reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

ja się nastawiam spokojnie na zrzucanie wagi po porodzie bez wariacji! własnie czytałam na Majówkach2009 że laski 2-3tyg po porodzie to zakładają pasy na brzuch, mało jedzą i przezywają ze cytuję "TYLE DNI PO PORODZIE A JA SIĘ NIE MIESZCZE W UBRANIA PO CIĄZY"!!!!!!!!
dla mnie to absurd!!! bulwersujący absurd. organizm musi sie sam oczyscić, spowolnic, pozbyc się wody a one 2tyg po porodzie chcą zrzucic to co zbierały 9 miesięcy.
znam ze swojego otoczenia osoby które miesiąc po porodzie nie wyglądały jakby urodziły ale to schodzi samoistnie, uważam że nasza Malinka i Mitemil będą własnie tak wyglądać:-)

reklama
ja się nastawiam spokojnie na zrzucanie wagi po porodzie bez wariacji! własnie czytałam na Majówkach2009 że laski 2-3tyg po porodzie to zakładają pasy na brzuch, mało jedzą i przezywają ze cytuję "TYLE DNI PO PORODZIE A JA SIĘ NIE MIESZCZE W UBRANIA PO CIĄZY"!!!!!!!!
dla mnie to absurd!!! bulwersujący absurd. organizm musi sie sam oczyscić, spowolnic, pozbyc się wody a one 2tyg po porodzie chcą zrzucic to co zbierały 9 miesięcy.
znam ze swojego otoczenia osoby które miesiąc po porodzie nie wyglądały jakby urodziły ale to schodzi samoistnie, uważam że nasza Malinka i Mitemil będą własnie tak wyglądać:-)
Le no ja będę super zadowolona jak chociaż pół roku po porodzie dojdę do wagi sprzed ciązy :-)

Ja mam 13 kg na plusie.
I zbtynio się tym nie przejmuje. Wróciłam po pierwszej ciąży do wagi (może nie po 2 czy 3 tygodniach) - ale zrzuciłam. Wtedy do terminu przytyłam 15 kg, a potem prawie 10 na patologii.
Najważniejsze to robić wszystko z głową!

ja jeszcze przytyłam o ponad pół kg przez ostatni m-c, wg tabeli onetu jestem tuż przy max granicy jak na 7 m-c, więc możliwe, że ją jednak przekroczę; ale nie martwię się, w końcu widać tak ma być, przecież nie zajadam się golonkami czy słodyczami, staram się jeść racjonalnie i zdrowo, więc jestem spokojna;
zrzucaniem zajmę się po porodzie, ale to też bez paniki pt. :o rany, tydzień po a ja ważę więcej niż przed ciążą!!!" - bez sensu się tak stresować;
suma sumarum - obecnie 12+

po porodzie nie mam zamiaru sie glodzic czy plakac po 2-3 tyg ze nie chudne.zmartwie sie tylko jak minie jakies 6 mcy a ja nadal bede z brzuchem.taz malo odpowiedzialne glodowki-przeciez dzidzia potrzebuje witaminek a jak mama nie je to dzidziuch tez ma niedobor

Patrząc na moje koleżanki - waga to nie wszystko. Obie urodziły w podobnym terminie. 3 miesiące po porodzie - jedna miała wagę sprzed ciąży, ale jej problemem był wiszący brzuch i bardzo się tym stresowała, druga - miała 5 nadprogramowych kilogramów, za to brzuch płaski, jakby w ogóle nie rodziła.

Ta druga wyglądała wtedy znacznie korzystniej.

W danym momencie pierwsza koleżanka jest 6 miesięcy po porodzie, chodzi na aerobik i z brzuchem jest już właściwie dobrze.

Grunt to się nie przejmować -najważniejsze, żę maluszek jest na świecie, a my krok po kroku doprowadzimy swoje ciała do stanu sprzed ciąży.

Aby byc w temacie "Słodki ciężar..." właśnie wszamałam 100g torebeczkę cukiereczków Cadbury Choclairs :tak::zawstydzona/y:;-)
Dziewczyny i bez ciąży można się zapaść - najważniejsze jest zdrowie dziecka i nasze!
ja podobnie jak AGUSIA utyłam 15 a potem przez 8 dni na patologii doszło mi 6 kg - skończyłam na 21 :baffled: po ok 4 m-cach było mnie mniej niz przed ciazą a po 2 latach sobie pofolgowałam i przytyłam 2 kg w stosunku do wagi z przed pierwszej ciąży... najważniejsze to racjonalnie dbac o siebie i nie świrować :baffled: wiem po sobie, że nasza waga w stanie nie ciążowym zalezy od nas a w ciazy to wszystko jest wywrócone do góry nogami i nie ma co sie dołować :tak:, ze za dużo sie przytyło

reklama
Ja najszybciej chudłam jak Kubuś uczył się "chodzić". A zanim nauczył się chodzić - to biegał - a ja za nim. On się nie męczył - a ja tak!!!! I te spacerki godzinami za rączki - bo jak dzieciak załapie, że można na własnych nogach chodzić, to w wuzku już nie usiedzi!!!!!!!!

Od samych wspomnień mnie kręgosłup boli i nogi!!:-D:-D:-D:-D

Do góry