Lanselotka
Fanka BB :)
A ja 6 kg na plus więc jak dla mnie jest OK :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja wczoraj poszłam do sklepu ciążowego kupić sobie spodnie a sprzedawczyni pomagałam mi wyborze spodni i powiedziala że jak na 5mieśąc to zaduży mam ten brzucha nie pomyślała że kobiety w ciąży też tak mają że tyją a plus do tego dziecko rośnie przecież
Zgadzam się z tobą. po moim porodzie gdy były wpisy do domu to z tych dziewczyn tylko ja wychodziłam gruba jak armata chudłam 7miesięcy jak dziecko miałao rok to mialam rozmiar34 choć później 36 a inne babki po 3miesiącach są chude to zależy ,ja wiem że znów będzie mnie czekalo odchudzanie i nic na to nie poradzę że jestem w ciąż głodna musze jeść i tyleChyba od wielu czynników - od wagi przed ciążą, od diety, trybu życia, ale tak naprawdę, to każda z nas jest inna i na wadze przybieramy bardzo różnie. Zresztą, tak samo różnie po porodzie chudniemy lub nie chudniemy:-) Przynajmniej takie są moje obserwacje, na podstawie własnych doświadczeń niewiele mogę na razie powiedzieć, ale co koleżanka - mama, to inna historia:-)
Catedra no ja raczej tez do chudych się zaliczam, bo przy 168cm wazyłam 53kg.. miałam nadzieję, ze w ciązy coś przytyję, chociaż tyłek, a tu nic... więc raczej dzidzia z tłuszczyku nie korzysta;-):-)Niektóre z nas mają więcej tłuszczyku i pewnie dzidzia korzysta z zapasów dlatego mniej tyjecie niż np. ja, bo ja byłam chudzielcem. Zawsze chciałam przytyć ale jeszcze nigdy mi się nie udało więc teraz jestem szczęśliwa
Martita ja za 4 tygodnie będę miec test obciążenia glukozą i to chyba tez 75g, ale spodziewam się, ze od razu dostanę skierowanie do diabetologa, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce ciążową... nie martw się na zapas... a mogę spytać jaki miałas wynik po 50g glukozy? jeśli nie chcesz pisac na otwartwm wątku to moze chociaż na PW mi napiszesz?a w dodatku okazało się że moje wyniki na cukier są za wysokie wiec czeka mnie znowu picie glukozy tym razem 75g :-(