reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

kobiety, wy sie martwicie ze za duzo kilogramow macie a ja ze za malo:-(
poczatek 8 miesiaca a ja tylko 6 +
i brzuch taki maly mam - w obwodzie 91 cm
skad mam wiedziec ze dzidzius rosnie?

polozna mi powiedziala ze macica sie prawidlowo rozwija po zmierzeniu mnie centymetrem...jakos mnie to nie przekonalo
a usg juz nie bede miala:no:

reklama

polozna mi powiedziala ze macica sie prawidlowo rozwija po zmierzeniu mnie centymetrem...jakos mnie to nie przekonalo
Dla pocieszenie powiem że ja na razie 4,5 kg na + ;-)
A poza tym, jak to nie wiesz czy dzidziuś rośnie??
To nie mówili Ci czy ma prawidłowe wymiary na usg??
I dlaczego mówisz że już nie będziesz miała usg??
Przeciez jeszcze chyba jedno musisz mieć :tak:

Mewa każda ma inaczej...
Aneczka jak była w ciąży z Areczkiem też miała mniejszy brzuszek niż teraz :)
Więc spokojnie, z małym na pewno wszystko w porządku sobie zdrowo rośnie :)

A pzred porodem też nie będziesz mieć USG by zobaczyć ułożenie dziecka?

z tego co wiem to juz mi sie usg nie nalezy, Karincia: 2 sa tylko w 12 tygodniu i 20 tygodniu

chyba ze rzeczywicie jak zaczne juz miec skurcze porodowe to w szpitalu moze..?
Mirandy sie musze zapytac jak to tu jest....

wiem Deli, ze kazda ma inny brzuszek, ale moj mi sie wydaje taki malutki, jak tam 1.5 kg dziecko (wedlug tabelek)sie miesci to nie mam pojecia

w kazdym razie dziewczyny, cieszcie sie ze jestescie w PL, bardziej ta ciaza jest monitorowana i przez to spokojniejsze jestescie:tak:

Mewa, współczuję, i faktycznie usg już raczej nie zrobią, chyba że sie baaaaardzo uprzesz i pojedziesz do szpitala i nawymyślasz nie wiadomo jakie cuda. W sumie pociesze cie trochę, bo ze Sławciem centymetr pokazał że pod koniec ciaży według miary waży 5 kilo, a usg że 3,5. Po urodzeniu ważył 5 kilo. Wiec centymetr pokazał lepiej niż usg.

no prosze Miranda, po co skomlikowna aparatura jak wystarczy zwykly centymetr;-)
no nic :nie bede sie zamartwiac, trzeba myslec pozytywnie

a co do wagi, no rzeczywiscie widze ze to roznie moze byc, dzieki Aneczka:tak:

Ja najszybciej chudłam jak Kubuś uczył się "chodzić". A zanim nauczył się chodzić - to biegał - a ja za nim. On się nie męczył - a ja tak!!!! I te spacerki godzinami za rączki - bo jak dzieciak załapie, że można na własnych nogach chodzić, to w wuzku już nie usiedzi!!!!!!!!

Od samych wspomnień mnie kręgosłup boli i nogi!!:-D:-D:-D:-D

ja dokłądnie tak samo, a mój bardzo długo tak chodził przy wózku i za rekę bo chyba z 8 miesięcy miał jak zaczynał a 12 jak się puścil - to była najlepsza i najskuteczniejsza gimnastyka!!!

a ja teraz dobijam do 12, widzę już dodatkowe sadełko tu i ówdzie, często jestem głodna i chyba przyspieszyłam ostatnio z tyciem...a teraz pewnie też jeszcze troche nadrobie bo ide na zwolnienei i po prostu bede miała czas zeby sobie coś upichcić i dogodzić a w pracy ile można jeść kanapki i jogurty ;)

reklama
Ale jak śmiesznie że centymetrem są w stanie określić wagę :tak:

Szczerze nawet nie wiedzialam, ze maja takie sposoby :-)

ja dokłądnie tak samo, a mój bardzo długo tak chodził przy wózku i za rekę bo chyba z 8 miesięcy miał jak zaczynał a 12 jak się puścil - to była najlepsza i najskuteczniejsza gimnastyka!!!

a ja teraz dobijam do 12, widzę już dodatkowe sadełko tu i ówdzie, często jestem głodna i chyba przyspieszyłam ostatnio z tyciem...a teraz pewnie też jeszcze troche nadrobie bo ide na zwolnienei i po prostu bede miała czas zeby sobie coś upichcić i dogodzić a w pracy ile można jeść kanapki i jogurty ;)

Też drże jak to będzie jak już zacznę odpoczywać. Uwielbiam z nudów jeść. Mam tylko nadzieje, że będę się owocami opychała, a nie słodyczami :-)

Do góry