dziewczyny a ja niewiem co ze mną przed ciąża ważyłam 60-64zwykle 61-62tak mi sie waga wachała a teraz dalej70kg nie przekroczyłam z wagi dzidzi dr jest zadowolony2700 ale co będzie po porodzie kal przytyłam jakieś6-8kg w ciągu ciąży
reklama
Guziczek87
Pracująca mamuśka
W ciąży przytyłam 22 kg, a już ubyło mi 15, chyba rzeczywiście karmienie wyciąga:-) Dobrze że nie żałowałam sobie jedzenia w ciąży, bo same kości by zostały
Petinka ja też mam obecnie na plusie 22 kg więc mam nadzieję że tak jak ty szybko zjadę z tych dodatkowych Dałaś mi nadzieję normalnie hahh
monisia1979
Fanka BB :)
W ciąży przytyłam 22 kg, a już ubyło mi 15, chyba rzeczywiście karmienie wyciąga:-) Dobrze że nie żałowałam sobie jedzenia w ciąży, bo same kości by zostały
Petinka ja też mam obecnie na plusie 22 kg więc mam nadzieję że tak jak ty szybko zjadę z tych dodatkowych Dałaś mi nadzieję normalnie hahh
Też przytyłam ponad 20 kilogramów,a dokładnie na dzień dzisiejszy 24 kilogramy i też,jak Ty Guziczku,to o czym tu czytam,napawa mnie optymizmem:-):-):-):-):-)
daizee
Fanka BB :)
damy radę! :-) położna na SzR powiedziała, że już od 5 dnia po porodzie trzeba zacząć ćwiczyć - obowiązkowo mięśnie kegla, ramiona (żeby biust podtrzymać) i lekko brzuch. nawet jakieś tam ćwiczenia pokazała. po kilku miesiącach można zacząć pilates i lekką gimnastykę. najważniejsze, to nie sflaczeć ;-)
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Hejka laski, przed chwilą (jeszcze przed przed śniadaniem) zeszłam z wagi...pokazała 73,8 a jak szłam do porodu 6 dni temu wskazywała 83 więc można powiedzieć że -9.
Niestety brzuszek mi zwisa nieładnie nad oboma (kurde jak to się pisze?) szwami po cc.. i własnie będę dzwonić do siorki kiedy ja po cięciu mogę zacząć jakiekolwiek napinanie mięśni...
Kupiłam sobie pas ciażowy - pytałam ginekologa - Aga :-) powiedział że jesli nam to ułatwi chodzenie po cc to jasne ze mozna kupic ale nie nalezy sie spodziewac ze brzuch sam zniknie... no ja sie nie spodziewam :-) ale jak tylko to dziadostwo zejdzie mi z pleców to załoze ten pas zeby nie dostac przepukliny pooperacyjnej..
Niestety brzuszek mi zwisa nieładnie nad oboma (kurde jak to się pisze?) szwami po cc.. i własnie będę dzwonić do siorki kiedy ja po cięciu mogę zacząć jakiekolwiek napinanie mięśni...
Kupiłam sobie pas ciażowy - pytałam ginekologa - Aga :-) powiedział że jesli nam to ułatwi chodzenie po cc to jasne ze mozna kupic ale nie nalezy sie spodziewac ze brzuch sam zniknie... no ja sie nie spodziewam :-) ale jak tylko to dziadostwo zejdzie mi z pleców to załoze ten pas zeby nie dostac przepukliny pooperacyjnej..
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja przed ciążą ważyłam 69,6kg, w ciąży przytyłam do 78kg a wczoraj rano miałam 69,5kg.
Teraz by wypadało stracić tę nadwagę z przed ciąży ;-), tak chociaż do 58-60 zjechać, to zacznę się w 38 rozmiar mieścić bez problemu.
Na razie nie mieszczę się w przedciążowe spodnie, bo brzuszek przeszkadza, choć nóżki chudsze niż przed ciążą mam. Ja mam pas po Krystianie, trochę chodzę, choć zwija się co jakiś czas i denerwuje, ale na razie nie widzę spektakularnych efektów ;-).
Teraz by wypadało stracić tę nadwagę z przed ciąży ;-), tak chociaż do 58-60 zjechać, to zacznę się w 38 rozmiar mieścić bez problemu.
Na razie nie mieszczę się w przedciążowe spodnie, bo brzuszek przeszkadza, choć nóżki chudsze niż przed ciążą mam. Ja mam pas po Krystianie, trochę chodzę, choć zwija się co jakiś czas i denerwuje, ale na razie nie widzę spektakularnych efektów ;-).
nutria
Mama X 2009
Też jestem bardzo pozytywnie zadziwiona spadkiem wagi i znikaniem brzucha. Jest 10 dni po porodzie, a ja już straciłam 15 kg z 20 które przybyłam a brzuch dla osób postronnych wygląda już "normalnie" (co prawda jeszcze kawał drogi, ale to chyba trzeba będzie zwyczajnie wyćwiczyć) ... no jeszcze te 5 kg... może jeszcze troszkę to karmienie ze mnie wyciągnie... ?
reklama
Podziel się: