reklama
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
to ja podobnie, startowłam z 55-56 a traz ważę 58.5.ja ważyłam się przedwczoraj - startowałam z 56kg, teraz ważę 60kg, i ta waga utrzymuje się już od miesiąca - czyli nie przybieram...
daizee
Fanka BB :)
znalazłam taki kalkulator wagi Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
elisabeth
Październik '06 i '09
To ja mam minimalny przyrost wagi... od początku ciąży tylko 1kg, a od najniższej wagi z ciąży to 2 kg, a od ostatniej wizyty to tylko 0,5kg... a przecież jem więcej niż przed ciążą... hm? może to dlatego, że nie jem cukru? w sumi nikt nic nie mówił, że za mało przytyłam, więc chyba nie mam się czym martwić...
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ja przytyłam 6 kg:-) na dzień dzisiejszy, więc to chyba normalna waga;-)
kinguś
Nie poddam się
Ja w 20 tc na plusie miałam 2,1 kg też nie jem słodyczy.To ja mam minimalny przyrost wagi... od początku ciąży tylko 1kg, a od najniższej wagi z ciąży to 2 kg, a od ostatniej wizyty to tylko 0,5kg... a przecież jem więcej niż przed ciążą... hm? może to dlatego, że nie jem cukru? w sumi nikt nic nie mówił, że za mało przytyłam, więc chyba nie mam się czym martwić...
Moja teściowa oczywiście stwierdziła, że mam niedowagę.
Dokładnie jem więcej niż przed ciążą a waga idzie pomału w górę. Ważne, że dzidzia waży tyle ile powinna.
W moim przypadku jest tak: mam 164 cm wzrostu, zanim zaszłam w ciążę ważyłam 54kg, a obecnie ważę 60 kg więc przytyłam 6 kg w ciągu 20 tygodni. Czy to dużo??
Jem wszystko na co mam ochotę, jakoś specjalnie się nie ograniczam...
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
W moim przypadku jest tak: mam 164 cm wzrostu, zanim zaszłam w ciążę ważyłam 54kg, a obecnie ważę 60 kg więc przytyłam 6 kg w ciągu 20 tygodni. Czy to dużo??
Ja ważyłam 43 kg przed ciążą przy wzroście 154 i jak teraz byłam na wizycie to mi położna wyliczyła ten wskaźnik BMI 20,66. Z tego, co wiem to jest prawidłowy. Zresztą sama położna mówiła, że z wagą wszystko w porządku:-), więc myślę, że w Twoim przypadku jest podobnie:-)
reklama
catedra
Fanka BB :)
ja wystartowałam z waga 53 kg i teraz mam 61. Ale ubrania ten sam rozmiar. Poszło w brzuszek i piersi. Nie odmawiam sobie niczego. Jem kiedy tylko jestem głodna i to na co mam ochotę. Niektóre z nas mają więcej tłuszczyku i pewnie dzidzia korzysta z zapasów dlatego mniej tyjecie niż np. ja, bo ja byłam chudzielcem. Zawsze chciałam przytyć ale jeszcze nigdy mi się nie udało więc teraz jestem szczęśliwa
Podziel się: