reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

reklama
przed por 72, tydzien po por 92 :dry: jeszcze 20 cm :szok: nie wchodze w zadne spodnie, ubieram ciazowe ciuchy, dol normalnie...:zawstydzona/y:
nie no todopiero tydzien minal, ale ja sie czuje jakby to byl miesiac juz...

więc tak: po porodzie spadło mi 16 kg ale jeszze 10kg mi zostało bo ważę 68kg:-( to jednak sporo....a już prawie 3 tyg po porodzie:tak:

Wczoraj się ważyłam u tesciów. Z 15 kilogramów zrzuciłam 10. Jeszcze 5 do zrzucenia.

W jakiejś książce o żywieniu niemowląt przeczytałam że podczas karmienia piersią kobieta powinna utrzymywać 6 kilową nadwagę, co wy na to?

Wiecie co? A ja sie jeszcze nie wazylam odkad urodzilam Mala. I boje sie normalnie wejsc na wage bo wydaje mi sie ze niewiele spadlam a minely juz 3 tygodnie.

a u mnie bylo 4 a teraz juz 5 kg do zrzucenia, czyli przybralam przez ostatni tydzien :baffled:

czytalam gdzies ze matki karmiace piersia maja z regoly 5 kg do przodu i u mnie sie to sprawdzilo :zawstydzona/y:

u mnie ciągle 57kg... coś nie mogę się zniżyć bardziej jeszcze ze 4kg by się przydało:tak:... no i boczki troszkę się wylewają

reklama
Do góry