reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
no to jestem dziewczyny, pełna wiary i motywacji i stawiam się tu z misją. Otoż jak mam być Waszą motywacją to zrobie wszystko by tak było.
Po pierwsze zrobiłam wczoraj rachunek sumienia i dzięki niemu zrozumiałam gdzie popełniłam błąd przez ten miesiąc, prawie 5kg+ to totalna porażka.

niektórym łatwo idzie odchudzanie innym gorzej zalezy to od chęci, silnej woli oraz przede wszystkim tendecji do tycia. Opychamy się na maxa, bez umiaru zajadamy stesy, nude i brak wiary w siebie a gdybyśmy jadły tylko wtedy, kiedy jestesmy głodne nie miałybyśmy nadwagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zasady naszego odchudzania:

1. Jemy kiedy czujemy głód i nie porcje jak dla naszego faceta tylko połowe mniej.
2. pijemy szklanke wody z cytryną po przebudzeniu najlepij przegotowaną i ciepłą.
3. Posiłki mają być urozmaicone i jak najwiecej surowych warzyw, owoc zdecydowanie mniej, góra 2dziennie! I jemy wszystko tylko z umiarem!
4. przerwy miedzy posiłkami staramy się utrzymać min 2h i niepodjadamy po dzieciach!!!!
5 jedzmy 3h przed snem, mnie najbardziej podchodziła godzina 18.00 i potem tylko herbatka i woda.
6. pijemy min 2l wody MINERALNEJ!! nie źródlanej.. herbatki: zielona czerwona, polecam LINEA FIX.
7. No i koniecznie trzeba się troszke poruszać, nie muszą to być forsowne ćwiczenia ale też sam spacer z wózkiem to za mało!
8. Słodycze, ciastka czekoladki i inne najpyszniejsze rzeczy jemy tylko w weekendy!
9. to samo się tyczy alkoholu: piątek sobota i niedziela, ja zrezygnuje z piwka na akonto winka, drinka czy naleweczki, nie widzi mi się brzuch piwny a kobiety niestety tez je mają.
10. Ustalamy sobie cel REALNY! np ze będziemy się starać i cieszyć się jak na tydzien zgubimy 0,5 -1kg.
11. Jeżeli zdarzy nam się wpadka to od razu nie mówmy sobie eeee to koniec , nie uda mi się!! wręcz przeciwnie zaznaczny ten dzien w kalendarzu na czerwono jako taki sygnał ze to tylko dzis mi się tak zdarzyło ina drugi dzien juz mi nie wolno.

Nie wiem co jeszcze, stanęłam na wadze i zrobiłam pomiary i czas się przyznać że:

waga: 73,8kg
pas: 85
biodra 103

Wczoraj juz nie jadłam po 19tej i cwiczyłam 15min na orbitreku i kupiłam bilety na zabawę andrzejkową czyli za 8tyg powinnam być lżejsza od 6-8kg to mój cel!!!!

sEMPE PODEJMUJE RĘKAWICE:-):-):-):-)
jA MAM OPANOWANE JUŻ ,ŻE OD 18-19 NIC TYLKO WODA ALBO HERBATA
aLE U MNIE NAJGORZEJ JEST Z TYM PODJADANIEM.nIE MOGE SE DAC RADY:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.a ZWŁASZCZA JAK OBIAD SZYKUJE NON STOP MAM COŚ W GĘBIE NIE MOGE SIE OPANOWAĆ.w EFEKCIE OBIADU ZJADAM MAŁO BO MAM JUZ DOŚĆ BO WAZNIEJSZE BYŁY PALUSZKI ,JABŁKA ,BRZOSKWINIE ,BUŁECZKA Z MASEŁKIEM,CIASTECZKA OJ JESTTEGO .jA TEŻ ZACZĘŁAM COS TAKIEGO ROBIĆ ,ŻE BEZ ŚCIEMY ZAPISUJĘ WSZYSTKO CO WKŁADAM DO UST I PO TYGODNIU CHYBA ZAWAŁU DOSTANĘ JAK TO WSZYSTO POCZYTAM .aLE TO MOJA TERAPIA ,ZEBY SIE TAK NIE OBJADAĆ.
oD PONIEDIZAŁKU ZACZYNAM ĆWICZENIA W FITNESS KLUBIE I ZOBACZYMY JAKI EFEKT BĘDZIE.

no super Chogata!!!

tak sobie pomyslałam ze może w nagrode np za 2 miechy jakies spotkanie na weekend zrobić??? tak same kobiety???

a ja wczoraj juz wprowadziłam nowe przekąski:
-marchewka pokrojona w paski cienkie jak paluszki;-) po zjedzeniu całej garsci odechciało mi się chrupać bo zęby mnie juz bolały hihih
-kapusta pekinska to twarde biale wykroilam i w na paski zrobiłam
-papryka surowa w paski
- jabłka pokroiłam na plasterki i tak sobie to poukłdałam na dwoch talerzach w kuchni i w pokoju, ilosc wielka oko cieszy a szczęsliwa byłam ze mogłam caly czas gębą ruszać:-)

No dobra zrobiła rachunek sumienia i też się za siebie biorę.

Cel -5kg do świąt. (Jak się uda następne 5)

Jeżu wyliczyłam że zjadłam ponad 800kcal na śniadanie!
Jakąś dietę muszę sobie znaleźć bo tak jak ja jeść nie można!

Ostatnia edycja:
Efe mi diety narzucane z góry nie pomagają ponieważ jem to co mam w lodówce! i bardzo dobrze zrobiłaś podliczając sniadanie a co takiego tam mialas ze Ci tyle wyszło?

ja miałam: jajko na twardo pokrojone na ćwiartki, 4rzodkiewki pokrojone na plasterki, poł puszki kukurydzy konserwowej, poł kromki chleba i pól pomidora podrojonego na plasterki, te krojenie dobre jest, oko ucieszyło mnie tk duże sniadanie a miało ok 270kalorii

Ja będę was dopingować i trzymać kciuki! Odchudzać nie mam się z czego bo ostatnio nawet stanik na mnie wisi :-(

A moje śniadanie to były dziś 4 kostki czekolady i dwie kawy........aaa i skórka od chleba dojedzona po Jasiu......
Jak tak dalej będę jeść do zniknę...

Magda ty się dziewczyno wykończysz, proszę mi jeśc wzorcowo!
Sempe to może i ja na taka dietę z wami pójdę, choć mi właśnie lepiej wychodzą nażucone. Ale jak mi wyjdzie anemia, to jednak taka jak twoja jest idealna. Mnie też gubią przekąski, zwłaszcza słodkie.

reklama
Dziewczyny i ja za was trzymać kciuki będę!!
magda no nie tak nie może być!!Jedz kobito!!!!!Bo jeszcze jakiejś anemi się nabawisz!!
A ja to wpierdzielam wszystko co mi w ręce wpadnie a kg stoją w miejscu.
I wiecie co czasem mnie to drażni że wszędzie są diety i tak dalej ale pomocy dla tych co chcą przytyć a nie moga to nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry