reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

O tak tam było napisane:

Przyrost Twojej wagi w ostatnim trymestrze ciąży nie będzie już tak gwałtowny jak w drugim. Odżywiaj się nadal racjonalnie. Pamiętaj, by mięso jeść na zmianę z rybami i jajami.

reklama
wczoraj oglądalam na necie tygodniami jak kobiecie powiększa się brzuch porównałam moj z obrazka i ój wygląda na 37 tydzień a co dopiero będzie w 9miesiącu a poźniej się dziwie czemu ludzie mówią kiedy pani urodzi wkońcu :-D:-D

U mnie standard wychodzi 2 kg. na miesiąc i tak od pierwszego:sorry2: Miejmy nadzieję że w trzecim trymestrze już nie będe się tak rozrastać:sorry2:

znam ten problem. miałam go przed ciążą i kupowałąm nawet jakieś specyfiki z apteki. codziennie męczyłam swoje dupsko i uda. zużyłam kilka opakowań i co?? a no nic ja efektu nie widziałam. trochę się już z tym pogodziłam. nie stać mnie na drogie zabiegi u kosmetyczki a z tego co się orientuje to kremy nie pomagają, więc i domowe sposoby pewnie an niewiele się zdadzą. jedynie co może pomóc to ćwiczenia, ale to już po ciąży chyba

Z domowych sposobów polecam peeling z kawy. Jest rewelacyjny. Kawę fusiastą zalewa się wrzątkiem, tak by tylko się te fusy zaparzyły. Można dodać też trochę cynamonu dla zapachu lub po ostygnięciu żelu pod prysznic. No i szorować się tym góra 2 razy na tydzień. Skóra się robi gładziutka w dotyku, cellulitis się znacznie redukuje i jeszcze się do tego genialnie pachnie. Jedynym minusem jest tylko mycie wanny/prysznica po takim zabiegu ;-)

Zawsze możesz kawę bezkofeinową kupić ;-)Poza tym akurat nie rozumiem tego, bo kawę można pić, a kofeiny na skórę stosować w naturalnej postaci to już nie? Szczególnie, że ona sie przez skórę nie wchłania, chodzi tylko o ukrwienie i naturalne wyrównanie komórek tłuszczowych.

najlepszy jest Nivea-good bye cellulite- moje drugie miejsce krem na rozstęoy z Avvonu z serii solutions, a teraz wyszedł jescze z serii Anew i koleżanka mi mówiła że sie sprawdza, bo kupowała u mnie- ja póki co-odpukac pozbylam sie i nie powraca- używałam wlasnie najpierw z Avonu- potmmialam dluzsza prerwe i kupilam z Nivei- sybciej przeszło-ale nie iwem czy na pewno dlatego ze lepssy czy ez dlatego ze w sumie mniej tego było:sorry2:

mam tylko jedno miejsce hgdzie robi mi sie "dziurka" jak siądę na udzie ale mam to gdies- dla jednej dziurki nie chc emi sie pilnowac smarowania- bo ja niebyt regularna jestem:baffled::baffled:

reklama
Do góry