reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja w 21 tc waze 63,5 kg - przytylam ok. 3,5 kg.
Ginka stwierdzila, ze bardzo by sie cieszyla jakbym przytyla ok 15-17 kg.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :-Dja dziś poszłam do ginekologa ale niestety będzie dopiero jutro ,jednak położna zmierzyła mi ciśnienie 120/70 i zważyła żeby jutro było szybciej i ku mojemu zdziwieniu przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 400gr a jadłam normalnie a ogólnie od pierwszego ważenia mam ciągle jeszcze na minusie 2,6kg bo na początku schudłam(mam spory zapas kg haha:zawstydzona/y:) , pewnie dzięki temu jeszcze wchodze w ubrania sprzed ciąży choć brzuch już oczywiście troche widać:-)
Ale usg mam dopiero 25 czerwca 3d/4d już nie moge się doczekać:tak:

cześć dziewczyny, pozdrawiam wszystkie serdecznie. Ja wagę wyjściową miałam 68kg przy wzoście171cm. Teraz jestem w 21 tygodniu i ważę 70kg.Zastanawiam się czy to tak dalej fajnie pójdzie czy potem będe tyć szybciej.

ja wczoraj poszłam do sklepu ciążowego kupić sobie spodnie a sprzedawczyni pomagałam mi wyborze spodni i powiedziala że jak na 5mieśąc to zaduży mam ten brzuch:szok:a nie pomyślała że kobiety w ciąży też tak mają że tyją a plus do tego dziecko rośnie przecież
Takie uwago to powinna zostawić dla siebie.
Wiecie mnie takie uwagi denerwują albo mówią, że masz za mały brzuch albo że za duży:eek::eek:

Kinguś to przytyłyśmy podobnie... w sumie jak widze Twoje zdjęcia brzuszka to tez masz taki zgrabny, malutki;-):tak::-)
Teraz już się trochę powiększył, kolejne zdjęcie w 23tc;-);-)

Arlena, nie przejmuj się głupim babskiem - każda kobieta w ciąży wygląda inaczej - ona chyba najlepiej powinna to wiedzieć, skoro pracuje w takim sklepie...

Dentico ja słyszałam że kobiety z 'zapasem' ;-) tyją mniej podczas ciąży niż te bez zapasu, więc nie masz się czym martwić i tylko się ciesz :tak::tak::tak:

A ja przekroczyłam w końcu 60-tkę :happy: 61kg ważę już:-D jestem 6kg na plusie.

arlena - To ja się udzielalam jeszcze niedawno na MM, po czym jak wrzucilam zdjecie swojego brzucha, jedna kobita zaczela mi wciskac, ze to niemozliwe zebym miala taki brzuch w 23tc... do tego potem jeszcze rzucila glupia aluzja, ze albo ktos jest wiarygodny, albo nie :angry: To dopiero mile, zeby tak powiedziala kobieta ktora sama jest w ciazy, i do tego urodzila przed jakimis 4 miesiacami. Jednak gdybym uslyszala cos takiego w twarz, nie powstrzymalabym sie zeby cos powiedziec tej babce w sklepie.

Wielkosc brzucha to sprawa bardzo indywidualna. Zalezy od proporcji ciezarnej itd... niewiem jak mozna tak komus powiedziec.

Ostatnia edycja:
reklama
arlena - To ja się udzielalam jeszcze niedawno na MM, po czym jak wrzucilam zdjecie swojego brzucha, jedna kobita zaczela mi wciskac, ze to niemozliwe zebym miala taki brzuch w 23tc... do tego potem jeszcze rzucila glupia aluzja, ze albo ktos jest wiarygodny, albo nie :angry: To dopiero mile, zeby tak powiedziala kobieta ktora sama jest w ciazy, i do tego urodzila przed jakimis 4 miesiacami. Jednak gdybym uslyszala cos takiego w twarz, nie powstrzymalabym sie zeby cos powiedziec tej babce w sklepie.

Wielkosc brzucha to sprawa bardzo indywidualna. Zalezy od proporcji ciezarnej itd... niewiem jak mozna tak komus powiedziec.

Wiesz co Ty się w ogóle nie przejmuj!!! ja mam taki brzuch, jak Ty- postaram się zrobić zdjęcie i wrzucucić. Przytyłam już 12 kg..... W pierwszej ciązy przyryłam 36.... I schudłam potem :) W tej wcale dużo nie jem, ruszam się ( w poprzedniej musiałam leżeć 6 miesięcy) a i tak tyję jak hipoptam.... Cóż widocznie taka moja natura.... Najwazniejsze, że Moja córeczka jest zdrowa a z resztą poradzę sobie po porodzie :)))

Do góry