reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja w piątym dniu po porodzie miałam już 11kg do tyłu :tak::tak: jeszcze 4 mi zostały do mojej wagi sprzed ciąży :tak::tak: no i też mam nadzieję że tak kilka dodatkowych kg zgubię dzięki karmieniu piersią... ;-);-)

Ja jestem bardziej pesymistycznie do tego nastawiona mimo, że bardzo mało przytyłam. Po poprzednich porodach szybko wróciłam do starej wagi, ale potem jednak zaczęłam na nowo rosnąć. Siedzenie 5 mc w domu z grzecznymi dziećmi, nie sprzyja utrzymaniu wagi:no::no::no:.

Ale najgorsze to jednak to że ramiona i biodra nie chciały wrócić na swoje miejsce... A teraz jak widzę swoje biodra w lustrze, to mam wrażenie że się rozeszły na metr w jedną i druga stronę. Chyba będę się zgniatać w imadle...

A jak czytam ,że nie możecie wejść w swój rozmiar sprzed ciąży - 34:sorry2:, to już mam doła. 34??? Kiedy to było... Ja już nawet o 36 zapomniałam. Marzę żeby wrócić do mojego 38!!!

A u mnie tydziń po porodzie jest 11 kg do tyłu:-):-):-):-),ale jeszcze długa droga przede mną,do mojej upragnionej wagi:tak::tak::tak::tak:
Również mam nadzieję,że karmienie piersią mi troszkę w tym pomoże:tak::tak::tak::tak:

ja to od razu po porodzie miałam 8 kg mniej- teraz mam juz 11 mniej ale............jescze mi zostało 10:-:)zawstydzona/y: i nei wchodze w nicccc sprzed ciąży-mieszcze sie w spodnie z 7 miesiąca i to jak założe gorset wyszczuplający:sorry2:

aleeeeee dzisiaj kupilam sobie jeansy rozmiar 36 i w tym gorsecie w nie wesłam- nie iwem jak:sorry2: chyba rozmiarowka zaniżona- ale przynajmniej jak człowiek wyglądam w jakiś spodniach ina szczescie dzieki temu gorsetowi fałdy mi nie wychodzą bokami:dry::dry::dry::dry:

kiedy ja sie docekam spowrotem mojej figury:zawstydzona/y:

miałam momenty załamania ze nie moglam patrzec na siebie w lustrze i wyłam jak cokolwiek sprzed ciąży próbowałam założyć na próżno:-(
przeciez nie ede eraz nowych ciuchów kupować:dry: muse schudnąć!:cool2:tylko najgorej bo nawyki żywieniowe mi z ciąży zostały:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

aleeeeee dzisiaj kupilam sobie jeansy rozmiar 36 i w tym gorsecie w nie wesłam- nie iwem jak:sorry2: chyba rozmiarowka zaniżona- ale przynajmniej jak człowiek wyglądam w jakiś spodniach ina szczescie dzieki temu gorsetowi fałdy mi nie wychodzą bokami:dry::dry::dry::dry:
Wiesz co....??? NIE GADAM Z TOBĄ!!!! :-p:szok::-p
W 36 się zmieściła i jeszcze narzeka, że coś jej tam jakieś fałdki wychodzą! :szok: Czy Ty wiesz, że ludzi dołujesz (a mnie to już najbardziej!)? To ja się planuję w 40 zmieścić, może się uda w 38 jakieś większe:dry::confused: i to po dwumiesięcznej kuracji odchudzającej, a ona na 36 narzeka...:eek::szok: Nie no... Ja Ci po prostu tego gorestowego 36 zazdraszczam.............

a co to jest rozmiar 36? :rofl2::rofl2::rofl2: jak przed zajściem w ciążę udało mi się zrzucić 20kg, to byłam cała happy, jak weszłam w 38 :-D:-D:-D

reklama
to ja się nie odzywam... wchodzę w 34:sorry2: z ostatnim guzikiem jest problem:happy2:
zlinczujcie mnie :)

Ostatnia edycja:
Do góry