reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Ja używałam musteli po pierwszej ciąży, miałam fioletowe rozstępy a po żelu dość szybko się zrobiły białe, a przez to mniej zauważalne a potem znikły. Tak więc efekt był.
Teraz mam nawet trochę próbek, bo jak mąż jeździł i szukał kremu na brodawki to nazbierał tego poporodowego (musiała wtedy jakaś promocja być po aptekach), tyle, że rozstępów na razie nie mam.
Ale może jak wreszcie kiedyś będę zrzucać tę przedciążową nadwagę to się przyda.
Na razie karmię i niestety jak to u mnie waga ani drgnie, dobrze chociaż, że wszystko co ciążowe poszło po porodzie od razu to mieszczę się w te ciuchy zaraz z przed ciąży - spodnie rozmiar 42, bluzki rozmiar 44, a w szafie tyle fajnych ubrań na 38-40 :-(.

Roksi u mnie 6 Weidera już od września na lodówce wisi - odgrzebałam ją jeszcze w ciąży i powiesiłam żeby była na wierzchu jak przyjdzie czas ;-) jak na razie tylko wisi... Nie mam motywacji, w ciuchy wchodzę normalnie, jeszcze mi 2kg zostały a raczej po powrocie do poprzedniej wagi przybyły... Brzuszek już nie ten, skóra na nim luźna ale w sumie nie narzekam

Ale zestaw ćwiczeń poleciła mi kiedyś masażystka - powiedziała że jak się go raz przejdzie to brzuch jak kaloryfer ;-):-):-)

żadnego?? a jak długo używasz?? ja też chcę go kupić. Interesuje mnie temat
4tygodnie go używam
Karolinusia :-) wyjęłaś mi to z ust :-)
Arlena Tzn ja mam świadomość, że sa zel sprawy nie załatwi, chodzi mi bardziej o to, czy ładnie napina skóre itd.
jak na mojej skórze wogóle nie napina
J@god@
nam chodzi o zel poporodowy a nie na rozstępy

dziewczyny czy ja mogę robić już brzuszki ?

Muszę się pochwalić,że moja waga wróciła do tej sprzed ciąży.
Co do ćwiczeń,to moja mobilizacja jest słaba... od czasu do czasu się poruszam... tyle. Po nocnych ekscesach Filipa /wczoraj np do 2:30/ padam na twarz... Ale moim największym marzeniem jest iść na basen popływać, wyluzować się....mmmmmmmm. No właśnie,pomijając ranę po cc, kiedy można iść na basen, skoro np pod prysznicem moje cyce puszczają, to co basen odpada dopóki się karmi?

właśnie J@goda mówimy o poporodowym a nie na rozstępy (są dwa różne) :-)

jesooo 6 Weidera, podziwiam Was laski... ja próbowałam po pierwszej ciąży.. 12 dni, jak dla mnie masakra jakaś. Nawet mój małżon, zawodowy sportowiec twierdzi ze A6W to koszmar (chociaż on z tych sportowców co to na tych "kafelkach" na brzuchu mają specjalną warstwę ochronną, zeby się ta ceramika nie potłukła :-D).

a wyszukajcie sobie w youtube 8 min abs. Fajna sprawa i można ćwiczyć z tym miłym panem z niebieskich gatkach :-)
jest jeszcze: 8 min legs, 8 min arms, 8 min buns (buns są najcięższe)

Wszystkie 8 minutówki są fajne. Jak sie po Zuzce odchudzałam z Vitalią to je robiłam.

reklama
O Bożę,Dziewczyny i ja się będę musiała się za siebie wziąć,tylko jakoś się zabrać za to nie mogę :-:)-:)-:)-(
Musi mi ktoś doopsko przekopać,żeby je w końcu ruszyć do roboty jakiejś :sorry::sorry::sorry::sorry:

Do góry