reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga sprzed i po ciazy

Ja co dieta to owszem chudne ale szybko mam efekt jo-jo i w zasadzie trace na tym.A póki co nie chudne wcale a cwicze ,staram sie nie jeść po 18 wpgule stosuje zasade mż,nie wiem co jest wogule grane.Po synu to juz z porodówki wyskoczyłam jak modelka:tak:

reklama
Ja mam około -20kg, 13 z ciąży i 7kg nadwagi, tylko że ja miałam sporą nadwagę bo przed ciążą ważyłam 92kg. Chciałabym ważyć 75kg czyli jeszcze 10 zostało do zrzucenia a moja idealna waga to 70kg przy 175 cm wzrostu, ale nie wiem czy to się wogóle mi kiedyś uda...:sorry2:

A co diet to kiedyś też kapuścianą się odchudzałam i efekty były super, ale potem waga szybko wracała. Mam zamiar jak skończę karmić spróbować dietę proteinową ponoć po niej nie ma efektu jojo​

Ostatnia edycja:
Ja mam około -20kg, 13 z ciąży i 7kg nadwagi, tylko że ja miałam sporą nadwagę bo przed ciążą ważyłam 92kg. Chciałabym ważyć 75kg czyli jeszcze 10 zostało do zrzucenia a moja idealna waga to 70kg przy 175 cm wzrostu, ale nie wiem czy to się wogóle mi kiedyś uda...:sorry2:

A co diet to kiedyś też kapuścianą się odchudzałam i efekty były super, ale potem waga szybko wracała. Mam zamiar jak skończę karmić spróbować dietę proteinową ponoć po niej nie ma efektu jojo​

Aga ja teraz "stosuję " dietę proteinową ale te serki wersja light czy jogurty naturalne wogule nie smakuja lae skutecznie zapychają żołądek no i mięso + warzywa .Mam 2 ksiązki na ten temat z przepisami .zobaczymy czy cos ruszy się.
To ja przed ciaza wazyłam 86kg przy 172cm ,ale jak wspominałam dieta za dieta i 5 kg mniea a zaraz 7 kg do przodu (lekarze też sugerowali ,że przez to woreczek trzeba operować).Teraz tez tyle waze a chce 70 kg wazyc nie wiem kiedy to bedzie :-:)wściekła/y:

MALINKA JA CI SWOJE SADŁO ODDAM CHETNIE NAWET SAMA DOWIOZE

Przyjmę z chęcią Wasze zbędne wałeczki-mam gdzie je umieścić;-)
Aniu no mam około 165cm.wiem ze mało ważę ale wiecie jak to ciężko przytyć:-( ja nawet w nocy podjadam-ostatnio nawet parówki gotowałam o 1 w nocy,a kilogramów ubywa:no:

ja wagę sprzed ciąży juz osiągnęłam, jakoś bez większego w sumie wysiłku i odmawiania sobie czegokolwiek. Ale ja to juz tak mam, ze moja waga zawsze oscyluje wokół 53-55kg przy 168cm.
No ale, zeby nie było tak dobrze, to niestety ćwiczenia są baaardzo wskazane, bo brzucho mimo, ze sie w większości sam ładnie wchłonął, to jednak jeszcze troche zostało, no i te boczki nieszczęsne, z którymi chyba będzie najciężej :dry:

no nic, nie ma co marudzić, trza się brać do roboty :dry:

Malinka:szok:, no to ty niezły szczuplaczek jesteś :szok:
pewnie, jak przestaniesz Tomcia karmić, to waga ruszy w górę.
Obys tylko do tego czasu nam nie znikła.... :shocked2:;-)

Ostatnia edycja:
Malinka ale zrób sobie moze w razie czego wyniki? ja wiem że masz tak genetycznie ale po ciąży mogło coś sę poprzestawiać - tarczycę sprawdź i podpytaj lekarza co tam jeszcze!!!

reklama
Do góry