reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

Przytylam w ciazy 18 kg a dwa tygodnie po porodzie bylo 14 kg na plusie. Myslalam ze spadne z wagi jak to zobaczylam:szok: Jak karmilam piersia waga nie ruszala ani grama w dol. Przeszlam na butle jak mala miala 3 miesiace i wtedy zaczelam diete. Miesiac temu odnotowalam wage sprzed ciazy:-):-):-) Nie moglam uwierzyc ze tak gladko mi poszlo zrzucenie tych 14kg:sorry2: Co prawda jadlam malo i dietetyczne potrawy ale bylam na tyle zdeterminowana zlym samopoczuciem we wlasnym ciele i tym ze nie mialam co na tylek wlozyc ze odchudzanie przychodzilo mi o dziwo bez wiekszych cierpien. Na cwiczenia w silowni nie mam oczywiscie czasu, na cwiczenie w domu nie mam checi wiec cialo jest takie sobie... Brzuszek plaski nie jest i juz pewnie nie bedzie, na posladki zadzialala grawitacja wiec jest srednio ale jak mala podrosnie i bedzie cieplo to na pewno wykroje czas na jakis fitness. Nie wspominam nawet o wygladzie mojego biustu po karmieniu......
Wyobrazcie sobie ze moja mama (ma 52 lata) i moja babcia (74 lata) robia cwiczenia na brzuch ktore nazywaja sie "aerobiczna szostka Weidera". Cwiczenia trwaja 6 tygodni i codziennie dodaje sie kolejne powtorzenia konkretnych cwiczen. Ja bralam sie za to juz kilka razy ale po kilku dniach tak mnie bola te cwiczenia ze nie daje rady i sie zniechecam. Ale teraz mam zamiar sprobowac po raz kolejny! Pisze Wam o tych cwiczeniach bo sa po nich rewelacyjne efekty. Moja mama zawsze miala odstajacy brzuszek a teraz jest prawie plaski! Jakby ktoras chciala to wkleje obrazek ze schematem pozycji i ilosci powtorzen:tak:

reklama
No Mola podziwiam Twoja babcie;-)
Ja probowalam te cwiczenia i sa dla mnie zbyt meczace:no:
Wole swoje zwykle brzuszki,ktore tez daja niezly efekt:tak:

Mola ja jestem w tej samej sytuacji co ty, tylko zostało mi +10kg sprzed ciąży, ale boję się odchudzać ze względu na karmienie:(
Ja przez pol roku przed zajsciem w ciaze przytylam 6 kg i to nadal zostalo wiec dalej walcze zeby wrocic do wagi z wiosny 2008:tak: pewnie ze sie nie odchudzaj jak karmisz!;-)

Anitek mam to na kompie w biurze wiec wkleje przy najblizszej okazji. Mysle ze dzisiaj mi sie uda na chwile zajechac.

dziewczyny co wy za skróty macie na ćwiczenia :-)
chyba muszę troszkę poczytać, bo do tyłu jestem...
ja od lutego też ćwiczonka, by brzusio wzmocnić i wyglądać pięknie na lato :-)

reklama
Do góry