reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga sprzed i po ciazy

Przytylam w ciazy 18 kg a dwa tygodnie po porodzie bylo 14 kg na plusie. Myslalam ze spadne z wagi jak to zobaczylam:szok: Jak karmilam piersia waga nie ruszala ani grama w dol. Przeszlam na butle jak mala miala 3 miesiace i wtedy zaczelam diete. Miesiac temu odnotowalam wage sprzed ciazy:-):-):-) Nie moglam uwierzyc ze tak gladko mi poszlo zrzucenie tych 14kg:sorry2: Co prawda jadlam malo i dietetyczne potrawy ale bylam na tyle zdeterminowana zlym samopoczuciem we wlasnym ciele i tym ze nie mialam co na tylek wlozyc ze odchudzanie przychodzilo mi o dziwo bez wiekszych cierpien. Na cwiczenia w silowni nie mam oczywiscie czasu, na cwiczenie w domu nie mam checi wiec cialo jest takie sobie... Brzuszek plaski nie jest i juz pewnie nie bedzie, na posladki zadzialala grawitacja wiec jest srednio ale jak mala podrosnie i bedzie cieplo to na pewno wykroje czas na jakis fitness. Nie wspominam nawet o wygladzie mojego biustu po karmieniu......
Wyobrazcie sobie ze moja mama (ma 52 lata) i moja babcia (74 lata) robia cwiczenia na brzuch ktore nazywaja sie "aerobiczna szostka Weidera". Cwiczenia trwaja 6 tygodni i codziennie dodaje sie kolejne powtorzenia konkretnych cwiczen. Ja bralam sie za to juz kilka razy ale po kilku dniach tak mnie bola te cwiczenia ze nie daje rady i sie zniechecam. Ale teraz mam zamiar sprobowac po raz kolejny! Pisze Wam o tych cwiczeniach bo sa po nich rewelacyjne efekty. Moja mama zawsze miala odstajacy brzuszek a teraz jest prawie plaski! Jakby ktoras chciala to wkleje obrazek ze schematem pozycji i ilosci powtorzen:tak:

reklama
No Mola podziwiam Twoja babcie;-)
Ja probowalam te cwiczenia i sa dla mnie zbyt meczace:no:
Wole swoje zwykle brzuszki,ktore tez daja niezly efekt:tak:

Mola ja jestem w tej samej sytuacji co ty, tylko zostało mi +10kg sprzed ciąży, ale boję się odchudzać ze względu na karmienie:(
Ja przez pol roku przed zajsciem w ciaze przytylam 6 kg i to nadal zostalo wiec dalej walcze zeby wrocic do wagi z wiosny 2008:tak: pewnie ze sie nie odchudzaj jak karmisz!;-)

Anitek mam to na kompie w biurze wiec wkleje przy najblizszej okazji. Mysle ze dzisiaj mi sie uda na chwile zajechac.

dziewczyny co wy za skróty macie na ćwiczenia :-)
chyba muszę troszkę poczytać, bo do tyłu jestem...
ja od lutego też ćwiczonka, by brzusio wzmocnić i wyglądać pięknie na lato :-)

reklama
Do góry