reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Oooo :eek: u mnie dzisiaj już 7 cm więcej!! M-ktosia mój brzuszek też wciąż widac rośnie. Było 95 cm w tamtym tygodniu, a teraz jest 103!! Ale dziewczyny wydaje mi się, że obwód w talii zależy też od ułożenia maluszka w danej chwili, bo np. teraz widzę, że moje słoneczko leży z przodu i wypycha pępek. A jak jest z boku, to brzuch mam prawie płaski:baffled:

reklama
A_rwen_a Plaski?? Mnie tez sie czasami wydaje, ze prawie wogole nie widac ciazy, ale to chyba sie tylko nam tak wydaje

heheh pewnie tak Niczka ale chodzi mi bardziej o to, że czasem jak dziecko leży z boku, to ten brzuch nie jest taki szpiczasty tylko płaski (mało okrągły). A że wystający i że widać że w ciąży jestem - nie wątpię:-D

A ja jestem już w 38 tygodniu i czuję, że poród lada chwila, a wczoraj mierzyłam brzuszek wieczorkiem i na wysokości pępka jest 111cm. Szok, prawda, ale jestem dość wysoka więc nie jest tak źle, mam nadzieję, że zgubie zbędne kilo po porodzie. A brzuszek taki śliczny, że żal się rozstawać, ale Kruszynka w środku jescze śliczniejsza, więc czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam

Dziś weszłam na wagę u gina - 69 kg i mam nadzieję że tak już zostanie - bardzo nie chciałam przekroczyć magicznej 70 tki.
Tak czy siak od początki ciąży - +15kg na dzień dzisiejszy.

kurcze a dzisiaj 104 , ja niewiem jakim cudem rozstepy mnie nie zaatakowaly, pempek wystaje i skora wokolo rozciagnieta na maksa:dull:

JAK BYLAM W PONIEDZIALEK U LEKARZA TO WAZE........82KG. W CIAGU 3 TYG. PRZYTYLAM 3 KG. :wściekła/y:
A Z RESZTA CO MI TAM POZNIE TO ZRZUCE GRUNT ZEBY MALUSZEK BYL ZDROWY :-D

Dwa dni po porodzie zważyli mnie w szpitalu i wyszło 6kg mniej niż przed porodem- fajnie :-) no ale jeszcze z 5 kilosów do zrzucenia zostało aby dojśc mniejwiecej do wagi sprzed ciąży. Mam nadzieje tylko, że do czerwca zrzuce bo mam weselicho :-)

reklama
Do góry