reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
dziewczyny, ja już mam 14-15 +, ale absolutnie nie wiem gdzie się to podziało:confused: i nikt mi nie wierzy jak mówię ile ważę; jak odwiedziłam ludzi w pracy, to z niedowierzaniem pytali gdzie mi się niby to moje dziecko mieści i czy na pewno to 7 m-c... możliwe, że wody płodowe aż tyle ważą..?

No raczej napewno wody plodowe az tyle nie waza, ale dziecko wazy juz kolo 2kg, wody plodowe okolo kg, lozysko tez kg, macica. A reszta to tez zwiekszona ilosc krwi, woda w organizmie i troszke tluszczyku sie ukrywa na brzuszku jak urodzisz wtedy te miejsca beda bardziej widoczne. no ale nie ma co sobie teraz tym zawracac glowy bo jesc trzeba a jak organizm do tycia sklonny to czy sie je malo czy duzo to i tak sie przytyje, niestety

Dzisiaj weszłam na wagę i po 3 tygodniach stania w miejscu - w tym tygodniu 2 kilo na plus czyli już 10. Tak coś czułam, że w tym tygodniu organizm nadrabia zaległości z okresu przeziębienia, bo ciągle byłam głodna i miałam na coś ochotę.

reklama
ja nie mam apetytu, jem chyba mniej ale tyje....
skoro na to wplywu wiekszego nie mam to postanowila olac sprawe i sie tym nie stresowac :-)

Do góry