reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja dzis byłam na badaniach kontrolnych i doznałam szoku jak weszłam na wagę ! przytyłam w miesiąc prawie 5 kg :zawstydzona/y:, masakra odstawiam słodycze ( niestety zrobiłam sobie zapasik ;-)), a w dodatku okazało się że moje wyniki na cukier są za wysokie wiec czeka mnie znowu picie glukozy tym razem 75g :-(

ja wczoraj poszłam do sklepu ciążowego kupić sobie spodnie a sprzedawczyni pomagałam mi wyborze spodni i powiedziala że jak na 5mieśąc to zaduży mam ten brzuch:szok:a nie pomyślała że kobiety w ciąży też tak mają że tyją a plus do tego dziecko rośnie przecież

ja wczoraj poszłam do sklepu ciążowego kupić sobie spodnie a sprzedawczyni pomagałam mi wyborze spodni i powiedziala że jak na 5mieśąc to zaduży mam ten brzuch:szok:a nie pomyślała że kobiety w ciąży też tak mają że tyją a plus do tego dziecko rośnie przecież

Właśnie,może w ciąży nie miała przyjemności być jeszce;-):-):-D

Chyba od wielu czynników - od wagi przed ciążą, od diety, trybu życia, ale tak naprawdę, to każda z nas jest inna i na wadze przybieramy bardzo różnie. Zresztą, tak samo różnie po porodzie chudniemy lub nie chudniemy:-) Przynajmniej takie są moje obserwacje, na podstawie własnych doświadczeń niewiele mogę na razie powiedzieć:-D, ale co koleżanka - mama, to inna historia:-)
Zgadzam się z tobą. po moim porodzie gdy były wpisy do domu to z tych dziewczyn tylko ja wychodziłam gruba jak armata chudłam 7miesięcy jak dziecko miałao rok to mialam rozmiar34 choć później 36 a inne babki po 3miesiącach są chude to zależy ,ja wiem że znów będzie mnie czekalo odchudzanie i nic na to nie poradzę że jestem w ciąż głodna musze jeść i tyle :-D

Kinguś to przytyłyśmy podobnie... w sumie jak widze Twoje zdjęcia brzuszka to tez masz taki zgrabny, malutki;-):tak::-)

Niektóre z nas mają więcej tłuszczyku i pewnie dzidzia korzysta z zapasów dlatego mniej tyjecie niż np. ja, bo ja byłam chudzielcem. Zawsze chciałam przytyć ale jeszcze nigdy mi się nie udało więc teraz jestem szczęśliwa:tak:
Catedra no ja raczej tez do chudych się zaliczam, bo przy 168cm wazyłam 53kg.. miałam nadzieję, ze w ciązy coś przytyję, chociaż tyłek, a tu nic... więc raczej dzidzia z tłuszczyku nie korzysta;-):-)
a w dodatku okazało się że moje wyniki na cukier są za wysokie wiec czeka mnie znowu picie glukozy tym razem 75g :-(
Martita ja za 4 tygodnie będę miec test obciążenia glukozą i to chyba tez 75g, ale spodziewam się, ze od razu dostanę skierowanie do diabetologa, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową... nie martw się na zapas... a mogę spytać jaki miałas wynik po 50g glukozy? jeśli nie chcesz pisac na otwartwm wątku to moze chociaż na PW mi napiszesz?

Martita ja za 4 tygodnie będę miec test obciążenia glukozą i to chyba tez 75g, ale spodziewam się, ze od razu dostanę skierowanie do diabetologa, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową... nie martw się na zapas... a mogę spytać jaki miałas wynik po 50g glukozy? jeśli nie chcesz pisac na otwartwm wątku to moze chociaż na PW mi napiszesz?[/QUOTE]

Oki mogę pisac na tym wątku :)
Po teście na glukoze miałam wynik 179, wiec troche ponad normę. Mąż się smieje że to przez te słodycze które pochłaniam ;-)codziennie.

reklama
Matko, u mnie już 9 na plusie. Ale pocieszam się, że ludzi u mnie w brzuchu już tak z kilogram albo i więcej się uzbiera. Mam tylko nadzieję, że więcej niż 20 nie przytyję:eek:

Do góry