reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
dziewczyny polecam zupy do jedzenia:tak:
musze przyznac ze odkad czesciej jem zupy troche waga spada

niestety moj mi ciagle kupuje slodycze i nie umiem sobie odmowic wiec slabo spada;-)

No ja swojemu się żaliłam że taki hipopotam ze mnie jest a on mi na pocieszenie kupił wczoraj ptysia i dwa pączki. I co nie zjadłam?! Wszamałam aż mi się uszy trzęsły!
Porażka:-:)-:)-(
A na obiad dwa talerze kapuśniaku były.

Ale4 Sempe trzymam kciukasy. Jak ci się uda to i ja się wezmę za dietę. Obiecuje!

Ostatnia edycja:
Efe te pączki własnie nas gubią!!!
dzięki dziewczyny ze trzymac bedziecie za mnie kciuki to będzie moje 3wielkie odchudzanie:-) po pierwszej ciąży kg same znikły ale wtedy byłam młoda, miałam 19lat. po 2 ciąży po roku wazyłam ok 90kg zblizała się komunia starszego więc w 4 miesiące schudłam 25kg i wazyłam 65 i taką wagę mniej wiecej utrzymywałam przez 3 lata, potem 70kg i kolejna ciąża i 20kg na plus tez tak w rok po ciazy wazyłam 71kg, potem miesiąc przed zajsciem w ciąże z Alicją przytyłm 10kg!!! po prostu żarłam i żarłam angielskie żarcie:-). w dniu porodu na wadze było 99kg.
to tyle mojej historii wagowej.
postępy bedę relacjonować co 2tyg.

pozdrawiam

Sempe podziwiam Cię, ja nie mam wytrwałości ale patrząc na Ciebie może i ja się zmotywuję :tak:
Niestety słodycze robią swoje a na dodatek ciągle jestem głodna. Waga w dniu porodu 106kg a teraz 88,8kg także i tak już 17 poleciało. U mnie w pracy dziewczyny odchudzają się dietą proteinową i efekty są super tylko raczej podczas karmienia ta dieta odpada :eek:

moj kolezanka stosuje diete rozdzielna - nie laczy np. miecha z pieczywem, makaronami itp. je co 3 godziny ogromne ilosci i chudnie dosc konkretnie :tak:

pytalam lekarki czy tez tak moge ale powiedziala ze karmiac piersia nie wolno mi stosowac zadnej diety bo toksyny z odchudzania podaruje malej w mleczku :-( wiec poczekam grzecznie... moze samo zejdzie?;-)

ja tez zadnej konkretnej diety nie będę stosować, po prostu muszę mniej jesc i wiecej się ruszać, np na sniadanie jadłam 4kromki chleba, potem drożdzówka albo 2 pączki, wafle z dzemem, obiad z dwóch dan i dokładka obowiązkowo, podwieczorek to byle co ale zebym mogła się zapchać i kolacja 2 rogale z masłem i 2 bułki.
Teraz menu moje zmniejszyłam o ponad połowe.

ja tez zadnej konkretnej diety nie będę stosować, po prostu muszę mniej jesc i wiecej się ruszać, np na sniadanie jadłam 4kromki chleba, potem drożdzówka albo 2 pączki, wafle z dzemem, obiad z dwóch dan i dokładka obowiązkowo, podwieczorek to byle co ale zebym mogła się zapchać i kolacja 2 rogale z masłem i 2 bułki.
Teraz menu moje zmniejszyłam o ponad połowe.

sporo tego,ja nawet połowy z tego nie dałabym rady zjesc
rano 2 kromki ciemnego pieczywa z masłem,potem jakis owoc,obiad lekki i na podwieczorek tez owoc lub ciasto,a na koniec kolacja tez 2 kromki

A ja wogole nie jadam pieczywa,bo mi tu chleb po prostu nie smakuje:no:Chyba,ze mam swieze bulki w domu to zjem...ale nie chce mi sie codziennie rano latac do piekarni dlatego najczesciej jem platki z mlekiem na sniadanie:tak:a kolacji to ja wcale nie jadam...wiec zastanawiam sie teraz dlaczego waze jednak 70 kg:confused: przez ciagle podjadanie i jedzienie o roznych porach,czasem mam obiad o 13 a czasami jem obiad dopiero o 17.:dry:No i te pieronskie slodycze:wściekła/y:i brak ruchu...:-(

Podczas pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i w tydzien po porodzie zgubilam 10 :-) Tak więc dietka nie była konieczna :-) Teraz jestem 13 dni po porodzie, przytyłam ok 17kg, jeśli moja waga nie kłamie to 12 mam już na boku :-) trohce sie martwie, ze nawyki z ciazy mnie zgubia, mianowicie słodycze :-p

reklama
Do góry