reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
Moja waga spadła, czyli 56 a przed ciążą ważyłam ok. 58/59
A wcinam ile wlezie, słodkim się opycham codziennie i Rubi tak jak Ty zaczęłam słodzić herbatę :-p:zawstydzona/y:
W sumie wkurza mnie tylko bo rozstępy mam na udach ale na brzuchu ani śladu ciąży, aż mi dziwnie jak sobie przypomnę ten wieli brzucholek, nawet zdarzało mi się za nim zatęsknić ;-)

no właśnie Rubi... kiedy możemy zacząć ćwiczyć brzuszek po CC?!
ogólnie nie narzekam na brzusio i wygląd... zostało mi 5kg do zrzucenia, ale brzuszek bym troszkę poćwiczyła by poczuć się lepiej :)))

deli ;-) slyszalam ze po cc "brzuszki" mozna robic po 6 miesiacach...
ja osobiscie jestem czasem zmuszona robic je jak mam Monie na klacie i wstajemy razem z lozka :-)
poza tym nauczylam sie robic wiele rzeczy z dzieckiem na reku i przysiady z "ciezarkiem" 6 kg zeby cos wyjac z lodowki albo szafki to norma ;-)
do tego dochodza wieczne tance - ja juz nie umiem inaczej... kolysze sie nawet wtedy jak Monia spi w lozeczku :-) nawet jem na stojaco - kolyszaco :-);-)

kupilam sobie pas poporodowy Pni Teresy - niby jest dla kobiet po cc i jest tam zestaw cwiczen....ale pisza tylko ze mozesz zaczac cwiczyc 24 godziny po porodzie wiec chyba nie maja na mysli CC bo gratuluje strongmence ktora by dala rade z rozplatanym brzucholem takie ekwilibrystyki wyczyniac ;-):-)

pas jak dla mnie porazka - zwija mi sie na plecach, jest sztywny, niewygodny... moze to dlatego ze mam duza roznice mniedzy talia a biodrami... w kazdym razie wydalam pieniadze a mialam go na sobie az 2 razy:eek::-:)no:

wiec ja od tygodnia robie brzuszki.ok 60 dziennie(rano w polodnie i wieczor po 20) z czasem zwieksze ilosc ale sie rozleniwilam i nawet 10 brzuszkow przychodzi z trudnoscia:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i na wage juz nie patrze tylko na cm w pasie.chce zgubic tylko te opone bo reszta jest ok i dobrze mi z moim cialkiem....ale ta opone to nawet robiac 200 brzuszkow dziennie to bede gubic przez rok chyba:no:!!!nadal mam 97 cm w pasie-jak w 5 mcu ciazy:zawstydzona/y:

deli ;-) slyszalam ze po cc "brzuszki" mozna robic po 6 miesiacach...
ja osobiscie jestem czasem zmuszona robic je jak mam Monie na klacie i wstajemy razem z lozka :-)
poza tym nauczylam sie robic wiele rzeczy z dzieckiem na reku i przysiady z "ciezarkiem" 6 kg zeby cos wyjac z lodowki albo szafki to norma ;-)
do tego dochodza wieczne tance - ja juz nie umiem inaczej... kolysze sie nawet wtedy jak Monia spi w lozeczku :-) nawet jem na stojaco - kolyszaco :-);-)

kupilam sobie pas poporodowy Pni Teresy - niby jest dla kobiet po cc i jest tam zestaw cwiczen....ale pisza tylko ze mozesz zaczac cwiczyc 24 godziny po porodzie wiec chyba nie maja na mysli CC bo gratuluje strongmence ktora by dala rade z rozplatanym brzucholem takie ekwilibrystyki wyczyniac ;-):-)

pas jak dla mnie porazka - zwija mi sie na plecach, jest sztywny, niewygodny... moze to dlatego ze mam duza roznice mniedzy talia a biodrami... w kazdym razie wydalam pieniadze a mialam go na sobie az 2 razy:eek::-:)no:

Ja pasa nie kupowałam, bo stwierdziłam, że mi nie potrzebny. Brzuszek jeszcze jest, ale ładnie maleje ;-). Po twoich słowach to się ciesze, ze nie wydałam kaski :tak:. Co do ćwiczeń po 6 mc to :szok: dla mnie. Mam taki miękki brzuszek, że ta skórka brzydko wygląda, ale jak mus to mus poczekam.

Ja też umiem z dzieckiem na ręku wszystko robić tak jak ty, wstawanie z łóżka z Oli tez miałam opanowane do perfekcji. Na szczęście mojej już pomału się nudzą rączki i zasypia mi w łóżku :-). Przeważnie ze mną, ale i tak lepsze to niż noszenie jej i lulanie :-).

Trzymam kciuki Rubi, by i twoja zasypiała sama luż z tobą ale jak leżysz obok :tak:.

ja sie juz tematem nie stresuje ;-) od porodu z obwodu w talii zeszlo mi 10 cm ;-) powoli chudne i to jest najwazniejsze - juz nigdy nie chce szybko tracic kilogramow bo moj organizm sie nie daje oszukac :-(

reklama
Dzisiaj w "Dzień dobry tvn" był temat "Jak wrócić do formy po ciąży". Oczywiście propozycja przeróżnych ćwiczeń. Pilates, joga. fitnes. Zdarza się, że nie mam czasu obiadu zjeść, a co dopiero ćwiczenia robić... :eek::baffled:

Do góry