reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Ja zaczynałam od 69 teraz mam 73. Póki co tragedii nie ma, ale okres największego przybierania dopiero przed nami (zdaje się że od 23 do 33 tc). Ja oczywiście nie zamierzam się głodzić, ale zamierzam się pilnować....

reklama
ja się wczoraj ważyłam. z początkowego 69kg (przy 170cm wzrostu) skoczyło mi do 75kg. czyli chyba mieszczę się w średniej? :-)

To ja mam minimalny przyrost wagi... od początku ciąży tylko 1kg, a od najniższej wagi z ciąży to 2 kg, a od ostatniej wizyty to tylko 0,5kg... a przecież jem więcej niż przed ciążą... hm? może to dlatego, że nie jem cukru? w sumi nikt nic nie mówił, że za mało przytyłam, więc chyba nie mam się czym martwić...

To ja mam minimalny przyrost wagi... od początku ciąży tylko 1kg, a od najniższej wagi z ciąży to 2 kg, a od ostatniej wizyty to tylko 0,5kg... a przecież jem więcej niż przed ciążą... hm? może to dlatego, że nie jem cukru? w sumi nikt nic nie mówił, że za mało przytyłam, więc chyba nie mam się czym martwić...
Ja w 20 tc na plusie miałam 2,1 kg też nie jem słodyczy.
Moja teściowa oczywiście stwierdziła, że mam niedowagę.
Dokładnie jem więcej niż przed ciążą a waga idzie pomału w górę. Ważne, że dzidzia waży tyle ile powinna.

W moim przypadku jest tak: mam 164 cm wzrostu, zanim zaszłam w ciążę ważyłam 54kg, a obecnie ważę 60 kg więc przytyłam 6 kg w ciągu 20 tygodni. Czy to dużo??
Jem wszystko na co mam ochotę, jakoś specjalnie się nie ograniczam...

W moim przypadku jest tak: mam 164 cm wzrostu, zanim zaszłam w ciążę ważyłam 54kg, a obecnie ważę 60 kg więc przytyłam 6 kg w ciągu 20 tygodni. Czy to dużo??
Jem wszystko na co mam ochotę, jakoś specjalnie się nie ograniczam...

Ja ważyłam 43 kg przed ciążą przy wzroście 154 i jak teraz byłam na wizycie to mi położna wyliczyła ten wskaźnik BMI 20,66. Z tego, co wiem to jest prawidłowy. Zresztą sama położna mówiła, że z wagą wszystko w porządku:-), więc myślę, że w Twoim przypadku jest podobnie:-)

reklama
ja wystartowałam z waga 53 kg i teraz mam 61. Ale ubrania ten sam rozmiar. Poszło w brzuszek i piersi. Nie odmawiam sobie niczego. Jem kiedy tylko jestem głodna i to na co mam ochotę. Niektóre z nas mają więcej tłuszczyku i pewnie dzidzia korzysta z zapasów dlatego mniej tyjecie niż np. ja, bo ja byłam chudzielcem. Zawsze chciałam przytyć ale jeszcze nigdy mi się nie udało więc teraz jestem szczęśliwa:tak:

Do góry