reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

mloda_m twoje zdjecia widac, ale zebys miala jakas nadwage to w zyciu bym nie powiedziala:tak: , nie ma sie czym przejmowac, wszystkie jedziemy ja jednym wozku, troche sie pilnuj teraz zeby nie przeginac, bo mowia ze jak sie mialo za duzo przed ciaza, to powinno sie zrzucic w czasie ciazy, a dziecko sobie i tak urosnie z twoich zasobow, takze dostarczaj organizmowi przede wszystkim zwiazki odzywcze i witaminy ale nic tuczacego i bedzie git:happy:

reklama
m_ktosia no tez mowia ze nie widać bo niby dlatego ze jestem wysoka no ale jak mowilam kg ida w gore staram sie nie napychac nawet nie mam takiego duzego apetytu jak mowia ze ma sie w ciazy .. przytylam tak z 6 kg ale od jakiś 2 tyg brzuszek coraz bardziej duzy sie robi tak momentalnie szybko mnie wywala az strach bedzie isc do gina teraz i wejsc na wage, a wcale nie jem wiecej a czuje po sobie jak mi przybywa ... ale nie wiem czy to prawda alle slyszlalam ze w 6-7 miesiacu jest najwiekszy przykroost wagi slyszlaa ktoras z was cos podobnego ??

mloda mamusiu wygladasz rewelacyjnie !!!
sliczna z ciebie mamusia !!!!
a nadwagi jakos nie zauwazylam u ciebie !!!!
mi mowia ze wogole nie przytylam oprocz brzucha!!!!!
dzisiaj sie wazlam i przytylam przez miesiac tylko 2 kg a od poczatku ciazy nie cale 8.

mloda mamusiu i gdzie ta nadwaga????ja przytylam nie cale 7 kg a od 2 tygodni nic:tak: tez chyba tylko w brzuszek mi poszlo bo ciagle wciskam pupe w stare spodnie tylko ze zapinam sie pod brzuszkiem no i czasem jak mi sie brzuszek postawi uzywam sznureczka zeby nie bylo dzidzi ciasno!:-D :-D :-D w kurtce brzuszka jeszcze nie widac wiec zdziwia sie sasiedzi na wiosne:-) :-) :-)

oj dawno tu nie zagladalm ;-) ale juz nadrabiam zaleglosci:
na wysokosci pepka mam 97 cm (wczoraj wieczorkiem mierzylam),
co do pepka to taki plaski i brzydki sie zrobil no i ta dziurka po kolczyku tez nie wyglada za ladnie:-( ,a moj biust niby wyglada wiekszy ale chodze w starych stanikach no moze w niektorych miski troszke za male i cycuszki wyskakuja ale ogolnie nie jest zle-wiekszego nie chce!!!!:tak: :tak: :tak: i nic mi jeszcze nie wycieka ...?ma tak byc?

Z tym wyciekaniem siary, to czytalam, ze roznie jest......czasami porzez prawie cala ciaze, a czasami dopiero po porodzie.....I tak i tak jest dobrze, wiec nie ma sie co martwic....:-)

A moj brzuszek dokladnie 101 cm.....:-D

ja na wysokosci pępka ma równe 90 cm. biuścicho moze i urosło ale przy duzum brzucholu wydaje sie male:-D

pepek po mału zaczyna mi sie robic wypukły:tak:

reklama
Do góry