reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

ja w sobotę powarzyłam się, zmierzyłam i schowałam wagę:tak: bo włażę na nią codziennie i się wkurzam:baffled: warzenie i mierzenie jest raz w tygodniu:tak: jestem diecie i ćwiczę co drugi dzień na orbim oczywiście w gatkach:tak:

Abeja byłam przed świętami na mikrodermobrazji moja kosmetyczka policzyła mi 80zł:szok: myślałam że ze 150zł weźmie jak nic:tak: za tydzień idę na drugi zabieg coś mi mówiła że teraz będzie większą końcówką jechać bo skóra fajnie reaguje:tak: oczywiście na końcu była maseczka z alg:tak:

reklama
No i świetnie roksi :-)
Życze pozytywnych efektów no i jutro musze zadzwonic i też się umówić :-)

Co do Pilatesa to póki co ściągnęłam dwie płyty dvd zeby zobaczyć jak to wygląda, bo narazie ciężko z czasem żeby się wyrwać, ale ogólnie jeśli mi się spodoba to na bank muszę ćwiczyć w grupie, kupić karnet itd bo tylko dzięki temu potrafię się zmobilizować.

Ja meridię stosowałam i szczerze odradzam. Uderzenia gorąca, nadmierna potliwość i kołatanie serca to nie jest to co tygryski lubią najbardziej. Do stosowania meridii trzeba być całkowicie zdrowym i najlepiej pod kontrolą lekarza. Moja koleżanka zaczęła mieć problemy skórne, zaczęły jej wyskakiwać czyraki na całym ciele po tym ustrojstwie. Może i się fajnie chudnie, ale meridia sieje spustoszenie w organizmie. Jednak najlepiej stosować dietę MŻ i nie jeść po 18. Dobra jet też dieta Dukana, ale już mi nosem wychodzi nabiał ;-)

Abejka ja latałam na pilates dwa lata temu :)szok:ale ten cza leci) raz w tygodniu na 8:00 rano (do tego jeszcze TBC i BUPy)... Te ćwiczenia są tak dynamicznie że... przysypiałam ćwicząc!!! szczególnie że światła zgaszone, tylko kilka kolorowych lampek się świeciło i dużo było ćwiczeń leżących... Zrezygnowałam i poszłam na indoor cycling - dla mnie bomba :tak::tak: wykorzystujesz całą godzinę na maksa, grupa ćwiczy z instruktorem (ważne żeby był dobry i dobrze tłumaczył technikę jazdy) coś jak fitness ale na rowerkach (może byłaś a ja tak tłumaczę :-p;-)). Na fitnesie klasycznym też mi nie nie wychodziło :-D:-D:-D

W ogóle to mi jeszcze trzy zajęcia zostały niewykorzystane, bo wykupiłam karnet a po jakimś czasie dowiedziałam się że jestem w ciąży, niby zanosiłam zaświadczenie itd. ale ciekawe czy mi przepadły... Muszę zadzwonić i zapytać... I tak nieprędko pójdę :dry:

Amelkowa,też chodziłam na indoor cycling :tak::tak::tak:.
Jak dla mnie to ostry wycisk,ale naprawdę warto,bardzo szybko są efekty :tak::tak::tak:,także również polecam :tak::tak::tak:
I też,jak Ty miałam karnet wykupiony,jak się dowiedziałam o ciąży,a chwilę potem o zagrożeniu,to przestałam chodzić,no i karnet przepadł :sorry2::sorry2::sorry2:

a ja dzis drugi dzien kopenhaskiej przemeczam- tego dnia i 7go boje sie najbardziej.
no i codziennych poranków od disiaj- bo w ciąży nauczyłam się jeść śniadania od razu po wstaniu.

teraz męczą mnie poranne mdłości jak w ciązy, tylko że z głodu:-D:-D:-D:-D
A dzisiaj mi się sniło jedzenie całą noc:szok::-D:-D:-D:-D

ale dam rade:tak:

Abejka- ja też kilka razy byłam na pilatesie. Jak dla mnie, podobnie jak dla Amelkowej- za wolne tempo, miałam wrażenie że zasnę i jakoś nie podeszły mi te ćwiczenia. Poza tym zawsze byłam słabo rozciągnięta, więc cudów nie zdziałałam... :sorry2:Natomiast uwielbiam aqua aerobic, i jak tylko ginka powie,że droga wolna, to wykupuję karnet.

Wiem dziewczyny, ze tempo jest senne, ale ja próbowałam innych form fitnessu i masakra - nie tylko ja sie z siebie śmiałam - i na stepie i na zajęciach fat burning i innych gdzie istotna jest dynamika i ruch. Uwierzcie - zero koordynacji - instruktorka mówi w lewo a ja śmigam w prawo heheheh :-)
Rozmawiałam z siostrą - ona tez nie przepada za Pilatesem ale potwierdziła, że prawidłowo wykonywane ćwiczenia mogą zdziałać cuda z obwodami właśnie ze wzgledu na to, że pilates ćwiczy mięśnie głębokie.
Nie wiem - zobaczymy - póki co jeszcze nie oglądałam filmów :D

Abeja to prawda że Pilates rzeźbi ciało i wzmacnia je i ładnie kształtuje sylwetkę, ale trzeba do tego cierpliwości... I efekty przynosi później niż te dynamiczniejsze formy ćwieczenia... Ale kondychę wyrabia - nie ma co...
edit: no i trzeba pilnować żeby robić je dobrze technicznie... Instruktor musi dobrze tłumaczyć jak wykonywać ćwiczenia i które mięśnie napinać, bo można ćwiczyć źle i efektów nie będzie...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie czy zaczęły wam wypadać nadmiernie włosy po ciąży:confused: u mnie niestety tak:-( po pierwszej ciązy tak mi strasznie sypały że zrobił mi się zakola:szok: musiałam ciachnąć grzywkę na prosto:baffled: dziś myłam włosy i widzę że zaczyna się:baffled: witaminki regularnie biorę oczywiście te dla ciężarnych i karmiących:tak: może są jakieś tabsy hamujące wypadanie włosów które można przyjmować karmiąc piersią:confused: spytam dziś mojego ginekologa może coś doradzi ale znając życie usłyszę że to hormony i musi wypaść to co nie wypadło w ciąży:baffled:

Do góry