reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

anetko mi tez kilo przybylo od ost wizyty a to raptem 2 tyg minely ,
kasiraja tez jakis czas nie nosze obraczki , zamiast tego nosze luzniejszy pierscionek zareczynowy , bo jakos tak razniej jak cos nasze na palcach

reklama
Mi sie nawet pierscionek zareczynowy nie miesci o obraczce nie wspomne. Mam nadzieje ze po porodzie wejdde w swoje buty bo nie chcialabym wymieniac, bo milam sliczne buciki slubne i bym w nich pochodzila jescze troche:-D

Ehhh mi jakoś nic do tej pory nie puchło i jakoś tak niewiele przytyłam... aż się martwili wszyscy naokoło...:eek: aż tu nagle w tym tygodniu obudziłam się rano z jedną ręką taką spuchniętą... no normalnie, jak niedźwiedź:eek: nie mogłam obrączki zdjąć... dopiero pod wieczór jakoś doszłam do siebie i smarując palec kremem jakoś udało mi się uwolnić. Na szczęście mój zaręczynowy też jest luźniejszy:-) nawet za duży trochę był, a tu proszę:-) w sam raz na 9 miesiąc ciąży.

HEHEHE A JA DZIŚ ZDJĘCIAŁM PIERŚCIONKI BO W NOCY MYŚLAŁAM ŻE MI PALUSZKI ROZSADZI HEHE SPUCHŁO IM SIĘ TROSZQ ;-)

u mnie od ostatniego wpisu wzrost wagi o 0.5 kg a u fasolki o 0.7 kg:szok:
czyli +10.5 kg (73kg) a dzidzia 3200 g :cool2: oj brzucho coraz ciezszy, ludziska mowia ze sie powiekszyl przez 2 tyg niemilosiernie...

Widze ze u Was waga elegancka a ja juz praktycznie jestem 14 do przodu. Jak zapytalam lekarza czy to aby nie za duzo powiedzial ze troche jakby za duzo ale najwazniejsze ze nie idzie mi w obrzeki tylko w tluszczyk:eek: . Zalezy dla kogo lepiej. Ja ten tluszczyk bede musiala zlikwidowac po rozwiazania ale to nie bedzie chyba takie proste:happy: . A moze po prostu ogranicze jedzonko juz teraz? Chyba tak zrobie bo jesli mam donosic ciaze to jeszcze mi porzybedzie:szok: . A wtedy to juz nie wiem.

reklama
Kasia 23-82-23 nie martw się, przyrost wagi w ciąży naprawdę nie wiadomo od czego zależy i napewno uda ci się ją zrzucić. Moje koleżanki z pracy mówią, że w ciązy przytyło im się po 20 a nawet 30 kg - a naprawdę wogóle nie wyglądają teraz na osoby przy kości. Waga spada jak skończy się karmić piersią.

Widzisz, ty się martwisz, że dużo przytyłaś, a ja nie mogłam przytyć;-). Nie dość, że przed ciążą miałam 5 kg niedowagi, to jeszcze w pierwszym trymestrze schudłam 3 kg. Wiesz ile musiałam się namęczyć, żeby przytyć 10 kg?? :baffled: Jak sobie przypomnę to wmuszanie jedzenia, to znowu mi się coś robi..., a trzeba myśleć żeby dzidziuś miał wszystko czego mu trzeba. To nie my jesteśmy najważniejsze tylko nasze maleństwa. Damy sobie radę ze zrzuceniem wagi.

Do góry