam się ( w poprzedniej musiałam leżeć 6 miesięcy) a i tak tyję jak hipoptam.... Cóż widocznie taka moja natura.... Najwazniejsze, że Moja córeczka jest zdrowa a z resztą poradzę sobie po porodzie :)))

Do góry