reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
dziewczyny, ja już mam 14-15 +, ale absolutnie nie wiem gdzie się to podziało:confused: i nikt mi nie wierzy jak mówię ile ważę; jak odwiedziłam ludzi w pracy, to z niedowierzaniem pytali gdzie mi się niby to moje dziecko mieści i czy na pewno to 7 m-c... możliwe, że wody płodowe aż tyle ważą..?

No raczej napewno wody plodowe az tyle nie waza, ale dziecko wazy juz kolo 2kg, wody plodowe okolo kg, lozysko tez kg, macica. A reszta to tez zwiekszona ilosc krwi, woda w organizmie i troszke tluszczyku sie ukrywa na brzuszku jak urodzisz wtedy te miejsca beda bardziej widoczne. no ale nie ma co sobie teraz tym zawracac glowy bo jesc trzeba a jak organizm do tycia sklonny to czy sie je malo czy duzo to i tak sie przytyje, niestety

Dzisiaj weszłam na wagę i po 3 tygodniach stania w miejscu - w tym tygodniu 2 kilo na plus czyli już 10. Tak coś czułam, że w tym tygodniu organizm nadrabia zaległości z okresu przeziębienia, bo ciągle byłam głodna i miałam na coś ochotę.

reklama
ja nie mam apetytu, jem chyba mniej ale tyje....
skoro na to wplywu wiekszego nie mam to postanowila olac sprawe i sie tym nie stresowac :-)

Do góry