reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

mi tez sie przybrało- ale tak jak sobie postanowiłam po nowym roku robie kopenhaską- a to nawet lepiej ze teraz organizm przzyzwycajony do dużych porcji bo bedzie duzy szok i szybki spadek wagi- ja wiekszy efekt zauważe;-)

reklama
Meduska a kopenhaska nie spowoduje efektu jojo:confused: bo w sumie jest to bardzo drakońska dieta więc jeśli dojedziesz do wymarzonej wagi i wrócisz do normalnego jedzenia wiadomo nie od razu dzikie kalorie ale nawet do takiego bez słodyczy czy pieczywka to wydaje mi się że kilogramy mogą szybko wrócić:baffled:

Meduska a kopenhaska nie spowoduje efektu jojo:confused: bo w sumie jest to bardzo drakońska dieta więc jeśli dojedziesz do wymarzonej wagi i wrócisz do normalnego jedzenia wiadomo nie od razu dzikie kalorie ale nawet do takiego bez słodyczy czy pieczywka to wydaje mi się że kilogramy mogą szybko wrócić:baffled:
nie- bo to generalnie nie jest dieta odchudzająca tylko zmieniająca przemianę materiii, po niej potem jeszcze chudniesz niezależnie co jesz:tak: po 1 zmniejsza Ci sie żołądek od razu po diecie i nie dasz rady tyle zjeść to ona zmienia przemiane materii- jak ją zrobiłam 7 lat temu czy jakoś tak to schudłam dużo i do ciąży dalej chudłam ciagle mimo że jadłam wszystko na co miałam ochote- przeciez ja w mojej pracy potrafiłam w ciągu dnia pochłonąć na śniadanie 8(!) kanapek + lunch minipizza cala czekolada 3 gałki lodów obiad- hamburgery, fishburgery, chińskie żarcie lub inne takie dziwności, potem znów jakies kołaczyki czy inne takie a do domu jak wracałam o 22 to jadłam obiad który M dla mnie robił- schab z duuuuuuuuuuu.żą ilością sosu i inne takie dziwności :-D i z miesiąca na miesiąc chudłam po 0,5 kg -1 kg- czasem stałam w miejscu- ale nigdy nie tyłam-
po ciąży reraz pieprzyła misie przemiana materii:tak:

a i pwiem jeszcze ze w dziecinstwie do czasu tej diety byłam zawsze gruba:tak: chyba w 1 klasie miałam nawet otyłośc na bilansie stwierdzona a tak to zawsze nadwagę:tak:
i higienistka sie mnie pytała nawet potem w liceum w jaki sposób ja tak schudłam:tak:

ja znów wolałabym spalić tłuszcz:tak: dlatego na orbitreku ćwiczę na najmniejszych obciążeniach a staram się szybciej jeździć:tak: jeśli chodzi o te gatki do ćwiczeń to rewelacja po 30miutach można je wykręcać:szok:

Umnie waga stoi jak stała 64 nie mogę schnąć nawet kumpel mi ostatnio powiedzial ze wogóle nie jestem podobna do tychzdjęć na naszej klasie i że się strasznie zmieniłam :zawstydzona/y:
co myślicie o tabletkach alli na wspomaganie odchudzania ?

Niewiem jak alli ale ja myślałam o Meridii, moja siostra ładnie i dużo schudła na nich, i to beż efektu jojo. ma tą samą wagę już ze 3 lata. Sama z siebie to nie dam rady schudnąć.

Wiem też że aby żyć zdrowo i schudnąć dobra jest dieta cukrzycowa. I że właściwie każdy człowiek powinien odżywiać się jak cukrzycy.
Wiem że to działa bo w ciąży miałam cukrzyce i chudłam.
Jak ma się dobrze dietę ułożoną to nie idzi8e przejeść wszystkiego a waga maleje.

Arlena,nie przejmuj się,łączę się z Tobą w bólu :tak::tak::tak:.Też mi waga w miejscu stanęła,fakt i ja mam lenia w dupie,bo zaczęłam ćwiczyć te ćwiczenia,które wrzuciła medeuska,ale po jakimś czasie mi się je odechciało robić :-:)-:)-(
Luiza,pewnie masz rację,że jak dobrze ułożona dieta,to się chudnie,tylko skąd tu jakiegoś dobrego dietetyka znaleźć ;-):-)

dieta to jedno a ćwiczenia i ruch to drugie, jednak wiem jak ciężko się zmobilizować.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką mojej siostry, która opowiadała mi o ćwiczeniach Pilatesa. W sumie mocno mnie wkręciła - efektów na niej nie widziałam, bo ona ogólnie jest bardzo szczupła, ale opowiadała, ze cały rok chodziła na zajecia 2x w tyg z kobietami po porodzie i na nich widziała ogromne efekty, Pilates to cwiczenia głownie na okolice brzucha, ćwiczenia mięśni głębokich w wolnym tempie... ściągnęłam sobie dwie płyty dzis, muszę podpatrzeć... w moim przypadku nie napalam się na żaden fitness bo kiepsko u mnie z koordynacją ruchową i zazwyczaj było tak, że grupa w jedną stronę a ja w drugą :-) może więc Pilates będzie dla mnie? :-)
jak chodzi o wspomaganie farmakologiczne to poza Meridią są jeszcze jakies tabsy z Czech, ale ja jakoś nie mam odwagi faszerować się chemią, szczególnie w takich dawkach jak Meridia. Zażywanie tych leków powinno się rozpocząć tylko pod kontrola lekarza i po wykonaniu niezbędnych badan sprawdzajacych stan organizmu.

reklama
Abejka,podpisuję się pod tym co napisałaś o ćwiczeniach,ale właśnie najtrudniej się zmobilizować :tak::tak::tak:
Ja do takich filmików nie mam samozaparcia :-:)-:)-(
I pomyśleć,że przed ciążą regularnie na fitness chodziłam :tak::tak::tak:
Nade mną ktoś po prostu musi z batem stać ;-):-D;-):-D;-):-D

Do góry