reklama
Karolinusia
Fanka BB :)
A ja jeszcze nie mam odwagi wejść na wagę.
medeuska
październikowa mama'09
2 tyg przed porodem mialam 68 kg- myśle ze do porodu na pewno mialam z 70
tydzien po porodzie miałam 62 kg- czyli jeszcze 11 do zrzucenia
w nic sprze ciąży sie jescze nie mieszcze- a dopóki nie prrymieryłam rzeczy i sie nie zwazylam, to wydawało mi sie że już jest ok i wszyscy mówią że dobrze wyglądam
bruch generalnie nie odstaje,nie liczac małej fałdki wiekszej ilosci skóry niz tluszczu- bynajmniej z przodu cala waga sierolała po całym ciele i na szczescie az tak tego nie widac
tydzien po porodzie miałam 62 kg- czyli jeszcze 11 do zrzucenia
w nic sprze ciąży sie jescze nie mieszcze- a dopóki nie prrymieryłam rzeczy i sie nie zwazylam, to wydawało mi sie że już jest ok i wszyscy mówią że dobrze wyglądam
bruch generalnie nie odstaje,nie liczac małej fałdki wiekszej ilosci skóry niz tluszczu- bynajmniej z przodu cala waga sierolała po całym ciele i na szczescie az tak tego nie widac
Ostatnia edycja:
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ja chudnę, nie wiem ile już zrzuciłam, ale po ciuchach widzę i po minie męża. Bynajmniej on nie jest zadowolony, bo mu się podobałam w ciąży:-);-). Rozstępy za to mam straszne...masakra. Dużo mi powychodziło w czasie porodu z wysiłku. nawet nie sądziłam, że w takich dziwnych miejscach mogą się zrobić... No ale smaruję się cepanem i emulsją na rozstepy
Karolinusia
Laski a co na pociążowe rozstępy stosujecie jeśli je w ogóle macie??
Mi wyszło kilka niestety na brzuchu w ostatnim tygodniu-mimo gorliwego smarowania, a teraz jak na nie patrzę to źle mi się robi... czy od razu na jakąś mikrodermabrazję mam się umawiać??
Mi wyszło kilka niestety na brzuchu w ostatnim tygodniu-mimo gorliwego smarowania, a teraz jak na nie patrzę to źle mi się robi... czy od razu na jakąś mikrodermabrazję mam się umawiać??
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja tym razem nie mam rozstępów, chociaż tyle, za to odkąd wróciłam ze szpitala przytyłam kilogram, a tak się cieszyłam, że mam mniej niż przed ciążą, to już nie mam ;-). Ale brzuszek się ładnie zmniejsza, została mi taka odrobinka, noszę pas ale tak od czasu do czasu, ogólnie mi przeszkadza trochę, nie przepadam za nim a i tak pas bez ćwiczeń nic nie jest wart a ja się do tych pociążowych ćwiczeń coś zmobilizować nie mogę.
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Ja po dzisiejszym wazeniu mam tyle co w dniu robienia testu ciążowego czyli 67,5.
Ale to conajmniej o 10 kg dla mnie za dużo w zwiazku z tym faktem wykupiłam specjalną dietę w serwisie Vitalia, z uwzglednieniem faktu, że karmie piersią. No i mam w planie stracić ok 15 kg. (chciałabym wazyć 52)
Co do rozstępów - na stare (po pierwszej ciąży) i 3 nowe (bo tyle mi wyskoczyło, przy samym szwie po cc) używam Musteli - intensywnego kremu na istniejace rozstępy. Smaruje je i naswietlam lampą Bioptron Zeptera.
Przy okazji wizyty u dermatologa z połpaścem zapytałam lekarki o rozstępy - nie pocieszyła mnie - całkowicie usuwa je tylko laser frykcyjny (jeden zabieg to ok 600-1000 pln, zabiegów trzeba ok 3-4), ale Karolinusia myśle, że mikrodermabrazja powinna je ładnie spłycić. Ja napewno umówię się z moją przyjaciółką kosmetyczką na mikro na brzuch i twarz :-) ale jeszcze chwilkę odczekam :-)
Ale to conajmniej o 10 kg dla mnie za dużo w zwiazku z tym faktem wykupiłam specjalną dietę w serwisie Vitalia, z uwzglednieniem faktu, że karmie piersią. No i mam w planie stracić ok 15 kg. (chciałabym wazyć 52)
Co do rozstępów - na stare (po pierwszej ciąży) i 3 nowe (bo tyle mi wyskoczyło, przy samym szwie po cc) używam Musteli - intensywnego kremu na istniejace rozstępy. Smaruje je i naswietlam lampą Bioptron Zeptera.
Przy okazji wizyty u dermatologa z połpaścem zapytałam lekarki o rozstępy - nie pocieszyła mnie - całkowicie usuwa je tylko laser frykcyjny (jeden zabieg to ok 600-1000 pln, zabiegów trzeba ok 3-4), ale Karolinusia myśle, że mikrodermabrazja powinna je ładnie spłycić. Ja napewno umówię się z moją przyjaciółką kosmetyczką na mikro na brzuch i twarz :-) ale jeszcze chwilkę odczekam :-)
cyniczna
Rozstępy olewam... ale waga mnie martwi. Powiedz, czy sprawdziła się ta dieta, jak ją już dostaniesz.Ale to conajmniej o 10 kg dla mnie za dużo w zwiazku z tym faktem wykupiłam specjalną dietę w serwisie Vitalia, z uwzglednieniem faktu, że karmie piersią. No i mam w planie stracić ok 15 kg. (chciałabym wazyć 52)
Obwisła skóra na brzuchu mnie drażni.
Po porodzie straciłam już 11kg. No, niby niewiele do zrzucenia zostało tych ponadprogramowych kilogramów, ale chciałabym ciut mniej niż przed ciążą ważyć...;-) Mam nadzieję, że karmienie cycem mi ułatwi sprawę.;-)
reklama
Laski a co na pociążowe rozstępy stosujecie jeśli je w ogóle macie??
w sumie jeszcze nie urodziłam ale słyszałam o kremie fissan jest bardzo dobry , stosuje go teraz i już czuję różnicę ,a koszt około 25zł
Podziel się: